U PowerPoint koristite e-poštu da biste drugima slali prezentaciju. Prezentaciju možete da pošaljete kao prilog, vezu, PDF datoteku, XPS datoteku ili kao internet faks.

Važno: Nećete moći direktno da pošaljete prezentaciju e-poštom PowerPoint sa računara koji radi pod operativnim sistemom Windows RT. Umesto toga, možete otvoriti program za rad sa e-poštom, kreirati e-poruku i priložiti joj prezentaciju.

Ako prezentacija koju planirate da pošaljete putem e-pošte sadrži audio ili video datoteke, uradite jednu ili obe dolenavedene stvari:

 1. Izaberite stavke Datoteka > Deljenje > E-pošta

 2. U okviru E-pošta izaberite jednu od sledećih stavki:

  • Pošalji kao prilog da biste priložili prezentaciju e-poruci.

  • Pošalji vezu da biste napravili e-poruku koja sadrži vezu ka prezentaciji.

   Napomena: Da biste poslali vezu,prezentaciju morate sačuvati na deljenoj lokaciji, kao što je SharePoint biblioteka dokumenata za koju primaoci imaju dozvolu za pristup ili OneDrive.

  • Pošalji kao PDF da biste sačuvali prezentaciju kao Portable Document Format (.pdf) datoteku, a zatim priložite PDF datoteku e-poruci. Više informacija o PDF datotekama potražite u temi Formati datoteka koji su podržani u programu PowerPoint.

  • Pošalji kao XPS da biste sačuvali prezentaciju kao .xps datoteku, a zatim priložite datoteku e-poruci. Više informacija o XPS datotekama potražite u temi Formati datoteka koji su podržani u programu PowerPoint.

  • Pošalji kao internet faks da biste poslali prezentaciju kao faks bez upotrebe faks mašine. Ova opcija zahteva da se prvo upišete kod dobavljača faks usluga. Ako niste već upisani kod dobavljača faks usluga, kliknite na dugme Pošalji kao internet faks i bićete usmereni na veb lokaciju na kojoj možete izabrati dobavljača.

 1. Izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj & Pošalji.

 2. U okviru čuvanje & pošaljiizaberite stavku Pošalji putem e-pošte.

 3. U okviru Pošalji putem e-pošte uradite nešto od sledećeg:

  Opcije stavke „Pošalji putem e-pošte“

  • Kliknite na dugme Pošalji kao prilog da biste priložili prezentaciju e-poruci.

  • Kliknite na dugme Pošalji vezu da biste kreirali e-poruku koja sadrži vezu ka prezentaciji.

   Napomena: Da biste poslali vezu,prezentaciju morate sačuvati na deljenoj lokaciji, kao što je SharePoint biblioteka dokumenata za koju primaoci imaju dozvolu za pristup ili OneDrive.

  • Kliknite na dugme Pošalji kao PDF da biste sačuvali prezentaciju kao Portable Document Format (.pdf) datoteku, a zatim priložite PDF datoteku e-poruci. Više informacija o PDF datotekama potražite u temi Formati datoteka koji su podržani u programu PowerPoint.

  • Kliknite na dugme Pošalji kao XPS da biste sačuvali prezentaciju kao .xps datoteku, a zatim priložite datoteku e-poruci. Više informacija o XPS datotekama potražite u temi Formati datoteka koji su podržani u programu PowerPoint.

  • Kliknite na dugme Pošalji kao internet faks da biste prezentaciju poslali kao faks bez upotrebe faks mašine. Ova opcija zahteva da se prvo upišete kod dobavljača faks usluga. Ako se još niste upisali kod dobavljača faks usluga, kliknite na dugme Pošalji kao internetfaks i bićete usmereni na veb lokaciju na kojoj možete izabrati dobavljača.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×