Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Da biste pronašli podatke koje želite da analizirate lakše u izveštaju izvedene tabele, možete da sortirate stavke teksta (od A do Z ili od Z do A), brojeve (od najmanjeg ka najvećem ili od najvećeg do najmanjeg), i datumi i vremena (od najstarijeg ka najnovijem ili od najnovijeg ka najstarijem).

Kada sortirate podatke u izveštaju izvedene tabele, imajte u vidu sledeće:

 • Podataka kao što su stavke teksta mogu da sadrže razmake koje utiču na Sortiranje rezultata. Za optimalno Sortiranje rezultata, trebalo bi da uklonite razmake pre nego što možete da sortirate podatke.

 • Za razliku od sortiranja podataka u opsegu ćelija na radnom listu ili u Excel za Mac tabelu, možete da sortirate stavke mala i velika slova teksta.

 • Ne možete da sortirate podatke po formatu, kao što je boja ćelije ili fonta ili po indikatorima uslovnog oblikovanja, kao što su skupovi ikona.

 • Redosled sortiranja zavise od postavke lokalnog standarda. Uverite se da su ispravne standarda u jezika i tekst u Željene postavke sistema na vašem računaru. Više informacija o promeni postavke lokalnog standarda, potražite u sistemu Mac pomoći.

Izvršite neku od sledećih radnji:

Sortiranje redova ili kolona oznake podataka u izveštaju izvedene tabele

 1. U izveštaju izvedene tabele, kliknite na bilo koje polje u koloni koja sadrži stavke koje želite da sortirate.

 2. Na kartici podaci , u okviru sortiranje i filtriranje, kliknite na strelicu pored Sortiranje, a zatim kliknite na dugme redosled sortiranja koji želite.

  Napomena: Da biste brzo možete da sortirate podatke po rastućem ili opadajućem redosledu tako što ćete kliknuti na dugme od A do Z ili od Z do A. Kada to uradite, stavke teksta su sortirane od A do Z ili od Z do A, brojevi se sortiraju iz od najmanjeg do najvećeg ili od najvećeg do najmanjeg i datuma ili vremena su sortirani od najstarijeg ka najnovijem ili od najnovijeg ka najstarijem.

Prilagođavanje operaciju sortiranja

 1. Izaberite ćeliju u koloni koju želite da sortirate.

 2. Na kartici podaci , u okviru sortiranje i filtriranje, kliknite na strelicu pored Sortiranje, a zatim izaberite stavku Prilagođeno sortiranje.

 3. Tip sortiranja koji želite da konfigurišete.

Sortiranje po pomoću prilagođene liste

Možete da sortirate u redosled sortiranja korisnički definisane pomoću prilagođene liste.

 1. Izaberite ćeliju u koloni koju želite da sortirate.

 2. Na kartici podaci , u okviru sortiranje i filtriranje, kliknite na strelicu pored Sortiranje, a zatim izaberite stavku Prilagođeno sortiranje.

 3. Kliknite na dugme Opcije.

 4. U okviru redosled sortiranja prvog ključa, izaberite prilagođenu listu koju želite da sortirate.

  Excel pruža ugrađene dan-u-nedelji i meseca u godini prilagođene liste. Takođe možete da kreirate sopstvenu prilagođenu listu. Redosled sortiranja prilagođene liste ne zadržava se kada osvežite izveštaj izvedene tabele.

  Napomena: Prilagođene liste su podrazumevano omogućena. Onemogućavanje prilagođenih lista može da poboljša performanse prilikom sortiranja velike količine podataka. Da biste onemogućili prilagođene liste, sledite ove korake:

  1. Na kartici izvedene tabele , kliknite na dugme Opcije, kliknite na dugme Opcije izvedene tabelei zatim izaberite stavku raspored.

  2. U oblasti Sortiranje , opozovite izbor u polju za potvrdu koristi prilagođene liste pri sortiranju .

Sortiranje podataka u oblasti vrednosti

 1. Izaberite polje za vrednost u izveštaju izvedene tabele.

 2. Na kartici podaci , u okviru sortiranje i filtriranje, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste brzo sortirali po rastućem ili opadajućem redosledu, izaberite stavku od A do Z ili od Z do A. Brojevi se sortiraju najmanji od najvećeg ili od najvećeg do najmanjeg.

  • Da biste prilagodili operaciju sortiranja, kliknite na strelicu pored sortiranja, izaberite stavku Prilagođeno sortiranjei konfigurišete tip sortiranja koji želite.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×