Svojstva veze

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite dijalog Svojstva veze da biste kontrolisali različite postavke za povezivanje sa spoljnim izvorima podataka, i da koristite, ponovno korišćenje ili menjate datoteke veze.

Važno: Veze ka spoljnim podacima može biti trenutno onemogućena na vašem računaru. Da biste se povezali sa podacima prilikom otvaranja radne sveske, morate da omogućite podatke za povezivanje pomoću trake centra za pouzdanost, ili radnu svesku staviti na pouzdanu lokaciju. Više informacija potražite u sledećim člancima:

Ime i Opis veze poljima
ovo ime za prikaz za vezu i opcionalni opis. Da biste promenili ime i opis, kliknite na tekst u polju, a zatim uredite tekst. Povezivanje ime i opis su prikazani kao kolone u dijalogu Veze radne sveske . (Na kartici podaci , u grupi veze izaberite stavku veze.)

U ovom članku

Korišćenje kartica Opcije

Definicija karticu opcije

Korišćenje kartica Opcije

Postavke na Korišćenje kartica kontrola tako da koristi podatke za povezivanje u radnoj svesci.

Kontrola osvežavanja

Omogućavanje osvežavanja u pozadini    Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste pokrenuli upit u pozadini. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste pokrenuli upit dok čekate. Pokretanje upita u pozadini omogućava vam da koristite Excel dok se upit pokrene.

Osveži svakih n minuta    Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste omogućili automatsko osvežavanje spoljnih podataka u redovnim vremenskim intervalima, a zatim unesite broj minuta između operacija osvežavanja. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste onemogućili automatsko osvežavanje spoljnih podataka.

Osvežavanje podataka prilikom otvaranja datoteke    Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu za automatsko osvežavanje spoljnih podataka prilikom otvaranja radne sveske. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste otvorili radnu svesku bez osvežavanja spoljnih podataka.

Uklanjanje podataka iz opsega spoljnih podataka pre nego što sačuvate radnu svesku    Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu ako želite da sačuvate radnu svesku sa definicijom upita, ali bez spoljnih podataka. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste sačuvali definiciju upita i podataka sa radnom sveskom. Ovo polje za potvrdu je dostupna samo kad izaberete u polju za potvrdu Osveži podatke pri otvaranju datoteke .

Oblikovanje OLAP servera

Kontroliše da li sledeći formati OLAP servera preuzimaju sa servera i da se prikazuju sa podacima.

Format broja    Potvrdite ili opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste omogućili ili onemogućili oblikovanje brojeva, kao što je valuta, datuma ili vremena.

Stil fonta    Potvrdite ili opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste omogućili ili onemogućili stilove fonta, kao što je podebljano, kurziv, podvučeno ili precrtano.

Boja popune    Potvrdite ili opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste omogućili ili onemogućili korišćenje boja popune.

Boje teksta    Potvrdite ili opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste omogućili ili onemogućili korišćenje boja teksta.

OLAP Dubinska analiza

Maksimalan broj zapisa za preuzimanje    Unesite broj od 1 do 10 000 da navedete maksimalan broj zapisa za preuzimanje kada razvijete nivo podataka u hijerarhiji.

Jezik

Preuzmi podatke i greške u jezik prikaza Office kada budu dostupne    Potvrdite ili opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da omogućite ili onemogućite preuzimanje prevedenog podataka i greške, ako postoji, sa OLAP servera.

Vrh stranice

Definicija karticu opcije

Postavke na karticu definicija da kontrolišete kako je definisan informacije o vezi i izvor informacija za povezivanje, ili radnu svesku ili datoteku veze.

Tip veze    Prikazuje tip veze koji se koristi kao što je Office Data Connection ili Microsoft Access baza podataka.

Datoteka veze    Prikazuje trenutnu datoteku veze koji se koristi za skladištenje informacija za povezivanje i omogućava prebacivanje na novi ili izmenjeni vezu datoteke. Ako je ovo polje prazno, datoteku veze je nikada ne koristi, ili da je koristi i zatim izmenjena tako da vezu ka datoteci veza je prekinuta.

Da biste ponovo uspostavili vezu sa datotekom veze, na primer zato što je ažurirana i želite da koristite novu verziju, ili da biste promenili trenutnu vezu i koristite drugu datoteku veze, kliknite na dugme Pregledaj, koji prikazuje Izbor izvora podataka u dijalogu. Zatim možete da izaberete izmenjenu datoteku veze, drugu datoteku veze, ili da kreirate novu datoteku veze tako što ćete izabrati stavku Novi izvor, koja se pokreće čarobnjak za povezivanje sa podacima.

Napomena: Uverite se da je nova datoteka veze je u skladu sa objekat koji sadrži podatke za povezivanje. Možete da promenite vezu, ali ne možete da promenite veza za sledeće objekte:

 • U OLAP izvedene tabele ili izveštaj izvedenog grafikona

 • Ne - OLAP izvedene tabele ili izveštaj izvedenog grafikona

 • Excel tabele

 • Tekstualne datoteke

 • XML tabele

 • Veb upit na Veb stranicu

Uvek koristi datoteku za povezivanje    Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste se uverili da se najnovija verzija datoteke veze uvek koristi svaki put kada se podaci prikažu ili osveže. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste koristili informacije o vezi u Excel radnoj svesci.

Važno: Ako datoteka veze nije dostupna, Excel koristi podatke za povezivanje koje su sačuvane u radnoj svesci. Ako želite da biste se uverili da uvek koristi najnovija verzija datoteke veze, uverite se da datoteka veze je dostupna i.

Niska veze    Prikazuje trenutne informacije za povezivanje u vidu niske veze. Koristite nisku veze da biste proverili sve informacije o vezi i da biste uredili određene informacije za povezivanje koje nije moguće promeniti pomoću dijaloga Svojstva veze .

Sačuvaj lozinku    Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste sačuvali korisničko ime i lozinka u datoteci za povezivanje. Sačuvana lozinka nije šifrovana. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste se prijavili u izvoru podataka, ako je korisničko ime i lozinka su potrebni, po prvi put da pristupiti. Ovo polje za potvrdu ne primenjuje na podatke preuzete iz tekstualne datoteke ili Veb upita.

Napomena o bezbednosti: Izbegavajte čuvanja informacije za prijavljivanje prilikom povezivanja sa izvorima podataka. Ove informacije može biti uskladišteno kao čisti tekst, a zlonamerni korisnik može da pristupe informacijama za ugroziti bezbednost izvora podataka.

Tip komande    Izaberite jednu od sledećih tipova komande:

 • SQL

 • Tabela

 • Podrazumevani

Ako se veza sa OLAP izvorom podataka, prikazuje se kocke , ali ne možete da promenite tip komande.

Tekst komande     Navodi podaci vraćaju zasnovana na tip komande. Na primer, ako je komanda tabele, ime tabele se prikazuje. Ako je komanda SQL, SQL upit koristi da biste naveli da se prikazuje u vraćenih podataka. Da biste promenili tekst komande, kliknite na tekst u polju, a zatim uredite tekst.

Excel Services    Kliknite na dugme Postavke potvrde identiteta da biste prikazali dijalog Postavke potvrde identiteta sistema Excel Services i Odaberite metod potvrde identiteta prilikom pristupa izvoru podataka koji je povezan sa radnom sveskom i koji je prikazan u programu Excel Usluge. Izaberite jednu od sledećih opcija da biste se prijavili izvor podataka:

 • Windows potvrda identiteta    Izaberite ovu opciju da biste koristili Windows korisničko ime i lozinku trenutnog korisnika. Ovo je najsigurniji način, ali može da utiče na performanse kada postoji veliki broj korisnika.

 • SSS    Izaberite ovu opciju da biste koristili usluge bezbednog skladišta, a zatim unesite odgovarajuću nisku za identifikaciju u okvir za tekst SSS ID . Administrator lokacije možete da konfigurišete SharePoint lokacije za korišćenje usluge bezbednog skladišta baze podataka gde je korisničko ime i lozinka se mogu skladištiti. Ovaj metod može biti najefikasniji kada postoji veliki broj korisnika.

 • Nijedno    Izaberite ovu opciju da biste koristili informacije koje su sačuvane u niski za povezivanje za potvrdu identiteta, na primer, kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Sačuvaj lozinku .

  Napomena o bezbednosti: Izbegavajte čuvanja informacije za prijavljivanje prilikom povezivanja sa izvorima podataka. Ove informacije može biti uskladišteno kao čisti tekst, a zlonamerni korisnik može da pristupe informacijama za ugroziti bezbednost izvora podataka.

Napomena: Postavke potvrde identiteta se koristi samo Microsoft Excel Services, a ne u programu Excel za računare. Ako želite da biste se uverili da se iste podatke pristupa da li možete da otvorite radnu svesku u programu Excel ili Excel Services, uverite se da su postavke potvrde identiteta za povezivanje iste u programu Excel i sistemu Excel Services.

Uređivanje upita    Kliknite na ovo dugme da biste promenili upit koji se koristi za preuzimanje podataka iz izvora podataka. U zavisnosti od tipa izvora podataka, prikazuje na neki od sledećih načina:

 • Čarobnjak za povezivanje podataka za Office Data Connection (ODC) datoteka (.odc) OLEDB vezu.

 • Microsoft Query za ODBC vezu.

 • Dijalog Uređivanje Web upita za Veb stranice.

 • U čarobnjak za uvoz teksta za tekstualnu datoteku.

Napomena: Upit ne možete uređivati ako informacije o vezi trenutno povezana sa datotekom za povezivanje.

Parametri    Kliknite na ovo dugme da biste prikazali dijalog Parametri , kao i da biste uredili informacije o parametrima za povezivanje programa Microsoft Query ili Veb upita.

Izvoz datoteke veze    Kliknite na ovo dugme da biste prikazali dijalog Čuvanje datoteke i da biste sačuvali trenutne informacije u datoteci veze.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×