Traženje osoba u programu Skype za posao

Traženje osoba u programu Skype za posao

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako ste korisnik Skype , znate kako je lako da pronađete i da se povežu sa prijateljima Skype tako što ćete uraditi jednostavno pretraživanje Skype direktorijuma. Kada vaš administrator ima omogućen ovu opciju, možete da pretražujete istom direktorijumu pomoću Skype za posao.

 1. U polju za pretragu otkucajte osobe Skype puno ime ili e-adresa.

 2. Izaberite karticu Skype direktorijuma da biste pretražili direktorijum.

  Kada je istaknuta Skype direktorijuma, možete da pronađete osobe koje imaju Skype naloga.
 3. Kad vidite na listi za osobu koju želite da dodate, postavite pokazivač na sliku da biste videli opcije (kao što je poruka, glas poziva, video poziv ili Dodaj u kontakte).

 4. Ako želite da ih dodate u neku od svojih grupa, kliknite desnim tasterom miša njihovu sliku > Dodaj u omiljene lokacije ili Dodaj na spisak kontakata.

  Važno: nakon dodavanja osobe na spisak kontakata, njihov status je na čekanju. Treba da se prijavite u Skype i prihvatite zahtev za razgovor.

 5. Ako ste poslali vaš Skype kontakt zahtev i nikada ne primaju ga, zatražite da vam pošalje zahtev za ćaskanje. U ovim situacijama koje često uspostavlja veze između ove dve usluge.

Možete i ne možete da uradite

 • Skype za posao na Mac računaru ne postoji mogućnost da biste potražili i komunikaciju sa osobama koje koriste besplatnu aplikaciju Skype.

 • Iako možete da pretražujete i pronađete Skype korisnicima, su da ne tražili i pronašli Skype za posao korisnika.

 • Osobe koje koriste Skype za posao (Lync) ne možete da pretražujete iz Skype direktorijuma. IT sektor odlučuje da li želite da koristite ovaj interfejs ili neki gde možete da pretražujete iz Skype direktorijuma.

  Naporedno poređenje Skype za posao stranice kontakata i stranice Skype za posao (Lync)

Načini za pretraživanje Skype direktorijuma

Postoji nekoliko načina možete da pretražujete Skype direktorijuma. Svaki deo informacije koje dodajete u polju za pretragu pomaže sužavanje na listi rezultata pretrage daje. Evo nekoliko primera:

Pretraži prema

Primer

Ime (potpunu ili delimičnu)

Sava, Sean Chai

Skype Ime

SC0199

Lokacija

u Chicago u Ilinois

e-adresu

SeanChai@contoso.com

„Microsoft“ nalog

SeanChai@hotmail.com

Šta ako pretrage ne radi?

Pre nego što možete da pretražujete iz Skype direktorijuma, koje administrator mora da biste podesili prekidača u u vašoj organizaciji Skype za posao usluge da biste dozvolili da ga. Pogledajte ova uputstva: Obavestite Skype za posao korisnici Dodavanje Skype kontaktima.

Kako se razlikuju Skype kontakata iz Skype za posao kontakata?

organizacija koristi Skype za posao da biste omogućili zaposlenih za saradnju, sastanci i deljenje. Skype korisnike da se povežete sa Skype za posao korisnicima, ali ne možete da koristite sledeće funkcije Skype za posao :

 • Skype za posao sastanka ili konferencije usluge

  Savet: Pozvani sastanka goste koji nemaju Skype za posao da se pridružite sastanku pomoću aplikacija Skype za posao Veb.

 • Audio pozivi grupe

 • Bela tabla (saradnju alatka koja se koristi tokom sastanaka Skype za posao )

 • Radne površine i deljenje programa – uključujući izlaganje PowerPoint projekcije slajdova

 • Prenos datoteka (kao što je Excel, Word ili PowerPoint datoteke)

Pored toga, Skype korisnicima možete da koristite Skype direktorijuma da biste pronašli Skype za posao kontakti, zato Skype za posao korisnici nisu navedene tamo. Skype korisnik koji žele da biste dodali korisnika Skype za posao njegovo ili njeno listu kontakata mora da kreira kontakta pomoću punu e-adresu Skype za posao korisnika, kao što su seanchai@contoso.com.

Srodne teme

Dodavanje kontakta

Pretplata da biste na najbolji način iskoristili vreme

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×