Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako želite da biste zahtevali od korisnika da unesu vrednost u kontrola kada popunjavaju obrazac, morate proveriti polja koja kontrola je povezana sa obavezno polje. Na primer, da biste se osigurali da korisnik izabere u polju za potvrdu da biste označili usaglašenost sa sa korisnikom, možete da napravite polje povezan sa u polju za potvrdu obavezno polje.

U zavisnosti od procedura koje koristite da biste kontroli obavezno i da li korisnik popunjava obrazac zasnovan na predlošku obrasca pomoću Veb pregledača, obavezna kontrola može biti prikazano u jednom od sledećih načina:

 • Kao na standardno obaveštenje o grešci, koji se sastoji od crvena zvezdica ili crvena zvezdica i Ekranska napomena koji se čita ne može da bude prazno.

 • Kao poruku prilagođene o grešci koja se prikazuje u dijalogu.

U ovom članku

Pitanja kompatibilnosti

Prilikom dizajniranja predloška obrasca u programu InfoPath, možete odabrati određene kompatibilnosti režim za dizajniranje predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Kada predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem bude objavljena na serveru na InfoPath Forms Services, a zatim omogućenih za pregledač, obrasce zasnovane na predlošku obrasca se prikazuje u Veb pregledaču. Prilikom dizajniranja predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem, neke kontrole nisu dostupne u oknu zadatka kontrole , zato što ih nije moguće prikazati u Veb pregledaču.

Neke funkcije za proveru valjanosti podataka rade drugačije u Veb pregledaču od njih u programu InfoPath. Na primer, kada dodate validacije podataka u kontroli, kreirate tekst objašnjenja koja se prikazuje kada korisnik unese nevažeće podatke u kontrolu. Možete da imate ovaj tekst objašnjenja se pojavljuju u okviru ekranske napomene, a opcionalno Omogućavanje korisnicima da biste prikazali obaveštenja koja sadrži dodatne informacije ili možete da imate obaveštenja se automatski pojavljuje kada korisnik unese nevažeće podatke. Obaveštenja nije moguće prikazati automatski za obrasce koji se prikazuju u Veb pregledaču, ali korisnici mogu da i dalje vidite ekranska napomena i opcionalno možete prikazati obaveštenje koje sadrže dodatne informacije.

Lista kontrola koje se može postaviti kao obavezna polja

Sledeća tabela navodi Microsoft Office InfoPath 2007 kontrole koje mogu se postaviti kao obavezne i označava da li su dostupne za predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem.

Kontrole koje podržavaju validacije podataka

Dostupno za predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem?

Polje za potvrdu

Da

Birača datuma

Da

Okvir padajuće liste

Da

Okvir sa listom

Da

Dugme opcije

Da

Okvir za tekst

Da

Okvir za obogaćeni tekst

Da

Sa znakovima za nabrajanje, numerisane, ili običnog liste

Ne

Combo box

Ne

Napomena: Većina kontrola koje se mogu postaviti po potrebi imaju polje za potvrdu ne može da bude prazno u dijalogu Svojstva kontrole . Ako potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu, napravite polja povezana sa koja kontrolišu obavezno polje. Međutim, dijalog Svojstva okvira za obogaćeni tekst nema ne može da bude prazno polje za potvrdu, tako da morate da kreirate u prilagođenu poruku o grešci za njega tako što ćete slediti proceduru „Prikazivanje na prilagođenu poruku o grešci kada kontrola ostane prazna” kasnije u ovom članku.

Vrh stranice

Prikažite standardnu grešku poruku kada kontrola ostane prazna

Većina kontrola koje se mogu postaviti po potrebi imaju polje za potvrdu ne može da bude prazno u dijalogu Svojstva kontrole . Ako potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu, napravite polje za kontrolu obavezno polje.

Napomena: Ako ne možete da potvrdite izbor u polju za potvrdu ne može da bude prazno ili ako se ne pojavljuje u polju za potvrdu, morate da kreirate u prilagođenu poruku o grešci.

 1. Kliknite na kontrolu koju želite da podesite kao obaveznu.

 2. U meniju Oblikovanje izaberite stavku Svojstva kontrole.

 3. Izaberite karticu Podaci.

 4. U okviru Validacija i pravila, potvrdite izbor u polju za potvrdu ne može da bude prazno .

Vrh stranice

Prikaz u prilagođenu poruku o grešci kada kontrola ostane prazna

 1. Kliknite na kontrolu koju želite da prikažete u prilagođenu poruku o grešci.

 2. U meniju Oblikovanje kliknite na dugme Validacija podataka.

 3. Kliknite na dugme Dodaj.

 4. U prvo polje u odeljku Ako taj uslov ispunjen, izaberite stavku Izbor polja ili grupe, a zatim izaberite polje ili grupu koja je povezana kontrola.

 5. U drugo polje, izaberite stavku prazno.

 6. Da biste automatski prikazali poruke u dijalogu kada korisnik unese, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži poruke u dijalogu odmah kada korisnici unesu nevažeće podatke .

  Napomena: Pošto poruke u dijalogu ne može da se automatski prikazati u Veb pregledaču, korisnik koji popunjava obrazac pomoću Veb pregledača će videti samo ekranska napomena.

 7. U polju Ekranska napomena otkucajte tekst koji želite da prikažete kada korisnik upućuje na kontrolu ili klikće desnim tasterom miša na kontrolu.

 8. U polju poruka otkucajte tekst koji želite da se prikaže u dijalogu odmah ili kada korisnik zatraži više detalja.

  Napomena: Ekranska napomena za greška u validaciji podataka neće prikazati za kontrole koje imaju podrazumevanim ekranska napomena postavite na kartici Više opcija u dijalogu Svojstva kontrole . Ovo ponašanje pomaže da biste se uverili da je ime kontrole precizno preneo korisnicima koji koriste čitači ekrana.

Vrh stranice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×