Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Profil se sastoji od naloga, datoteka sa podacima i postavki koje navode gde se čuvaju e-poruke. Ako vam Outlook profil više nije potreban, možete da ga izbrišete. Brisanjem profila brišu se svi nalozi e-pošte uskladišteni u tom profilu. Sve datoteke ličnih fascikli (.pst) povezane sa tim profilom ostaće na računaru, ali da biste pristupili tim podacima, morate da otvorite datoteku ličnih fascikli iz drugog profila. .

  1. U programu Outlook izaberite stavku Postavke > naloga >upravljanje profilima

  2. Izaberite stavku Prikaži profile.

  3. Izaberite profil, a zatim izaberite stavku Ukloni.

Napomena: Outlook može da vas upozori da će brisanje profila ukloniti vanmrežne podatke. Nećete izgubiti informacije uskladištene u Outlook datotekama sa podacima (.pst) niti informacijama uskladištenim u nalozima na mreži, na primer Outlook.com, Exchange ili Microsoft 365 nalozima.

 Ako ne možete da pokrenete Outlook, možete da pristupite dijalogu Prikazivanje profila tako što ćete otkucati "outlook.exe /manageprofiles" u windows 10 polje za pretragu i pritisnuti taster Enter.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×