Uključivanje automatskog otkrivanja jezika

Opcija Automatski prepoznaj jezik, koja je dostupna u programima Word i Outlook u operativnom sistemu Windows, otkriva jezik na kojem kucate i automatski omogućava alatke za proveru za taj jezik. Ako nemate već instaliran taj jezik, moraćete da preuzmete besplatni Language Accessory Pack. Pogledajte članak Language Accessory Pack za Office.

Automatski prepoznaj jezik

U 2010, 2013 i 2016 verzijama programa Word i Outlook

 1. Otvorite novi dokument ili e-poruku.

 2. Na kartici Redigovanje, u grupi Jezik kliknite na dugme Jezik.

 3. Izaberite stavku Podesi jezik za korekturu.

 4. U dijalogu Jezik potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski prepoznaj jezik.

 5. Pregledajte jezike prikazane iznad dvostruke linije na listi Označi izabrani tekst kao. Office može da prepozna samo jezike navedene iznad dvostruke linije. Ako jezici koje koristite nisu prikazani iznad dvostruke linije, morate omogućiti jezik za uređivanje (uključite opcije specifične za jezik) da bi ih Office automatski prepoznavao.

U programu Word 2007

 1. Na kartici Redigovanje, u grupi Provera kliknite na dugme Podesi jezik Slika dugmeta .

 2. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski prepoznaj jezik

 3. Pregledajte jezike prikazane iznad dvostruke linije na listi Označi izabrani tekst kao. Word može da prepozna samo jezike navedene iznad dvostruke linije. Ako jezici koje koristite nisu prikazani iznad dvostruke linije, morate omogućiti jezik za uređivanje (uključite opcije specifične za jezik) da bi ih Word automatski prepoznavao.

U programu Outlook 2007

 1. Otvorite novu e-poruku.

 2. Na kartici Poruka u grupi Provera, kliknite na strelicu u okviru stavke Pravopis.

 3. Izaberite stavku Podesi jezik Slika dugmeta .

 4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski prepoznaj jezik

 5. Pregledajte jezike prikazane iznad dvostruke linije na listi Označi izabrani tekst kao. Outlook može da prepozna samo jezike navedene iznad dvostruke linije. Ako jezici koje koristite nisu prikazani iznad dvostruke linije, morate omogućiti jezik za uređivanje (uključite opcije specifične za jezik) da bi ih Outlook automatski prepoznavao.

Napomene: 

 • Automatskom prepoznavanju jezika potrebna je rečenica teksta da bi precizno identifikovalo odgovarajući jezik. U zavisnosti od dužine vaših rečenica, možda ćete morati da otkucate nekoliko rečenica da bi Office dobio dovoljno kontekstualnih informacija za prepoznavanje jezika i primenu odgovarajućeg rečnika.

 • Reči koje se na više različitih jezika pišu na isti način, kao što je reč „centre“ na engleskom (Ujedinjeno Kraljevstvo) i francuskom (Francuska), mogu dovesti neispravne identifikacije jezika. Da biste rešili ovaj problem, otkucajte više reči na željenom jeziku ili opozovite izbor u polju za potvrdu Automatski prepoznaj jezik.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Provera pravopisa i gramatike na drugom jeziku

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×