Umetanje podataka iz obrasca u zaglavlje ili podnožje

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako želite podatke obrasca da biste odštampali u zaglavlju ili podnožju obrasca kada korisnici odštampaju obrazac, možete da umetnete polje u zaglavlje ili podnožje stranice. Na primer, ako želite da ime zaposlenog i automatski štampaju na dnu obrascu izveštaja o troškovima, možete da umetnete referencu u okviru Štampanje obrazac sa ovim podnožjem koja upućuje na odgovarajuća polja u izvor podataka. Kada korisnici popunjavaju njegovo ime i izaberite stavku centar za cene, ove informacije će se automatski pojavljuje na dnu štampanog obrasca.

 1. U meniju Prikaz izaberite stavku Zaglavlje i podnožje stranice.

 2. Izaberite karticu Postavke štampanja .

 3. U okviru zaglavlja i podnožja stranice, kliknite na Zaglavlje ili Podnožje stranice.

 4. U Format zaglavlja ili Podnožja Format u dijalogu, otkucajte tekst koji želite u okviru Štampanje obrazac sa ovim zaglavljem ili odštampate obrazac sa ovim podnožjem . Postavite kursor na mesto gde želite da podaci iz obrasca da se pojavi.

 5. U polju Umetni automatski tekst , izaberite stavku polje.

 6. U dijalogu izaberite polje ili grupu izaberite polje koje sadrži podatke koje želite da se pojavljuje u zaglavlju ili podnožju.

 7. Da biste testirali promene, kliknite na dugme Pregled na standardnoj traci sa alatkama ili pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+B.

 8. Unesite podatke u kontrolu koja je povezana sa poljem koje ste odabrali u koraku 5.

 9. Da biste testirali kako će izgledati promene na odštampanom obrascu, kliknite na dugme Pregled pre štampanja Slika dugmeta na standardnoj traci sa alatkama. Podatke ste otkucali u kontrolu u 8 treba da se pojavi u zaglavlje ili podnožje.

  Napomena: Zaglavlja i podnožja stranica se pojavljuju samo u prozoru Pregled pre štampanja i štampanog obrasca i neće se pojaviti u običan prozor pregleda.

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×