Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Možete da otvarate i čuvate datoteke u formatu OpenDocument unakrsne tabele (.ods) koji koriste neke aplikacije za unakrsne tabele, kao što su OpenOffice.org Calc i Google Docs.

Otvaranje OpenDocument unakrsne tabele u programu Excel

  1. Izaberite stavke Datoteka >Otvori > Računar > Potraži.

  2. Da biste videli samo datoteke sačuvane u OpenDocument formatu, na listi tipova datoteka (pored polja Ime datoteke) izaberite stavku OpenDocument unakrsna tabela (*.ods).

  3. Pronađite datoteku koju želite da otvorite, a zatim kliknite na dugme Otvori.

Napomena: Kad otvorite datoteku OpenDocument unakrsne tabele u programu Excel, ona možda neće imati isto oblikovanje kao u originalnoj aplikaciji u kojoj je kreirana. Do toga dolazi zbog razlika između aplikacija koje koriste OpenDocument format.

Čuvanje Excel radnog lista u formatu OpenDocument unakrsne tabele

Važno: Ako želite da zadržite Excel verziju datoteke, morate da sačuvate datoteku kao Excel radni list, na primer u .xlsx formatu datoteke, a zatim da je ponovo sačuvate u formatu OpenDocument unakrsne tabele (.ods).

  1. Izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj kao >Računar > Potraži.

  2. Sa liste Sačuvaj kao tip izaberite stavku OpenDocument unakrsna tabela (*.ods).

  3. Dajte ime datoteci i sačuvajte je.

Više informacija o OpenDocument formatu

Prilikom otvaranja ili čuvanja radnih listova u formatu OpenDocument unakrsne tabele (.odp), neko oblikovanje može biti izgubljeno. Do toga dolazi zbog drugačijih funkcija i opcija, kao što su oblikovanje i tabele, koje podržavaju aplikacije za OpenDocument unakrsne tabele i Excel. Više informacija o razlikama između formata OpenDocument unakrsne tabele i Excel formata potražite u članku Razlike između formata OpenDocument unakrsne tabele (.ods) i Excel (.xlsx) formata.

Savet: Pre slanja datoteke drugoj osobi, možda ćete želeti da je zatvorite i ponovo otvorite da biste videli kako izgleda u formatu OpenDocument unakrsne tabele (.ods). Da biste uporedili Excel format datoteke sa formatom datoteke OpenDocument unakrsne tabele, prvo datoteku sačuvajte u Excel formatu, zatim otvorite Excel verziju i verziju OpenDocument unakrsne tabele i pregledajte da li u datotekama postoje razlike.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×