Upravljanje kontekstima korisnika FAST pretrage

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Postavke različitih pretrage: najbolji pokušaji vizuelne najboljih pokušaja, dokument promocije, dokument demotions, lokacija promocije i lokacije demotions, možete imati jednog ili više korisnika konteksta povezane sa njima. Korisnik kontekst određuje pravila za kada treba da se primeni postavke. Korisnik kontekste podudaraju sa svojstvima definisane na stranici SharePoint korisničkog profila korisnika. Na primer, administrator možete da definišete da vizuelno najbolje reklamnog natpisa trebalo da se prikazuju samo ako korisnik koji unosi upit ima podešen na Stokholmu lokacije Office. Ovaj način različite pretragu korisnici će naići drugačije rezultate pretrage za isti upit.

Na stranici Dodavanje korisnika kontekst administratori kolekcije lokacija možete urediti korisnički kontekst svojstva da biste definisali relevantne korisničke konteksta za svoje lokacije.

Konteksta korisnika koje su definisane na stranici Dodavanje kontekstu korisnika će se navesti u Dostupne korisnik kontekste dijalog koji je dostupan sa svih stranica gde administrator možete da dodate korisnika kontekstu postavku za pretragu kao što je najbolji izbor za vas ili lokacije Promocija.

Kada korisnik unese upita u centru za pretraživanje, kontekst korisnik se prenosi zajedno sa upit kao skup parove ključ-vrednost, na primer sektoru = prodaja.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Prikazali stranicu "Upravljanje kontekstu korisnika"

 1. Prijavite se na matičnu stranicu lokacije najvišeg nivoa sa dozvolama administratora kolekcije lokacija.

 2. U meniju Radnje na lokaciji odaberite stavku Postavke lokacije.

 3. Na stranici " Postavke lokacije ", u odeljku Administracija kolekcije lokacija , kliknite na dugme FAST Search korisnik konteksta. Ovo prikazuje stranicu Upravljanje konteksta korisnika .

Vrh stranice

Dodavanje korisnika konteksta

Na stranici Dodavanje korisnika kontekst administratori kolekcije lokacija možete dodati vrednosti svojstava kontekst korisnika da biste definisali relevantne korisničke konteksta za lokaciju.

 1. Pratite korake u odeljku starije prikaz stranice upravljanje kontekstu korisnika.

 2. Kliknite na dugme Dodaj kontekst korisnika da biste prikazali stranicu Dodavanje kontekstu korisnika .

 3. U polju Korisničko ime kontekst otkucajte ime za korisnika kontekst.
  Unesite informacije u odgovarajuće okvire. Na primer, Lokacija kancelarije, unesite vrednost odgovarajuću lokaciju, na primer Tokio.
  Ista svojstva nalaze se u stranicu SharePoint korisničkog profila korisnika. Korisnici sa Lokacije Office postavljeno na Tokio podudaraće kontekstu korisnika u primeru.

 4. Kliknite na dugme u redu da biste sačuvali kontekstu korisnika.

Vrh stranice

Uređivanje korisnika konteksta

Administrator kolekcije lokacija može da uređuje kontekstu korisnika na stranici Upravljanje kontekstu korisnika.

 1. U meniju Radnje na lokaciji, izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. U grupi Administracija kolekcije lokacija izaberite stavku Brzo kontekstu korisnika.

 3. Kliknite na korisnički kontekst na listi da biste otišli na stranicu Uređivanje konteksta korisnika . Uređivanje konteksta korisnika možete da izaberete i iz padajućeg menija na svaku stavku liste.

 4. Izvršite neophodne promene na stranici Uređivanje konteksta korisnika , a zatim kliknite na dugme u redu.

Kontekst korisnika se takođe ažuriraju bilo koju najboljim pokušajima, vizuelne najboljim pokušajima, dokument promocije i demotions, i lokacija promocije i demotions koji koriste kontekst ovog korisnika.

Vrh stranice

Brisanje konteksta korisnika

Administrator kolekcije lokacija možete da izbrišete korisnički kontekst na stranici Upravljanje kontekstu korisnika.

 1. U meniju Radnje na lokaciji, izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. U grupi Administracija kolekcije lokacija izaberite stavku Brzo kontekstu korisnika.

 3. Izaberite stavku Brisanje konteksta korisnika iz padajućeg menija na svaku stavku liste.

 4. Kliknite na dugme u redu da biste potvrdili. Kontekst korisnika biće uklonjen sa liste. Kontekst korisnika takođe biti uklonjeno iz bilo koje najboljim pokušajima, vizuelne najboljim pokušajima, dokument promocije i demotions, i lokacija promocije i demotions koji koriste kontekst ovog korisnika.

Vrh stranice

Ograničavanje kontekstu korisnika

Ako vi upravljate korisnik kontekst, je korisno da biste prikazali listu ključnih reči samo sa najboljim pokušajima, vizuelne najboljih pokušaja, dokument promocije i demotions koji se primenjuje za vaš korisnički kontekst.

Koristite ograničenog korisnika kontekst vezu na stranici "upravljanje ključnim rečima" da biste izabrali jednog ili više korisnika konteksta i prikazivanje najboljih pokušaja, vizuelne najboljih pokušaja, dokument promocije i demotions za izabranog korisnika kontekst samo. Sve ključne reči i dalje će biti prikazana, ali sve najboljim pokušajima, vizuelne najboljih pokušaja, dokument promocije i demotions koji se odnose na drugi korisnik konteksta će biti filtrirana.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×