PowerPoint za veb vam omogućava da uredite datoteke PowerPoint prezentacije (. pptx) i OpenDocument prezentacije (. odp). Kada otvorite. pptx ili. odp datoteku u PowerPoint za veb, sadržaj koji ne možete da promenite u Veb aplikaciji je sačuvan. Da biste izmenili taj sadržaj, samo otvorite i uredite datoteku na radnoj površini PowerPoint u operativnom sistemu Windows ili macOS.

Spaš

Tražite informacije o čuvanju u PDF ili ODP-u? U meniju datoteka kliknite na dugme Preuzmi kao. Više informacija potražite u članku poslednji odeljak čuvanja prezentacija kao PDF datoteke.

Šta se dešava kada uređujem prezentaciju u formatu OpenDocument (.odp)?

Dok vam PowerPoint za veb omogućava da uredite i PowerPoint prezentacije (. pptx) i OpenDocument prezentacije (. odp), neke funkcije možda neće biti dostupne prilikom uređivanja OpenDocument prezentacija datoteka.

Dolenavedena tabela prikazuje koji PowerPoint za veb funkcije su podržane, delimično podržane ili nisu podržane u formatu OpenDocument prezentacije (. odp).

  • Podržano     I PowerPoint i OpenDocument Presentation format podržavaju ovu funkciju. Sadržaj, oblikovanje i upotrebljivost se neće izgubiti.

  • Delimično podržano     PowerPoint format i format OpenDocument prezentacije podržavaju ovu funkciju, ali oblikovanje i upotrebljivost će možda biti ugroženi. Tekst ili podaci se ne gube, ali oblikovanje i način na koji radite sa tekstom ili grafikom će se možda razlikovati.

  • Nije podržano     Funkcija u programu PowerPoint nije podržana u formatu OpenDocument prezentacije. Ako planirate da sačuvate PowerPoint dokument u formatu OpenDocument prezentacije, nemojte koristiti ovu funkciju ili rizikujete da izgubite sadržaj, oblikovanje i upotrebljivost tog dela prezentacije.

Podatke o grafičkim funkcijama potražite u odeljku Tabela grafičkih elemenata na kraju ovog članka.

Oblast

Podoblast

Podrška

Komentari

Animacije

Ulazne/izlazne

Delimično podržano

Sve ulazne ili izlazne animacije koje format .odp ne podržava menjaju se u animaciju „Pojavljivanje“ ili „Nestajanje“.

Sadržaj

Skrivanje slajda

Podržano

Saradnja

Komentari

Nije podržano

Dizajn prezentacije

Rasporedi

Delimično podržano

Kad otvorite prezentaciju (.pptx datoteku) i sačuvate je u formatu datoteke .odp, originalna tema će se pojaviti onako kako ste namerili. To jest, dok ne dodate još sadržaja ili dok ne izvršite promene u .odp datoteci. Te uredbe neće slediti originalnu temu. Na primer, oblikovanje kao što su fontovi, boje ili efekti na novim dodatim oblicima neće biti zasnovani na temi koja je originalno primenjena na .pptx datoteku.

Dizajn prezentacije

Čuvari mesta

Delimično podržano

Boje, fontovi i efekti teme će se izgubiti iz čuvara mesta.

Dizajn prezentacije

Beleške

Podržano

Tekst

Međunarodno oblikovanje teksta

Delimično podržano

Tekst

Horizontalno poravnanje

Delimično podržano

Tekst

Hiperveze

Delimično podržano

Standardne hiperveze su podržane, ali hiperveze koje se prikazuju zadržavanjem pokazivača nisu podržane.

Tekst

Liste

Podržano

Druge ODF aplikacije mogu promeniti numerisanje/nabrajanje ili ga uopšte neće podržavati.

Tekst

Osnovno oblikovanje

Podržano

U ODF aplikacijama su podržani kurziv, podebljani, podvučeni i precrtani tekst. Podržane su i različite veličine fonta.

Grafički elementi

Dolenavedena tabela prikazuje koji PowerPoint za veb grafičke funkcije su podržane, delimično podržane ili nisu podržane u formatu OpenDocument (. odp).

  • Podržano     PowerPoint format i OpenDocument format podržavaju ovu funkciju. Grafika koja koristi ovu funkciju prikazuje se i ponaša isto u oba formata.

  • Delimično podržano     PowerPoint i OpenDocument formati podržavaju ovu funkciju, ali grafika može izgledati drugačije u ovim formatima. Podaci se ne gube, ali se oblikovanje i način rada s tom grafikom mogu razlikovati.

  • Nije podržano     Zbog jedinstvenih razlika u funkcijama i primeni između PowerPoint i OpenDocument formata, ova funkcija nije podržana u OpenDocument formatu. Ako planirate da sačuvate prezentaciju u OpenDocument formatu, nemojte koristiti ove funkcije.

Oblast

Podrška

Komentari

Oblici

Podržano

WordArt

Delimično podržano

Format .odp ne podržava WordArt opcije u programu PowerPoint. Zbog toga se WordArt konvertuje u okvir za tekst prilikom čuvanja. Tekst i osnovna boja teksta se čuvaju, ali se WordArt efekti i oblikovanje gube.

Slike

Podržano

Podržano, osim za opcije umetanja i veze koje .odp format ne podržava.

SmartArt grafike

Podržano

Konvertovano u grupu oblika.

Ivice objekata

Podržano

Nisu svi stilovi ivica podržani. Stilovi ivica koji nisu podržani čuvaju se kao podrazumevani stil ivice, crna, puna linija.

Popune objekata

Podržano

Oblikovanje linija

Podržano

Format .odp ne podržava sve stilove linija i stilove završetaka linija. Stilovi koji nisu podržani čuvaju se kao podrazumevani; kao crna puna linija i tip otvorene strelice.

Izrezivanje slika

Podržano

Standardno izrezivanje slika je podržano. Međutim, izrezivanje slike sa oblikom nije podržano.

Opcije 3D slika

Nije podržano

Stilovi slika

Delimično podržano

Ivice su delimično podržane, ali možda neće izgledati isto.

Teme

Nije podržano

Takođe pogledajte

Korišćenje programa PowerPoint (verzija radne površine) za otvaranje ili čuvanje prezentacije u formatu OpenDocument prezentacije (. odp)

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×