Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Pređite na inkluzivnije i pristupačnije radno mesto

Odmah počnite da povećavate broj Kancelarija datoteka koje se proveravaju da li u kojima se proveravaju problemi sa pristupačnosti i povećava verovatnoću korisnika da istraži i reši te probleme.

Ako ste vi korisnik, možete da konfigurišete postavke smernica tako da se automatski proveravaju problemi sa pristupačnosti dok korisnici rade u programima Word, Excel i PowerPoint.

Šta radi postavka smernica

Kada omogućite postavku smernica, podsetnik se pojavljuje na statusnoj traci programa Word, Excel i PowerPoint na uređajima Windows. To korisnicima omogućava da na prvi pogled obaveste da li postoje problemi sa pristupačnosti koje istražuju u dokumentu, radnoj svesci ili prezentaciji.

Iza kulisa, Kancelarija koristi istu mašinu za skeniranje alatke za proveru pristupačnosti koja je postojala od Kancelarija 2010. godine da bi utvrdila da li postoje problemi sa pristupačnosti. Sva obrada i analiza dokumenta događa se na lokalnom uređaju korisnika. Sadržaj se ne deli sa korporacijom Microsoft u sklopu ovog skeniranja.

Korisnici mogu odabrati da privremeno isključite proveru pozadine samo za trenutnu sesiju. Ponovno pokretanje sesije aplikacije vraća se na automatnu proveru problema sa pristupačnosti.

Čak i bez postavke smernica, korisnici mogu odabrati da ih sami uključe iz fascikle Datoteka >Opcije > Lakši pristup. Ili može da pokrene "Proveru pristupačnosti" u bilo kom trenutku sa liste Redigovanje > Provera pristupačnosti na traci sa alatkama.

Kako se konfiguriše postavka smernica

Dostupne su 3 zasebne postavke smernica, po jedna za Word, Excel i PowerPoint. Svaka od njih zove se "Proveri da li ima problema sa pristupačnosti tokom uređivanja".

Da biste koristili ovu postavku smernica sa smernicama grupe, preuzmite najnoviju verziju administrativnih datoteka predloška (ADMX/AMDL) za Kancelarija. Postavku smernica možete pronaći u okviru Korisnik Konfiguracija\Smernice\Administrativni predlošci\{app name}\File Tab\Check Accessibility u alatki za upravljanje smernicama grupe.

Napomene: Zamenite {app name} na gorenavedenjoj putanji sa nečega od sledećeg, u zavisnosti od toga da li konfigurćete postavku smernica za Word, Excel ili PowerPoint:

  • Microsoft Word 2016

  • Microsoft Excel 2016

  • Microsoft PowerPoint 2016

Ako ste primenili smernice Microsoft 365 Apps za preduzeće organizaciji, možete da koristite uslugu smernica u Kancelarija oblaku da biste konfigurisali ovu postavku smernica.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×