Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U ovom članku

Uvod u dokument sa informacijama o dokumentu

Sa informacijama o dokumentu, koji se prikazuje u Microsoft Office Word 2007Microsoft Office PowerPoint 2007i Microsoft Office Excel 2007 dokumenata, omogućava korisnicima da pregledaju i promena svojstava za pojedinačne datoteke ili tip sadržaja koja je sačuvana na serveru za upravljanje dokumentima, kao što je Lokacija radnog prostora dokumenta ili u biblioteci zasnovanoj na Windows SharePoint Services 3.0. Ova svojstva, poznat i kao metapodatak, su detalji o datoteci koji opisuju ili identifikuju. Korisnici mogu da koriste ovih svojstava za organizovanje, identifikujete i da pretražujete dokumente.

Sa informacijama o dokumentu je Microsoft Office InfoPath 2007 obrasca koji se nalazi i prikazuje u okviru dokumenta. Ne morate InfoPath instaliran na vašem računaru da biste videli informacijama o dokumentu u Microsoft Office 2007 dokumentu, ali morate Office InfoPath 2007 dizajna ili prilagodite sa informacijama o dokumentu. Na primer, ako želite da prilagodite informacijama o dokumentu za prikaz podataka iz spoljnih resursa kao što su Veb usluge, morate da koristite Office InfoPath 2007 da biste dizajnirali tu sa informacijama o dokumentu.

Korišćenjem informacijama o dokumentu sa Office 2007 izdanje dokumentima, korisnici mogu da prate i Uređivanje metapodataka za dokument, čak i dok radite u dokumentu. Pored toga, sa informacijama o dokumentu može se prilagoditi da biste koristili podatke iz sa spoljnim izvor podataka, kao što su Veb usluge, što omogućava zaposlenima da dosledno koristite metapodataka u različitim Office 2007 izdanje tipovi dokumenata vašoj organizaciji.

Tako što ćete prilagoditi sa informacijama o dokumentu, takođe možete da dodate poslovnu logiku, kao što je Validacija podataka, ili dodavanje prilagođenih svojstava koje su važne za vašu organizaciju. Pored toga, tako što ćete kreirati predloška koji sadrži uobičajena polja, možete da organizujete efikasnog ponovne upotrebe sa informacijama o dokumentu u različitim Office 2007 izdanje tipovi dokumenata vašoj organizaciji.  Predloška je deo predloška obrasca koji se mogu sačuvati za ponovnu upotrebu u više predložaka obrasca.

Pored praćenja i Uređivanje metapodataka tako što ćete koristiti sa informacijama o dokumentu u Office Word 2007, Office Excel 2007i Office PowerPoint 2007, korisnici Office Word 2007 dokumenata možete da izvršite dodatne zadatke. U Office Word 2007, korisnici mogu da dodaju svojstva sa informacijama o dokumentu kao svojstva kontrole u dokumentu. Svojstvo kontrole u Office Word 2007 Prikaži svojstva dokumenta kao sadržaj u dokumentu. Ove kontrole svojstava će se ažurirati promenjen informacije u oknu sa informacijama o dokumentu. Pored toga, u oknu sa informacijama o dokumentu ažurirali podatke kada odgovarajuće svojstvo kontrole se menjaju u dokumentu.

Pronađite više informacija o dodavanju svojstava u Word dokument u odeljku Takođe pogledajte .

Tipovi svojstava

Sa informacijama o dokumentu se koriste za praćenje nešto od sledećeg:

  • Svojstva standardne dokumenta u pojedinačne dokumente.

  • Svojstva servera za tipove sadržaja SharePoint koji su zasnovani na tip sadržaja dokumenta ili kolone Dublin Core tip sadržaja, koja je dostupna na servere koji koriste Microsoft Office SharePoint Server 2007.

  • Prilagođena svojstva koje dodate u informacijama o dokumentu.

Svojstva koje korisnici mogu prikazati ili urediti pomoću informacijama o dokumentu mogu da se grupišu na tri glavne kategorije: svojstva zasnovane na dokumentu, svojstva zasnovana na serveru i prilagođena svojstva. U zavisnosti od dizajna sa informacijama o dokumentu, i gde se nalazi, neke ili sve od sledećih svojstava mogu se pojaviti u oknu sa informacijama o dokumentu:

Dokument zasnovan svojstva    One obuhvataju svojstva kao što su naslov, ime autora, tema i ključne reči koje identifikuju temu ili sadržaj dokumenta.

Svojstva zasnovana na serveru    Za dokumente koji su sačuvani na SharePoint lokaciji i koji koristi prilagođene sa informacijama o dokumentu, ovih svojstava mogu da sadrže i podatke o biblioteci dokumenata, kolona lokacije, tipovi sadržaja lokacije ili podataka iz drugih prilagođenih polja.

Prilagođena svojstva    Definisanje prilagođenih svojstava Office dokumenta tako što ćete prilagoditi informacijama o dokumentu pomoću programa InfoPath. Prilagođena svojstva može da sadrži metapodatke koji je specifičan za organizacija ili projekta, kao što je projekat koda "ili" Trošak centar vrednost.

Napomena: Takođe možete da definišete prilagođenih svojstava za dokument tako što ćete izabrati Više svojstava u meniju Svojstava dokumenta u informacijama o dokumentu u Office Word 2007, Office Excel 2007ili Office PowerPoint 2007. Međutim, ove više svojstava nisu vidljive u oknu sa informacijama o dokumentu samu. Da biste prilagodili svojstva koje su vidljive u oknu sa informacijama o dokumentu, morate da koristite InfoPath ili u slučaju dokumente uskladištene na serveru za upravljanje dokumentima, morate da promenite tip sadržaja šeme dodavanjem ili uklanjanjem kolona iz tipa sadržaja.

Vrh stranice

Korišćenje informacijama o dokumentu

Kada kreirate dokument sa Office Word 2007, Office Excel 2007ili Office PowerPoint 2007, informacijama o dokumentu automatski se kreira za vas. Podrazumevani sa informacijama o dokumentu uključuje standardna svojstva, kao što su autor, naslov i tema. Alternativno, možete da dodate prilagođena svojstva tako što ćete dizajn informacijama o dokumentu od početka i zatim ga povezati sa dokumentom ili tako što ćete prilagoditi postojeće stavke sa informacijama o dokumentu.

Prilikom dizajniranja prilagođene okno sa informacijama o dokumentu, možete da ga koristite sa više dokumenata iz Office Word 2007, Office Excel 2007i Office PowerPoint 2007, ili možete da dizajnirate više sa informacijama o dokumentu. Na primer, ako su određene dokumente povezane sa određenim projekta, možda ćete želeti da koristite jedinstvena polja za sa informacijama o dokumentu koje se koriste u samo te dokumente.

Čak i ako vaša organizacija koristi nekoliko sa informacijama o dokumentu, svaka može da sadrži nekoliko uobičajenih svojstava. Da biste lako ponovo zajedničkih svojstava prilikom dizajniranja informacijama o dokumentu, razmislite o korišćenju predloška. Kreiranje i korišćenjem predloška, možete da obezbedite taj ključni metapodataka za organizaciju je dosledni u ton, strukturu i ponašanje. Na primer, vaše organizacije možete da zahtevate svaki sa informacijama o dokumentu da biste uključili polje pod imenom radno mesto pored autor. Dizajniranjem predloška koji koristi te uobičajena polja, možete lako ponovo koristiti predloška u više sa informacijama o dokumentu.

Napomena: Da biste prilagodili šemu tip sadržaja SharePoint, samo možete da prilagodite sa informacijama o dokumentu tako što ćete dodati polja koja su deo u šemi. Da biste dodali ili uklonili polja iz sadržaja sa informacijama o dokumentu tako što ćete dodati nova polja u šemi tip sadržaja, koje morate Dodavanje ili uklanjanje kolona iz tipa sadržaja.

Nakon što kreirate prilagođenu okno sa informacijama o dokumentu, morate ga povezati sa dokumenta pre nego što možete da ga koristite. Da biste to uradili, prvo morate aktivirati karticu " Projektovanje " na traci u programima mesto na koje želite da koristite sa informacijama o dokumentu. Zatim možete da navedete lokaciju sa informacijama o dokumentu pomoću URL, UNC ili URN putanju datoteke. Pored toga, možete odabrati da biste prikazali sa informacijama o dokumentu podrazumevano kada se dokument otvori. Takođe možete odabrati da li su prilagođena svojstva koje ste kreirali podrazumevano vidljivo kada se dokument otvori.

Pored prikaz ili promena svojstava u informacijama o dokumentu u dokumentima za Office Word 2007, Office Excel 2007i Office PowerPoint 2007, u Office Word 2007 korisnici mogu da dodaju svojstva sa informacijama o dokumentu kao svojstva kontrole u polju dokument same. Na primer, više instanci adrese preduzeća mogu biti dodati kao svojstva kontrole u dokumentu. Ove kontrole svojstava će se ažurirati promenjen informacije u oknu sa informacijama o dokumentu.

Pronađite više informacija o kreiranju prilagođenih okno sa informacijama o dokumentu i dodavanje svojstava Office Word 2007 dokumenta u odeljku Takođe pogledajte .

Vrh stranice

Pregled bezbednosti

Informacijama o dokumentu podleže iste bezbednosne smernice i ograničenja kao InfoPath obrasca. Bezbednosne funkcije u programu InfoPath su dizajnirani da zaštitite korisničke obrasce i računarima sa nebezbedne operacije poput pristupanja podatke iz ili slanje podataka na izvor koji nije pouzdan. Na primer, InfoPath predloške obrazaca pokrenuti na jedan od tri nivoa bezbednosti, u zavisnosti od toga gde su smešteni, kako su instalirane i da li su digitalno potpisane. Tri nivoa su: Ograničeno "," domen "i" potpuna pouzdanost. Informacijama o dokumentu je dodeljen nivo bezbednosti isti kao u InfoPath predložak obrasca. Pre nego što dizajnirate i koristite informacijama o dokumentu, možete bi trebalo da se upoznate sa bezbednosne mere za korišćenje podataka za povezivanje, kao i za primenu.

Bezbednosne mere za korišćenje podataka za povezivanje

Informacijama o dokumentu ne može da pristupi izvoru podataka iz drugog domena osim ako sa informacijama o dokumentu je podešen na potpunu pouzdanost. Da biste omogućili potpunu pouzdanost, koje morate digitalno potpisivanje predloška obrasca za informacijama o dokumentu pomoću pouzdanog vrhovnog certifikata ili kreiranje datoteke za njega.

Napomena: Ako osoba koja koristi dokument nema dozvolu za pristup izvoru podataka, on će videti poruku o grešci čak i ako nivo dozvole za informacijama o dokumentu je dovoljno da pristupi izvoru podataka.

Dodatne informacije o nivoima bezbednosti predložaka InfoPath obrazaca pronaći u odeljku Takođe pogledajte .

Bezbednosne mere za primenu

Preporučuje se da primenite informacijama o dokumentu u domena u kojoj se nalaze dokumenti sami. Na primer, ako dokument sa Office Word 2007 na serveru http://example koristi prilagođene informacijama o dokumentu koje ste dizajnirali, preporučuje se da uskladištite sa informacijama o dokumentu za taj dokument na http://example kao i. Ako odlučite da primenite informacijama o dokumentu drugi domen ili ako korisnik otvori lokalno sačuvanu verziju dokumenta – ili poslata kao prilog u e-poruku – nivo bezbednosti za informacijama o dokumentu će biti pređe na niži bezbednosti nivo. Ovo je mera predostrožnosti da biste zaštitili korisnike iz bezbednosnih rizike povezane sa informacijama o dokumentu pristup podacima koji se nalazi na drugi domen.

Napomene: 

  • Kada prilagodite informacijama o dokumentu za tip sadržaja SharePoint, sa informacijama o dokumentu je automatski primenjene na SharePoint lokaciju kada je objavite.

  • Ako želite da korisnik da biste pokrenuli lokalno instaliranu verziju informacijama o dokumentu na svom računaru, morate da kreirate datoteke pomoću čarobnjaka za objavljivanje i Visual Studio. Ako objavljivanje predloška obrasca (.xsn datoteka) za informacijama o dokumentu na čvrstom disku, sa informacijama o dokumentu se neće otvoriti kada korisnik otvori povezani dokument.

Pronađite dodatne informacije o kreiranju datoteke pomoću čarobnjaka za objavljivanje i Visual Studio u odeljku Takođe pogledajte .

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×