Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Ovaj članak je poslednji put ažuriran 25. jula 2017.

Obustavlja se usluga Docs.com korporacije Microsoft

Microsoft povlači uslugu Docs.com u petak, 15. decembra 2017. i savetujemo svim korisnicima da premeste postojeći Docs.com sadržaj na druge platforme za skladištenje i deljenje datoteka što je pre moguće, jer posle tog datuma Docs.com više neće biti dostupan.

Postoji nekoliko alternativnih opcija deljenja sadržaja koje su danas dostupne. Za većinu Docs.com sadržaja, OneDrive predstavlja idealnu platformu za deljenje Word, PowerPoint i PDF sadržaja i nudi dodatne alatke, postavke dozvola i bezbednost za deljenje i zaštitu podataka i sadržaja. SlideShare koji nudi LinkedIn takođe omogućava korisnicima da javno deli sadržaj pošto ima publiku od 70 miliona stručnjaka i obimnu biblioteku sadržaja. Uz povlačenje usluge Docs.com nadamo se da ćemo unaprediti ponude na tom polju i pružiti vam dosledniji utisak pri radu.

Cenimo to što ste odabrali da koristite našu uslugu i izvinjavamo se za sve neprijatnosti koje proističu iz ovog prelaza. Rado ćemo pružiti automatsko pravljenje rezervnih kopija kompatibilnih datoteka u uslugama OneDrive i OneDrive for Business.

Pažljivo pročitajte informacije iz ovog članka kako biste saznali više o opcijama za prenos ili brisanje postojećeg Docs.com sadržaja i naloga.

Trenutno koristim Docs.com – na koji se način to odnosi na mene?

Sajt Docs.com i postojeći sadržaj uskladišten na njegovim serverima povlači se u skladu sa sledećim rasporedom:

Deveti jun, 2017 – kreiranje novih docs.com naloga više neće biti podržano. Ako imate postojeći Docs.com nalog, i dalje ćete moći da prikazujete, uređujete, objavljivite, preuzimate i brišete postojeći sadržaj. Ako imate postojeći dnevnik i osnovne stranice, moći ćete da ih uređujete na Sway.com.

19. jun, 2017 – ako koristite docs.com sa poslovnim ili školskim nalogom, Microsoft 365 administrator može automatski da migrira sav docs.com sadržaj u OneDrive for Business u vaše ime. Za više informacija pogledajte članak Migriranje sadržaja organizacije sa sajta Docs.com.

1 avgust, 2017 – objavljivanje i uređivanje sadržaja na docs.com više neće biti podržano. Ako imate postojeći Docs.com nalog, i dalje ćete moći da prikažete ili preuzmete postojeći sadržaj.

Od 9 do 14 decembra, 2017 – ako imate postojeći docs.com nalog, možete da se prijavite i odaberete da se automatski povlača svoj sadržaj u OneDrive. Čim se vaši podaci tamo prebace, Docs.com iskustvo će se promeniti u samo za čitanje i veze ka vašim dokumentima i datotekama će se preusmeriti na novu lokaciju u usluzi OneDrive.

Decembar 15, 2017 – lokacija docs.com i sav njegov sadržaj će biti zvanično obustavljeni. Ovaj datum više neće moći da se pristupi sajtu.

15. maj 2018. – Posle ovog datuma prestaju da funkcionišu sve veze ka Docs.com sadržaju koje ste prethodno delili sa drugima i koje su se automatski preusmeravale na preneti sadržaj u usluzi OneDrive (ili OneDrive for Business).

Kako da premestim datoteke i sadržaj sa sajta Docs.com?

Za Microsoft naloge (Outlook.com, Hotmail.com, Live.com itd.) i Facebook naloge

Uradite sledeće

  1. Prijavite se na Docs.com profil gde možete da omogućite automatsko pravljenje rezervne kopije svih datoteka koje su kompatibilne sa uslugom OneDrive.

  2. Pratite odzive koji mogu da obuhvataju upisivanje za novi OneDrive nalog ako ga još uvek nemate.

  3. Kada se proces završi, rezervne kopije sveg kompatibilnog sadržaja koji ste prethodno objavili na sajtu Docs.com možete da pronađete u fasciklama usluge OneDrive. Originalan sadržaj na sajtu Docs.com posle toga možete samo da prikazujete ili preuzimate.

Pročitajte članak Pravljenje rezervne kopije ličnog Docs.com sadržaja da biste dobili detaljnija uputstva za pravljenje rezervnih kopija i saznali šta se dešava posle migracije sadržaja.

Za Microsoft 365 korisnike sa uslugom OneDrive for Business

Možete automatski da napravite rezervnu kopiju svih kompatibilnih sadržaja sa uslugom OneDrive for Business nalog ako administrator Omogući automatsko migraciju za organizaciju (Ova opcija je dostupna od 19. juna 2017). Ako želite da administrator vaše škole ili administrator preduzeća pokrene ovaj proces umesto vas, obratite se njima i dodajte vezu do ovog članka.

Možete da odaberete i da se prijavite u Docs.com i sami pratite odzive za automatsku migraciju. Kada se proces završi, rezervne kopije sveg kompatibilnog sadržaja koji ste prethodno objavili na sajtu Docs.com možete da pronađete u fasciklama usluge OneDrive for Business. Originalan sadržaj na sajtu Docs.com posle toga možete samo da prikazujete, preuzimate i brišete.

Za Microsoft 365 korisnike bez usluge OneDrive for Business

Prijavite se na Docs.com profil gde možete da preuzmete sadržaj i sačuvate ga na uređaju ili na željenim platformama za skladištenje i deljenje. Docs.com nalog i sadržaj možete i da izbrišete.

Šta se dešava sa Docs.com sadržajem za koji se ne napravi rezervna kopija u usluzi OneDrive ili OneDrive for Business?

Za korisnike koji su uspešno dovršili proces automatske migracije čuvamo druge metapodatke kao što su opisi sadržaja u Excel datoteci i pravimo njenu rezervnu kopiju na OneDrive ili OneDrive for Business nalogu. Automatski čuvamo i stranice „Dnevnik“ i „Osnovni podaci“, kao i vaš Sway sadržaj na stranici Moja Sway platna na sajtu Sway.com.

Za sve druge korisnike i tipove sadržaja koje ne obuhvata gorenavedeno, preporučujemo da ih ručno preuzmete i sačuvajte na željenim platformama za skladištenje i deljenje.

Šta se dešava sa sadržajem sa sajta Docs.com koji sam već povezao/la sa drugim veb sajtovima?

Za korisnike koji su se opredele za automatsko migraciju, veze ka kompatibilnom sadržaju u Docs.com će se preusmeriti na OneDrive ili OneDrive for Business i nastaviće da se pojavljuju na drugim Veb stranicama. Ako želite da uklonite povezani sadržaj, jednostavno izbrišite datoteke iz usluge OneDrive ili OneDrive for Business. 2018, automatski preusmeravanje na sve Docs.com sadržaj će se završiti i sve veze će prestati da rade, tako da obavezno ručno ažurirajte veze na drugim Veb lokacijama pre ovog datuma.

Za korisnike koji se ne odluče za automatsko migraciju, sve veze ka Docs.com sadržaju će prestati sa radom 2017 15. Pre ovog datuma obavezno ručno ažurirajte veze na drugim Veb lokacijama.

Šta se dešava sa OneNote beležnicama koje distribuiram putem sajta Docs.com?

Pošto OneNote beležnice koje su objavljene na Docs.com već potiču iz OneDrive naloga, usluga automatskog migracije neće sadržati takve beležnice. Ako treba da sačuvate kopiju bilo koje OneNote beležnice, kliknite na dugme uzmi beležnicu , koje će biti dostupno do 2017 15.

Šta se dešava ako Docs.com sadržaj premašuje ograničenje OneDrive skladišta?

Ako premašite ograničenje dostupnog skladišta u usluzi OneDrive, prekida se migracija Docs.com sadržaja. Sve datoteke koje su uspešno prenete ostaju na OneDrive nalogu, ali ne pravi se rezervna kopija za datoteke koje nije bilo moguće uključiti i proces migracije se zaustavlja.

Migraciju sadržaja možete da nastavite kada oslobodite ili kupite dodatni prostor za skladištenje na OneDrive nalogu. Da biste nastavili prekinutu migraciju, prijavite se ponovo na Docs.com, a zatim kliknite na dugme Ponovo pokreni migraciju.

Zašto ne mogu da napravim rezervnu kopiju Docs.com sadržaja u usluzi SlideShare?

SlideShare je namenjen za javno objavljivanje. Želimo da njegovi korisnici hotimično upravljaju time koje datoteke žele da objave javno na vebu i dodaju sopstvenu strukturu, naslove i opise sadržaju.

Ja sam administratorMicrosoft 365. Šta treba da znam?

Ako ste administratorMicrosoft 365, možete automatski da napravite rezervnu kopiju Docs.com sadržaja organizacije u usluzi OneDrive for Business. Za više informacija pogledajte članak Migriranje sadržaja organizacije sa sajta Docs.com.

Potrebna mi je dodatna pomoć!

Ako niste sigurni koje korake treba da preduzmete pre povlačenja usluge Docs.com ili ako nailazite na bilo kakve probleme tokom migracije sadržaja, obratite nam se na stranici docssupport@microsoft.com (možda ćete morati da date pregledaču dozvolu da otvori klijent e-pošte pošto kliknete na ovu vezu).

Iskreno cenimo što se odabrali da koristite našu uslugu i biće nam zadovoljstvo da pružimo dodatnu pomoć pri ovom prelazu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×