Više od dve spot boje

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako vaša publikacija koristi više od dve spot boje mastila, štampanje publikacije kroz komercijalnoj štampariji će biti skupa, jer štampač morate da koristite zasebnu registraciju za svaku mastila spot boje.

Važno: Pre nego što bilo koji komercijalno štampanje povezana promene dokumenta kontakt na komercijalne štamparije i govore o detaljima zadatka za štampanje.

Ova provera se vrši samo ako ste podesili publikacije za štampanje spot boje ili procesne boje i spot boje.

Ispravite ovaj problem ručno ako želite da izaberete elemente dizajna koji se konvertuju u određene spot boje ili ako želite da konvertujete spot boje u procesne boje, što može uštedeti novac ako štampanje publikacije koja koristi bilo koju od četiri procesne boje .

Automatsko ispravljanje

Uklanjanje Spot boje    Izaberite ovu opciju da biste otvorili dijalog Model boje i zamenili suvišno mastila spot boja. Kada izbrišete spot boja u listi mastila, otvara se dijalog Zamena mastila i možete da odaberete drugu boju koja je već u upotrebi.

 1. U dijalogu Zamena mastila , izaberite karticu mastila .

 2. Postavite pokazivač na mastilo spot boje koje želite da izbrišete, kliknite na strelicu, a zatim izaberite stavku Izbriši.

 3. Ako mastilo spot boje ima oznaku u upotrebi, Microsoft Office Publisher će otvoriti dijalog Zamena mastila .

 4. U dijalogu Zamena mastila izaberite jednu od boja koja se koristi.

 5. Ponovite korake od 3 do 5 dok ne budete imali samo dva mastila spot boje navedene na kartici mastila dijaloga Štampanje u boji .

 6. Kliknite na dugme U redu.

Ručno ispravljanje

Da biste izbegli dodatne troškove štampanja, morate da zamenite jednu ili više spot boje koje se trenutno koristi u publikaciji. Kada izbrišete spot boja, pojavljuje se dijalog Zamena mastila i možete izabrati neku od drugih spot boje koje se koristi u publikaciji.

Da biste rešili ovaj problem, ručno, postupite na neki od sledećih načina:

Zamena spot boje

 1. Izaberite karticu datoteka da biste je otvorili u prikazu "Backstage", postavite pokazivač na stranicu informacije , kliknite na dugme za Komercijalno štampanje postavku , a zatim izaberite Odaberite Model boje.

 2. Izaberite karticu mastila .

 3. Postavite pokazivač na mastilo spot boje koje želite da izbrišete, kliknite na strelicu, a zatim izaberite stavku Izbriši.

 4. Ako mastilo spot boje ima oznaku u upotrebi, Publisher otvara dijalog Zamena mastila .

 5. Izaberite jednu od boja koja se koristi u dijalogu Zamena mastila i zatim kliknite na dugme u redu.

 6. Ponovite korake od 3 do 5 dok ne budete imali samo dva mastila spot boje navedene na kartici mastila u dijalogu Model boje .

 7. Kliknite na dugme U redu.

Konvertovanje spot boja u procesne boje

Ako koristite više od dva mastila spot boje ili ako koristite spot boje pored procesne boje, možete da konvertujete spot boje u procesne boje.

 1. Izaberite karticu datoteka da biste je otvorili u prikazu "Backstage", postavite pokazivač na stranicu informacije , kliknite na dugme za Komercijalno štampanje postavku , a zatim izaberite Odaberite Model boje.

 2. U okviru Definiši sve boje kao, kliknite na dugme procesne boje (CMYK).

 3. Kliknite dvaput na dugme U redu.

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×