Vraćanje prethodne verzije stavke ili datoteke u sistemu SharePoint

Ako su SharePoint liste ili biblioteke podešene da prate verzije, možete da vratite prethodnu verziju stavke liste ili datoteke. Da biste saznali kako možete da izbrišete verziju, sve verzije ili samo međuvercije stavke ili datoteke ako je vaša lista ili biblioteka konfigurisana za njih, pogledajte brisanje prethodne verzije stavke ili datoteke u programu SharePoint.

Informacije o uključivanju verzija potražite u članku Uključivanje istorije verzija u programu SharePoint. Informacije o vraćanju u prethodno SharePoint datoteka uskladištenih u operativnom sistemu OneDrive potražite u članku Vraćanje prethodne verzije datoteke u programu OneDrive.

Vraćanje prethodne verzije u SharePoint

 1. Na traci "Brzo pokretanje" otvorite listu ili biblioteku.

  Ako se ime liste ili biblioteke ne prikazuje, izaberite stavku Sadržaj sajta ili Prikaži sav sadržaj sajta ,a zatim izaberite ime liste ili biblioteke.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na razmak između imena stavke ili dokumenta i datuma, a zatim u meniju izaberite stavku Istorija verzija. Da biste videli istoriju verzija,možda ćete morati da se pomerite u meniju.

  Ako ne vidite opciju Istorija verzija, u dijalogu izaberite stavku ... (odšte) i izaberite stavku Istorija verzija.

  Pojavljuje se lista verzija datoteke.

  Dijalog "Istorija verzija" sa 3 verzije.
 3. U dijalogu Istorija verzija kliknite na dugme pored željene verzije, a da biste nabavili listu opcija, sa desne strane kliknite na strelicu nadole. Izaberite Vrati u prethodno stanje.

  Opcije istorije verzija (prikaz, vraćanje u prethodno stanje, brisanje)
 4. Da biste vratili trenutnu verziju kao najnoviju verziju, kliknite na dugme U redu.

  Dijalog za potvrdu "Potvrda verzije" sa izabranom stavkom "U redu"

  Napomena:  SharePoint ne uklanjate stariju verziju koju ste upravo vratili. Pravi kopiju i pravi je najnovijom verzijom.

Uključivanje istorije verzija u SharePoint

Istorija verzija je podrazumevano uključena u SharePoint , ali ako ne vidite komandu Istorija verzija, možda je isključena. U zavisnosti od toga kako je vaš SharePoint podesio, možda ćete moći da uključite verziju liste ili biblioteke.

Informacije o SharePoint podešavanja verzija potražite u članku Omogućavanje i konfigurisanje podešavanja verzija za listu ili biblioteku.

Takođe, pogledajte kako funkcioniše sastavljanje verzija na listi ili u biblioteci?.

Niste sigurni koju verziju imate? Pogledajte koju verziju SharePoint koristim?

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×