Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Možete da kontrolišete pristup dokumentu tako što ćete primeniti lozinku za njega. Lozinke razlikuju mala i velika slova i mogu da budu dugačke najviše 15 znakova. Kreirajte jaku lozinku, idealno rešenje koje možete lako da zapamtite. Ali u slučaju da zaboravite, trebalo bi da sačuvate i kopiju na bezbednom mestu. 

Ako izgubite ili zaboravite lozinku dokumenta, Word nećete moći da je oporavite. It administratori mogu da vam pomognu pri oporavku lozinke, ali samo ako su primenili DocRecrypt alatku pre nego što ste kreirali lozinku dokumenta. 
 

  1. Idite na odeljak Datoteka >informacije >zaštiti dokument >šifrovanje lozinkom.

  2. Otkucajte lozinku, pritisnite dugme U redu, ponovo je otkucajte i kliknite na dugme U redu da biste je potvrdili.

  3. Sačuvajte datoteku da biste se uverili da lozinka stupa na snagu. 

  1. Idi na redigovanje > zaštita > zaštite dokumenta

    On the Review tab, Protect Document is highlighted

  2. U okviru Bezbednost možete da izaberete da li želite da unesete lozinku da biste otvorili dokument, izmenili dokument ili i jedno i drugo. Ponovo unesite svaku lozinku da biste potvrdili. 

    Tabla za poništavanje lozinke

  3. Kliknite na dugme U redu.

Word Online šifrovanje dokumenta lozinkom. Takođe, ne može da uređuje dokument šifrovan lozinkom. Da biste zaštitili dokument Word lozinkom, koristite opciju Otvori u programu Word da biste ga otvorili u verziji programa Word. Posle toga morate da koristite program za Word za računare da biste otvorili i uredili dokument. 

Alatka za oporavak lozinke it administratora

Ako ste zabrinuti zbog toga što osobe u organizaciji gube pristup Microsoft 365 datotekama zaštićenim lozinkom, razmotrite primenu DocRecrypt alatke. Imajte na umu da DocRecrypt može da pomogne samo da oporavite datoteke koje su šifrovane nakon primene. Više informacija potražite u članku Uklanjanje ili poništavanje lozinki datoteke pomoću funkcije DocRecrypt

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×