Kada radite u okviru Kancelarija, poruke kao što su Kontaktiranje servera za informacije ili Priprema nove Kancelarija za vas mogu se pojaviti tokom dužeg vremenskog perioda. To se dešava Kancelarija kontaktira sa udaljenom lokacijom, kao što je spremište za datoteke, server e-pošte, štampač ili internet lokacija. Poruka ostaje otvorena sve vreme Kancelarija pokušava da kontaktira udaljenu lokaciju.

Office poruka: Obraćanje serveru za više informacija

Postoji nekoliko scenarija u kojima se prikazuje ova poruka ili slična poruka. Neki od najuobičajenijih scenarija uključuju:

Ovo je najuobičajeniji scenario u kojem se prikazuje ovaj okvir poruke. U većini slučajeva, poruka se pojavljuje trenutno i bezbedno možete da je zanemarite, ako poruka ostane duže vreme, možda bi trebalo da istražite popravku Kancelarija instalacije. Ali ako poruku vidite redovno, postoje neki koraci koje možete da isprobate koji mogu da vam pomognu. To zavisi samo od toga da li poruku viđate za određene dokumente ili za sve njih.

 • Vidim ovu poruku samo za nekoliko dokumenata

  U ovom slučaju, datoteke koje pokušavate da sačuvate ili otvorite možda izvlače podatke iz drugih izvora koji su takođe uskladišteni na udaljenoj lokaciji. Koji god problem da uzrokuje odlaganje odnosi se i na te povezane izvore.

  Primer: Recimo da pokušavate da pristupite PowerPoint prezentaciji koja sadrži vezu ka podacima u Excel unakrsnoj tabeli. Kada otvorite ili sačuvate tu PowerPoint prezentaciju, ona pokušava da se poveže sa Excel unakrsnom tabelom kako bi mogla da osveži podatke. Ako se ta unakrsna tabela premesti, izbriše, ili podaci više ne budu tamo, videćete poruku dok PowerPoint pokušava da preuzme podatke.

  Probajte sledeće: Proverite da li dokument sadrži veze koje povlače podatke iz drugih izvora. Ako sadrži, proverite da ti povezani izvori nisu premešteni ili izbrisani.

 • Vidim ovu poruku za sve dokumente

  U ovom slučaju, brzina veze i trenutno opterećenje na mreži mogu da budu faktori koji uzrokuju odlaganje.

  Primer: Problemi sa mrežom i vezom su uobičajeni kada radite na javnom mestu. Ako radite u omiljenom kafiću, možda ste povezani sa njegovom bežičnom vrućom tačkom. Problem je to što druge osobe možda takođe rade tamo i dele istu internet vezu. To može usporiti mrežu.

  Probajte sledeće: Pogledajte savete i trikove u članku Najbolje prakse za korišćenje Microsoft 365 na sporoj mreži. Ovaj članak ne pruža samo dobar savet za rešavanje problema sa sporim mrežama u raznim Office aplikacijama, već i dobar pregled toga zašto mrežna veza može da bude spora.

Do ovoga može doći zbog oštećenja datoteka ili drugih informacija koje Kancelarija pokušava da preuzme ili ošteti lokalnu instalaciju Kancelarija datoteke. Slična poruka može da se pojavi ako Kancelarija instalacija datoteke oštećena. Kada se to desi, poruka može da pročita članak Priprema nove Kancelarija za vas. Pronađite pomoć za popravku pojedinačne Kancelarija aplikacije.

Ako postoje kašnjenja prilikom pokušaja povezivanja sa štampačem u programu Kancelarija, moguće je da će se ovaj okvir poruke pojaviti. Pronađite pomoć za rešavanje problema sa štampačem.

Ako vam poruka kaže "Priprema nove aplikacije Kancelarija", pratite korake u članku Popravka Kancelarija aplikacije.

Pročitajte i ovu diskusiju na forumu za druge predloge: greška "Priprema Kancelarija za vas".

Outlook prikazuje slične poruke kao ova kada pokušate da se obratite serveru e-pošte da biste preuzeli e-poruke ili priloge. Outlook može da prikaže ovu poruku i prilikom pokušaja preuzimanja slika iz HTML e-poruka. Pogledajte savete i trikove u članku Najbolje prakse za korišćenje Microsoft 365 na sporoj mreži. Ovaj članak ne pruža samo dobar savet za rešavanje problema sa sporim mrežama u raznim Office aplikacijama, već i dobar pregled toga zašto mrežna veza može da bude spora.

Okvir za poruku se pojavljuje Kancelarija pokušava da preuzme daljinske informacije, kada okvir za poruku ostane otvoren i nećete moći da zatvorite okvir.

Preuzimanje udaljenih informacija dolazi u mnogim oblicima i veličinama, od referenci spoljnih podataka u programu Excel do dozvola koje je izdalo okruženje za upravljanje pravima na informacije. Neke od ovih daljinskih veza koje možete da kontrolišete, kao što su veze koje konfigurišete unutar aplikacije. Pogledajte sledeće teme za više informacija koje su specifične za aplikaciju.

Aplikacija

Tema pomoći

Excel 2016

Osvežavanje spoljnih podataka za povezivanje u programu Excel 2016 za Windows

Excel 2013

Osvežavanje spoljnih podataka za povezivanje

Povezivanje u Excel datoteku

Office 2013

Uvod u spoljne podatke

Zatvaranje poruke i aplikacije

Ako ste umorni od čekanja i samo želite da nastavite sa tim što ste radili, možete da koristite Upravljač zadacima da biste zatvorili aplikaciju koja je visila. Zatim možete ponovo da otvorite aplikaciju. Vaši nesačuvani podaci u aplikaciji će biti izgubljeni.

 1. Na tastaturi pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+ESC da biste otvorili Upravljač zadacima.

 2. U prozoru Upravljač zadacima izaberite aplikaciju koja je trenutno blokirana zbog okvira za poruku.

 3. Kliknite na dugme Završi zadatak na dnu dijaloga.

  Aplikacija se verovatno neće odmah zatvoriti. Potrebno je vreme da se prekine aplikacija koja vrši interakciju sa udaljenom lokacijom.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Zašto dobijam poruku "prestao sa radom" kada pokrenem aplikaciju Kancelarija 2013?

Rešavanje problema prilikom Kancelarija sa Microsoft 365

Pitajte Kancelarija zajednicu

Obratite se podršci za Office

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×