Ako su radni list ili prezentacija zaključani za uređivanje i nije ih moguće uređivati u Windows aplikacijama za računare, možda je neko drugi već uređuje datoteku ili je ta datoteka odjavila.

Niste sigurni šta znači "odjavljeno"? Ovaj članak vam može pomoći: Odjavite ili prijavite datoteke u biblioteci dokumenata.

Hajde da na brzinu pogledamo neke od razloga zbog kojih možda ne možete da uredite datoteku.

Datoteka je zaključana zbog prethodne pada

Ako je datoteka ranije bila otvorena, moguće je da je aplikacija još uvek zaključana. Ovo je obično uzrok kada otvorite datoteku i ona kaže da je datoteka samo za čitanje zato što je već otvorena. 

Jedna jednostavna stvar koju možete da pokušate jeste da normalno izađete iz softvera, a zatim da ponovo izaberete računar, što bi trebalo da izazove oslobađanje zaključavanja.

Drugi autor je odjavio datoteku

Ako otvorite datoteku uskladištenu na SharePoint lokaciji, više osoba može istovremeno da radi na SharePoint više osoba. Ali ako odjavim datoteku pre nego što je otvorite, drugi autori se zaključavaju iz datoteke sve dok je ponovo ne prijavite.

Ako je obavezno odjavljanje uključeno za biblioteku dokumenata u kojoj je datoteka uskladištena, funkcije koautorstvo nisu dostupne.

Odjavite ili prijavite datoteke u biblioteci dokumenata

Drugi autor koristi drugu verziju aplikacije Kancelarija

Ako autor otvori datoteku u prethodnoj verziji aplikacije Kancelarija, funkcionalnost koautorskog teksta nije dostupna. Na primer, ako je datoteka otvorena u programu Excel 2010, koautorstvo nije dostupno. Zamolite ih da sačuvaju i zatvore datoteku čim završe kako bi otključali datoteku za vas.

Ovo se takođe odnosi na vas, naravno, da proverite da li koristite trenutnu verziju Kancelarija aplikacije.

Server ne podržava funkcionalnost koautoringa

Funkcionalnost koautorstvo je dostupna kada se dokument sačuva na lokaciji SharePoint Foundation koja podržava radne prostore, na SharePoint u sistemu Microsoft 365, ili na OneDrive. Međutim, ako je datoteka sačuvana na nekom drugom tipu servera, moguće je da server na kome je uskladištena ne podržava koautorenje.

Takođe je moguće da je administrator smernica u vašoj organizaciji onemogućio funkcionalnost koautorskog radnog lista na serveru ili na računaru.

Ako je to slučaj i neko drugi je otvorio datoteku, nećete moći da uređujete dok je on ne zatvori.

Format datoteke nije kompatibilan sa funkcionalnošću koautoringa

Funkcionalnost koautoringa može da se koristi sa Open XML datotekama (kao što su .docx ili .xlsx).

Funkcionalnost koautorstvo nije dostupna za .doc datoteke (format Microsoft Word 93-2007), .rtf datoteke, predloške (uključujući moderan format .dotx, .potx) ili druge formate. Pored toga, prezentacijePowerPoint sa makroima (.pptm) ili Word dokumenti (.dotm) ne podržavaju automatsko sačuvate i zbog toga ne mogu biti koautor.

U zavisnosti od formata datoteke, najlakše rešenje može biti da sačuvate novu kopiju datoteke u modernom formatu i radite na sa tom novom kopiji.

Nemate dozvole za uređivanje za ovu datoteku

Ako nemate dozvolu za uređivanje za datoteku, funkcionalnost koautorstvo nije dostupna. Tražite od vlasnika datoteke da vam dodeli dozvole za uređivanje.

Druge funkcije koje ne mogu da se koriste sa funkcionalnošću koautoringa

Funkcionalnost koautorstvo nije dostupna ako je dokument označen kao konačan ili ako uključuje sledeće:

  • Information Rights Management ili Digital Rights Management

  • Šifrovanje

  • ActiveX kontrole

Funkcionalnost koautorstva nije dostupna ako je dokument glavni dokument ili poddokument ili ako nije izabrana opcija Uskladišti nasumične brojeve da bi se poboljšala tačnost kombinovanja u e-pošti > Opcije > Centar za pouzdanost > Centar za pouzdanost Postavke > Opcije privatnosti.

Takođe pogledajte

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru

Pitajte zajednicu >

Pronalaženje podrške

OBRATITE NAM SE >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×