Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ponekad sledeća poruka sprečava da umetnete ili sakrijete kolone ili redove na radnom listu.

Cannot shift objects off sheet message box

Ako vidite ovu poruku, pogledajte sledeću tabelu za moguća rešenja.

Problem

Zašto se to dešava i šta da se radi u vezi sa tim

Ne možete da umetnete redove ili kolone

Poruka "ne može da pomeri stavku sa radnog lista" se pojavljuje kada pokušate da umetnete redove ili kolone u radni list, a opcija "niљta" se ne skriva u okviru za objekte, Prikaži odeljak u programu Excel. Ovo je poznata greška u verzijama programa Excel. Iako ova opcija nije izabrana po podrazumevanoj vrednosti, moguće je da je slučajno konfigurišete tako što ćete pritisnuti određenu tastersku prečicu (CTRL + 6).

Da biste zaobišli grešku, morate da promenite postavku iz ničega (sakrijete objekte)svima. Najbrži način da to uradite je da pritisnete kombinaciju tastera CTRL + 6.

Možete i da promenite postavku u programu Excel. Da biste to uradili,

  1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Više opcija.

    Napomena: U sistemu _ z0z_izaberite stavku Microsoft Office button_z1zve, a zatim izaberite stavku Excel opcije.

  2. Na kartici Više opcija pomerite se do stavke Opcije prikaza za ovu radnu svesku . U okviru za objekte, prikažite, izaberite sve umesto ničega (sakrijte objekte).

    Options for showing and hiding objects in Excel Options dialog box

Možda ste namerno sakrili objekte u radnoj svesci. Na primer, ako imate mnogo objekata u radnoj svesci, možete da sakrijete te objekte možda će radna sveska biti na raspolaganju. Ako je to slučaj, možete da koristite tastersku prečicu (CTRL + 6) da biste se prebacili između skrivenih i prikazanih objekata.

Ne možete da umetnete ili sakrijete kolone

Ako poruka "ne može da pomeri objekte van radnog lista" (ili sličnu ispravljenu poruku) i dalje se pojavljuje čak i nakon primene prethodne rezolucije, to može biti zato što postoje objekti kao što su komentari, slike ili grafikoni u ćelijama na kraju koordinatne mreže radnog lista.

Količina kolona koje možete da sakrijete ili umetnete ograničena je na količinu kolona između desne ivice objekta i poslednju kolonu na radnom listu ( XFD). Ako je broj kolona koje želite da sakrijete ili umetnete bilo gde na radnom listu veći od tog broja, objekat će biti isključen sa radnog lista i videćete poruku.

Generalno govoreći, ovaj problem možete da rešite tako što ćete pronaći prekršajući objekat i izbrisati ga ili ga pomeriti dalje od kraja radnog lista. Evo nekoliko saveta za pronalaženje objekata:

  • Da biste se brzo premestili na poslednju ćeliju u redu ili koloni, pritisnite taster END, a zatim pritisnite taster sa strelicom nadesno ili taster sa strelicom nadole.

  • Da biste otiљli na poslednju ćeliju na radnom listu koja sadrži podatke ili oblikovanje, kliknite na CTRL + END.

  • Da biste brzo pronašli i uklonili komentare, pritisnite taster F5. U dijalogu Idi na izaberite stavku posebno. Izaberite stavku Komentari, a zatim kliknite na dugme u redu. Da biste izbrisali komentar, kliknite desnim tasterom miša na ćeliju koja sadrži komentar, a zatim izaberite stavku Izbriši komentar.

  • Da biste brzo pronašli grafičke objekte, uključujući grafikone i dugmad, pritisnite taster F5. U dijalogu Idi na izaberite stavku posebno. Izaberite stavke objekti, a zatim kliknite na dugme u redu. Kada pronađete objekat, možete da ga izbrišete ili premestite.

Napomena: Do ovog problema obično dolazi kada umetnete ili sakrijete kolone. Isti problem može da se pojavi i za redove, iako neće biti tako uobičajen zbog velikog limita reda u programu Excel 2007, što vas čini manje verovatnim da ste pozicionirali objekte na samom kraju radnog lista.

Više informacija i dodatni saveti za rešavanje problema potražite u članku poruka o grešci kada pokušate da sakrijete kolone u programu Excel: "nije moguće pomeriti objekte van stavke". 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u Excel Tech zajednici ili da dobijete podršku u Answers zajednici.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×