Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Zahtevanje odobrenja stavki na listi ili u biblioteci

Liste i biblioteke često sadrže osetljive informacije, kao što su budžeti marketinške kampanje ili inicijative za ljudske resurse. Može biti važno da imate samo "zvanične" verzije stavki ili datoteka koje mogu da vide određeni korisnici.

Možete da zahtevate odobrenje stavke ili datoteke da bi sadržaj postao vidljiv određenim korisnicima. Zahtevanjem odobrenja organizacije mogu da primene značajan nivo kvaliteta i bezbednosti na osetljiv sadržaj.

 1. Prešli na listu za koju želite da zahtevate odobrenje.

 2. Izaberite Postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom, a zatim izaberite Stavku Postavke liste.

 3. U odeljku Opšte postavke izaberite stavku Postavke podešavanja verzija.

 4. U odeljku Odobravanje sadržaja kliknite na dugme Da kao odgovor na polje Zahtevanje odobrenja sadržaja za prosleđene stavke? U odeljku Istorija verzija stavki navedite da li želite da kreirate verzije svaki put kada se stavka uredi. Takođe možete da ograničite broj verzija koje se zadržavaju.

 5. U odeljku Bezbednost radnih verzija stavki utvrdite koji korisnici mogu da vide radne verzije stavki na listi.

  Savet: Ako vam je neophodno odobrenje sadržaja za listu ili biblioteku koja već sadrži stavke, sve stavke u biblioteci su označene kao Odobreno.

 6. Možete odabrati neku od sledećih opcija:

  • Korisnici koji mogu da čitaju stavke na listi.

  • Samo korisnici koji mogu da uređuju stavke na listi.

  • Samo korisnici koji mogu da odobre stavke na listi i autora stavki.

 7. Izaberite stavku U redu.

Ako neko prosledi stavku na listu ili u biblioteku koja zahteva odobrenja, ona je na statusu na čekanju dok je neko (ko ima bar upravljanje nivoom dozvola ne odobri. Iako čeka na odobrenje, on ostaje u statusu na čekanju.

Obično kada je stavka u statusu na čekanju, mogu da je vide samo tvorac stavke i osobe koje imaju dozvole za upravljanje listama i bibliotekama. Kada se status promeni iz "Na čekanju" u "Odobreno", ona postaje vidljiva svim osobama koje imaju dozvolu za prikaz liste ili biblioteke.

Odbijeni članci ostaju na listi ili u biblioteci dok ih ne izbriše neko drugi ko ima potrebne dozvole. Sve stavke ili datoteke koje već postoje na listi ili u biblioteci automatski se dodeljuju status Odobreno.

Važno: Ako je bezbednost u biblioteci lokacije konfigurisana tako da dozvoljava bilo kom korisniku da čita stavke, onda svako ko ima dozvole "Čitanje" za lokaciju može da vidi sve stavke na listi ili u biblioteci, bilo da su stavke na statusu "Odobreno".

Napomena: Samo korisnici koji imaju dozvole "Puna kontrola" ili "Dizajn" mogu SharePoint biblioteke.

 1. Idite u biblioteku SharePoint za koju želite da zahtevate odobrenje.

 2. Izaberite Postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom, a zatim stavku Biblioteka Postavke.

  Ako ne vidite ove stavke menija, izaberite stavku Biblioteka, a zatim u Postavke izaberite stavku

  Postavke biblioteke.

 3. Da biste otvorili stranicu Postavke verzija, u okviru Opšte postavke Postavkestavku Postavke za verziju.

  Dijalog "Postavke biblioteke" sa izabranom stavkom "Štampanje verzija".
 4. U odeljku Odobravanje sadržaja kliknite na dugme Da kao odgovor na polje Zahtevanje odobrenja sadržaja za prosleđene stavke? U odeljku Istorija verzija dokumenata navedite da li želite SharePoint kreirate verzije kada se datoteka uređuje. Takođe možete da ograničite broj verzija koje se zadržavaju.

 5. U odeljku Bezbednost radnih verzija stavki utvrdite koji korisnici mogu da vide radne verzije stavki u biblioteci dokumenata.

  Dijalog "Izbori verzija"

  Savet: Ako vam je neophodno odobrenje sadržaja za listu ili biblioteku koja već sadrži stavke, sve stavke u biblioteci su označene kao Odobreno.

 6. Možete odabrati neku od sledećih opcija:

  • Korisnici koji mogu da čitaju stavke na listi.

  • Samo korisnici koji mogu da uređuju stavke na listi.

  • Samo korisnici koji mogu da odobre stavke na listi i autora stavki.

 7. Izaberite stavku U redu.

Ako neko prosledi stavku ili datoteku na listu ili u biblioteku koja zahteva odobrenja, ona je na statusu na čekanju dok je neko ko ima potrebne dozvole za to ne odobri. Iako čeka na odobrenje, on ostaje u statusu na čekanju.

Obično kada je stavka ili datoteka u statusu na čekanju, samo tvorac stavke ili datoteke i osobe koje imaju dozvole za upravljanje listama i bibliotekama mogu da je vide. Kada se status promeni iz "Na čekanju" u "Odobreno", ona postaje vidljiva svim osobama koje imaju dozvolu za prikaz liste ili biblioteke. Odbijeni članci ostaju na listi ili u biblioteci dok ih ne izbriše neko drugi ko ima potrebne dozvole. Sve stavke ili datoteke koje već postoje na listi ili u biblioteci automatski se dodeljuju status Odobreno.

Važno: Ako je bezbednost u biblioteci lokacije konfigurisana tako da dozvoljava bilo kom korisniku da čita stavke, onda svako ko ima dozvole "Čitanje" za lokaciju može da vidi sve stavke na listi ili u biblioteci, bez obzira na to da li su stavke na statusu "Odobreno" ili ne.

Samo osobe koje imaju dozvole "Puna kontrola" ili "Dizajn" mogu da menjaju postavke liste ili biblioteke.

Da biste podesili obavezno odobrenje stavki ili datoteka

 1. Ako lista ili biblioteka lokacije već nije otvorena, u oknu Brzo pokretanje izaberite njeno ime.

 2. Na traci izaberite karticu Biblioteka u grupi Alatke za biblioteku iliAlatke za liste.

 3. Ako radite u biblioteci, izaberite stavku Biblioteka Postavke. Ako radite na listi, izaberite stavku Postavke liste. U ovom primeru otvara se stranica Postavke Biblioteka.

  Stranica sa postavkama biblioteke sa prikazanom vezom „Postavke kreiranja verzija“

 4. U okviru Opšte Postavkeizaberite postavke za podešavanje verzija. Otvara se stranica Postavke verzijama.

  Stranica „Izabrane opcije kreiranja verzija“ sa prikazanom stavkom „Odobrenje izbora“

 5. U odeljku Odobravanje sadržaja kliknite na dugme Da kao odgovor na pitanje Da li zahtevate odobrenje sadržaja za prosleđene stavke?.

 6. U odeljku Bezbednost radnih verzija stavki utvrdite koji korisnici mogu da vide radne verzije stavki u biblioteci dokumenata. U ovom primeru izabrana je stavka Samo korisnici koji mogu da odobre stavke (i autora stavke).

 7. Izaberite stavku U redu.

  Sledeći primer prikazuje "Odobrene stavke" u biblioteci kada je opcija Zahtevaj odobrenje sadržaja postavljena na Da. Buduči da su te datoteke već bile u biblioteci, one su automatski odobrene.

  SharePoint libarar nakon što je neophodno odobrenje. Datoteke koje se već u biblioteci su u statusu "Odobreno".

Vaša organizacija može, na kraju, da bude nezgodna ili nepotrebna da zahteva odobrenje za svaku stavku datoteke na određenoj listi ili u određenoj biblioteci. Taj zahtev ne zahteva samo vreme od osobe koja mora da odobri ili odbije odobrenje, već i sprečava osobe da lako sarađuju na datoteci ili stavci. Ako utvrdite da organizacija više ne mora da ima odobrene sve stavke ili datoteke, možete da uklonite zahtev.

Da biste uklonili zahtev za odobrenje stavki ili datoteka na listi ili u biblioteci

 1. Ako lista ili biblioteka lokacije već nije otvorena, u oknu Brzo pokretanje izaberite njeno ime.

 2. Na traci izaberite karticu Biblioteka u grupi Alatke za biblioteku ili karticu Lista u grupi Alatke za liste.

 3. Ako radite u biblioteci, izaberite stavku Biblioteka Postavke. Ako radite na listi, izaberite stavku Lista Postavke. U ovom primeru otvara se stranica Postavke Biblioteka.

  Stranica sa postavkama biblioteke sa prikazanom vezom „Postavke kreiranja verzija“

 4. U okviru Opšte Postavkeizaberite postavke za podešavanje verzija. Otvara se stranica Postavke verzijama.

 5. U odeljku Odobravanje sadržaja izaberite stavku Ne kao odgovor na pitanje Da li zahtevate odobrenje sadržaja za prosleđene stavke?. Pojavljuje se dijalog upozorenja.

  Poruka upozorenja koja se pojavljuje kada se u dijalogu „Postavke kreiranja verzija“, u odeljku „Odobrenje sadržaja“ izabere stavka „Ne“

 6. Da biste zatvorili poruku, kliknite na dugme U redu.

 7. Da biste zatvorili dijalog Postavke verzijama, izaberite stavku U redu. Kada se vratite na listu ili u biblioteku, status odobrenja više nije dostupan na stranici. Svi korisnici koji imaju dozvolu za prikaz liste ili biblioteke mogu da prikaže sav sadržaj koji se tu premeštava.

Više informacija potražite u temama Odobravanje ili odbacivanje stavki ili datoteka na listi lokacije ili u biblioteci i Sve o tokovima posla "Odobrenje".

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×