Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Čuvanje studenata bezbednim prilikom korišćenja usluge Teams za učenje na daljinu

Učenje na mreži može da predstavlja jedinstvene izazove bezbednosti studenata. Prikupili smo najbolje Teams za obrazovanje prakse za administratore i predavače da bismo uspostavili bezbednosne smernice i upravljali sastancima i kanalima sa preporučenim kontrolama. Zajednički rad, ove postavke obezbeđuju bezbednije i produktivnije okruženje za studente dok koristite Teams. 

Napomene: 

 • Ovaj vodič je osmišljen tako da služi kao osnova za plan bezbednosti vaše obrazovne institucije. Redovno ćemo ažurirati ove preporuke.   

 • Drugi resursi koje možda tražite: 

IT administratori igraju ključnu ulogu u podešavanju bezbednih smernica za studente i predavače u Teams za obrazovanje. Razdelili smo najbolje prakse u ovom vodiču pomoću objašnjenja za različite smernice i konfiguracije.

U ovom članku

Podešavanje bezbednih identiteta za studente i predavače

Preporučujemo da kreirate identitete studenata u zakupcu radi učenja na daljinu. Zahtevanje studenata i predavača da se prijave u Teams pre nego što se pridruže sastancima predstavlja najbezbednije okruženje sastanka za daljinsko učenje. To može da pomogne nastavnicima da sprečiju neovlašćene korisnike da dobiju pristup svojim sastancima na mreži.  

Za više informacija o tome kako možete da podesite identitete i licence za organizaciju, posetite naš vodič za prve korake uz Microsoft Teams za daljinsko učenje .

Ograničavanje lične upotrebe usluge Teams u školskom okruženju

Iskustvo pri radu sa uslugom Microsoft Teams podržava školske, poslovne i lične naloge. Ako želite da ograničite mogućnost studentima da se prijave pomoću ličnih naloga, možete podesiti ograničenja pomoću smernica za uređaje.

Saznajte više o usluzi Microsoft Teams za lični život

Šta su to Teams smernice i administratorske postavke?

Važno: 

 • IT administratori mogu da pokrenu čarobnjak Teams za obrazovanje smernica da bi lako primenili većinu smernica koje se preporučuju u ovom članku na zakupca. Čarobnjak prilagođava globalne podrazumevane vrednosti osnovnog skupa smernica sa postavkama koje preporučujemo za bezbednost studenata i primenjuje ih na studente. Pokretanje takođe kreira i dodeljuje skup prilagođenih smernica grupi predavača i osoblja.

 • Ako ste već koristili čarobnjak za smernice da biste primenili smernice za studente, predavače i osoblje, koristite ovaj članak kao referencu za dodatne bezbednosne mere ili ako želite ručno da kreirate smernice za zakupca i upravljate njima.

Teams smernice i administratorske postavke vam omogućavaju da kontrolišete kako se Teams ponaša u okruženju i koji nivo pristupa pojedinačni korisnici imaju određenim funkcijama. Da biste održali bezbednost studenata, trebalo bi da koristite administrativne smernice da biste kontrolisali ko može da koristi privatno ćaskanje i privatne pozive, ko može da zakazuje sastanke i koji tipovi sadržaja mogu da se dele.  Smernice moraju da se prilagode i studentima i predavače kako bi okruženje bilo bezbedno. 

Preporučujemo da koristite definiciju globalnih smernica (podrazumevano u organizaciji) za studente.  To će obezbediti da svi novi korisnici dobiju skup najkonzervativnijih smernica i smanjuju rizik da student primi neprikladne nivoe pristupa.  

Pogledajte naše Teams smernice i paket smernica za obrazovanje za više detalja o smernicama usluge Teams i najbolji način da ih primenite u okviru okruženja. 

Sastanci: Podešavanje bezbednih poziva, sastanaka i ćaskanja na sastancima

Postoje dve uloge dostupne u okviru Teams sastanaka: izlagač i učesnik. Izlagači mogu da upravljaju učesnicima sastanka i dele sadržaj, dok je uloga učesnika kontrolisanija. U mnogim slučajevima je najbezbednije ako se studenti pridruže sastancima kao učesnici. To će obezbediti da ne mogu da uklone druge učesnike, privremeno isključe druge učesnike ili da imaju druge kontrole za sastanke sa punim privilegijama.  

Predavači mogu da koriste postavku Ko može izlagati u okviru opcija sastanka da bi kontrolisali ko se pridružuje njihovim sastancima kao učesnici, ali administratori takođe mogu da koriste sledeće smernice da bi postavili podrazumevanu vrednost ove postavke tako da se samo organizator sastanka pridruži kao izlagač i studenti kao učesnici.  

Primenite ove smernice za sastanak na predavače:

 • Ko može da izlaže: Samo organizatori i koautori

Zahtevanje učesnika da se prijave u Teams pre nego što se pridruže sastanku predstavlja prvi korak da neovlašćeni korisnici ne dobiju pristup sastanku. Kada se učesnik sastanka prijavi, predavalac može lakše da identifikuje učesnika, što olakšava utvrđivanje da li treba da mu bude dozvoljeno da se pridruži sastanku.

Ako ste studentima i predavače obezbedili licence za Teams i ne planirate da dozvolite učesnicima da se pridruže sastancima bez prijavljivanja u Teams, uverite se da je podešena sledeća postavka sastanka:

Anonimni korisnici mogu da se pridruže sastanku: isključeno

Možda ćete želeti da dozvolite anonimnim korisnicima da se pridruže sastanku u vašoj školi ili okrugu. Na primer, možda koristite Teams sastanke za nadređene diskusije, spoljne konsultacije ili druge slučajeve.

Ako odaberete da omogućite anonimne sastanke, uverite se da organizatori sastanka koriste odgovarajuće postavke hola za sastanke i prate najbolje prakse za čekaonicu. Konfigurišite sledeće postavke da biste se uverili da anonimni učesnici neće automatski biti primljeni na sastanke.

Primenite ove postavke smernica za sastanke na organizatore sastanaka:

 • Omogućite anonimnim osobama i pozivaocima koji se pozivaju biranjem da započnu sastanak: Isključeno

 • Osobe uključivanje u čekaonicu može da zaobiđi hol: isključeno

 • Ko može da zaobiđi hol: Samo organizatori i koautori

Koristite ove postavke smernica za sastanke da biste uklonili mogućnost studenta da planira sastanke, kreira događaje uživo i učestvuje u privatnim pozivima sa akademski radnicima i drugim studentima.  

Primenite ove postavke smernica za sastanke na studente: 

 • Dozvoli "Sastani se odmah" na kanalima:Isključeno

 • Dozvolite programski dodatak za Outlook: isključeno

 • Dozvoli planiranje sastanaka kanala: isključeno

 • Dozvoli planiranje privatnih sastanaka:Isključeno

 • Dozvoli "Sastani se odmah" na privatnim sastancima:Isključeno

Primenite smernice za događaje uživo na studente:

 • Dozvoli planiranje:isključeno

Predavači mogu dakoriste čekaonicu kako bi kontrolisali ko može direktno da uđe na sastanke bez potrebe za prijemom u čekaonicu. Ograničavanje toga ko ima tu mogućnost pomoći će nastavnicima da zadrže neovlašćene korisnike da dobiju pristup sastancima.

Predavači treba da podese opciju Ko može da zaobiđi hol na Opciju Samo ja da bi se samo oni, kao organizatori sastanka, direktno pridružili sastanku. To će obezbediti da studenti i svi drugi učesnici moraju da čekaju u čekaonici dok ne budu primljeni na sastanak. Ova postavka će takođe sprečiti studente da se pridruže sastanku bez nadzora.

Pored omogućavanja hola za sastanke, predavači bi trebalo da preduzmu korake kako bi sprečili studente da se bez nadzora pridruže sastancima tako što će pratiti najbolje prakse za čekaonicu.  Uverite se da su predavači u školi ili okrugu svesni dodatnih mera koje mogu da preduzmu kako bi podržali bezbednost studenata.

Važno: Postoje neke situacije u kojima prvobitni predatelj koji je zakazao sastanak nije prisutan da bi započeo sastanak, kao što je dan kada umesto toga podučava zamena. Ako je predavač postavio Opciju Ko može da zaobiđi hol na Samo ja za sastanak i nije u mogućnosti da započne sastanak da bi primio druge, preporučujemo da originalni nastavnik otkaže sastanak za razred. Zatim bi predavač koji je zadužen za razred trebalo da napravi novi sastanak. Na taj način, on je organizator sastanka i imaće potpunu kontrolu nad sastankom.

Koristite ove smernice za sastanke da biste postavili opciju Ko može da zaobiđi hol na opciju Samo ja podrazumevano za predavače.

Primenite ove smernice za sastanak na predavače:

 • Automatski primaj osobe:Samo organizator

Primenite ove smernice za sastanke da biste onemogućili sva ćaskanja sa sastanka za studente: 

 • Dozvoli ćaskanje na sastancima: onemogućeno

Uverite se da su predavači u vašem okruženju svesni dodatnih mera koje mogu da preduzmu kako bi kontrolisali ćaskanje studenata na sastancima kanala. 

Koristite ove smernice za sastanke ako želite da sprečite studente da otpremaju prilagođene video pozadine, ali i dalje želite da dozvolite studentima da zamute pozadinu video zapisa ili odaberu podrazumevanu sliku tima koju će koristiti kao pozadinu.  

KoristitePowerShell da biste studentima dodelili ove smernice za sastanke: 

 • VideoFiltersMode: BlurandDefaultBackgrounds

Koristite ove smernice za pozivanje da biste onemogućili sve privatne pozive i grupne pozive za studente.   

Primenite ove smernice za pozivanje na studente:

 • Upućivanje privatnih poziva: isključeno

U usluzi Microsoft Teams, funkcija Pozovi me pruža korisnicima način da se pridruže zvučnom delu sastanka telefonom. Korisnici dobijaju zvučni deo sastanka putem mobilnog telefona ili fiksne linije i deo sadržaja sastanka – na primer kada drugi učesnik sastanka deli svoj ekran ili reprodukuje video – putem računara.   

Ova funkcija se kontroliše na nivou organizatora. Da biste sprečili studente da koriste ovu funkciju na sastancima razreda, isključite ovu postavku audio konferencije za predavače koji organizuju sastanke razreda: 

 • Odjavljivanje sa sastanaka:Isključeno 

Napomena: Ovo je funkcija pregleda ili ranog izdanja. 

Aplikacija Voki Toki u okviru usluge Teams može da pruži nastavnicima mogućnosti trenutne komunikacije pritiskom na razgovor. Predavači mogu da koriste aplikaciju za brzo povezivanje širom škole bez upućivanja glasovnih poziva ili slanja poruka. Talkie Talkie takođe radi bilo gde sa Wi-Fi mrežom ili mobilnom internet vezom. Iako je Voki Toki moćna alatka za predavače, to može da odvuče pažnju studenata. Koristite ove smernice da biste onemogućili walkie Talkie pristup za studente: 

Primenite ove smernice za dozvole Teamsaplikacija na studente: 

 • Microsoft aplikacije: Blokirajte određene aplikacije i dozvolite svim drugima.

 • Izaberite voki-toki sa liste aplikacija.

Razgovori: Podešavanje bezbednih ćaskanja i kanala

Svaki tim u okviru usluge Microsoft Teams povezan je sa Microsoft 365 grupom. Da biste sprečili studente da kreiraju timove, morate da uklonite njihovu mogućnost da kreiraju Microsoft 365 grupu tako što ćete pratiti ova uputstva.

Koristite ove smernice za razmenu poruka da biste predavačima omogućili da izbrišu sve poruke poslate u okviru sastanaka kanala i razgovora u kanalu koje poseduju.  

Savet: To će omogućiti nastavnicima da uklone neprikladan sadržaj koji se može objaviti na kanalu. 

Primenite ove smernice za razmenu poruka na predavače:

 • Vlasnici mogu da brišu poslate poruke: uključeno

Omogućite nadgledano ćaskanje i dodelite nastavnike u uloge nadzornika ćaskanja kako bi mogli da brišu poruke u ćaskanju ili privatnim sastancima.

Izbrisane poruke su i dalje dostupne za sprečavanje gubitka podataka i druge svrhe nadzora nakon brisanja.

Obrazovne institucije mogu da koriste usluge nezavisnih proizvođača kao što su Gaggle,Senso ili LightSpeed Systems da bi omogućile nadgledanje sadržaja u okviru usluge Teams.   

Škole i univerziteti takođe mogu da koriste usaglašenost sa komunikacijom,što predstavlja rešenje u usluzi Microsoft 365 koje pomaže u smanjenju rizika u komunikaciji tako što vam pomaže da otkrijete, uhvatite i reagujete na neprikladne poruke u organizaciji.

Koristite nadgledano ćaskanje ako želite da predavači budu prisutni za sve razgovore o ćaskanju studenata.

Koristite ove smernice ako želite da blokirate studentima slanje Giphy sadržaja. 

 Primenite ove smernice za razmenu porukana studente: 

 • Korišćenje Giphy-a u razgovorima: isključeno

Koristite ove smernice da biste postavili odgovarajuću ocenu Giphy sadržaja za studente. Postavljanje ove smernice sa sledećom vrednošću značiće da studenti mogu da umetnu Giphys u ćaskanja, ali će biti strogo ograničeni na sadržaj za odrasle.  

Primenite ove smernice za razmenu poruka na studente:

 • Ocena giphy sadržaja: Dosledno

Koristite ove smernice da biste kontrolisali da li studenti mogu da uklone druge korisnike iz grupnog ćaskanja. 

Primenite ove smernice za razmenu poruka na studente:

 • Uklanjanje korisnika iz grupnih ćaskanja: Isključeno

Pružajući studentima mogućnost da uklone i urede sopstvene poruke, pružaju im korisne alatke za samomoderaciju, ali ako ste zabrinuti zbog toga što studenti koriste ovu mogućnost, omogućite ove postavke da biste sprečili studente da uklone ili urede poslate poruke.   

Primenite ove postavke smernica za razmenu poruka na studente:  

 • Izbriši poslate poruke:Isključeno

 • Uređivanje poslatih poruka: isključeno

Koristite ove smernice da biste onemogućili privatno ćaskanje za studente. Ako su ove smernice onemogućene, studenti neće moći privatno da ćaskaju sa predavacima i drugim studentima.  Studenti i dalje mogu da koriste kanale za komunikaciju, čak i kada je ovo onemogućeno. 

Primenite ove smernice za razmenu poruka na studente:

 • Ćaskanje: isključeno

Koristite ove smernice da biste onemogućili kreiranje privatnog kanala za studente.  

Primenite ove Teams smernice na studente:

 • Kreiranje privatnih kanala: isključeno

Spoljni pristup je način da Teams korisnici sa spoljnog domena pronađu, pozivaju, ćaskaju i zakaže sastanke sa vama u usluzi Teams. Spoljni pristup možete da koristite i za komunikaciju sa spoljnim korisnicima koji i dalje koriste Skype za posao (na mreži i lokalno) i Skype (u pregledu).

Možda ćete želeti da omogućite spoljni pristup nastavnicima u instituciji kako bi mogli da sarađuju sa kolegama izvan vašeg zakupca. Iako ste omogućili spoljni pristup za zakupca, i dalje možete da onemogućite ovu funkciju za studente kako učesnici ne bi mogli da stupe u kontakt sa njima izvan granica zakupca.

Primenite ove smernice na studente:

 • EnableFederationAccess: Netačno

Napomena: Moraćete da koristite PowerShell da biste promenili vrednost ove regulatorne postavke.

Prebacivanje na učenje na daljinu može da predstavi novi skup izazova u učionici. Sagradili smo ovaj resurs da bismo vam pomogli da kreirate i podstaknete okruženje za učenje koje promoviše najbezbednije iskustvo za vaše studente.  

U ovom članku

Uverite se da je Teams ažuriran na najnoviju verziju 

Ako imate najnoviju verziju aplikacije Teams, vama i vašim studentima ćete pružiti najveću zaštitu. Uverite se da vi i vaši studenti imate instaliranu najnoviju verziju usluge Teams. Ako studenti koriste mobilne uređaje za prisustvovanje sastancima, zamolite ih da redovno proveravaju da li postoje ispravke u iOS App Store ili Google Play prodavnici.

Saznajte više o ažuriranju usluge Teams.

Kreiranje bezbednog i kontrolisanog sastanka razreda

Pre sastanka

Kada planirate sastanak u usluzi Teams za predavanja i predavanja na mreži, preporučujemo da te sastanke kreirate na kanalima. Kanali pružaju moćnije kontrole u okviru sastanaka, kao što je onemogućavanje ćaskanja studenata za studente, pružanje lakšeg procesa podešavanja sastanka i mogućnost praćenja diskusija na času u kontekstu.  

Savet: Ova dva video uputstva će vam pomoći da koristite Microsoft Teams da biste planirali sastanke na mreži i povećali bezbednost studenata. Pogledajte Predavanja na mreži 101 – čuvanje predavanja na mreži što bezbednijim i predavanja na mreži i predavanja sa učenicima – planiranje sastanaka.  

Kao organizator sastanka, trebalo bi da upravljate opcijama sastanka da biste povećali bezbednost studenata na mreži. Saznajte više o različitim načinima na koje možete da pristupite opcijama sastanka pre i tokom sastanaka. 

Opcije sastanka u usluzi Teams.

Koristite čekaonicu da biste zaobišli opcije za kontrolisanje toga ko može da uđe na sastanak direktno bez potrebe da prvo budete primljeni iz čekaonicu. Ograničavanje toga ko ima tu mogućnost pomoći će vam da sprečite neovlašćene korisnike da dobiju pristup sastancima. 

Postavite opciju Ko može da zaobiđi hol na Opciju Samo ja da biste se samo vi, kao organizator sastanka, direktno pridružili sastanku. Na taj način će studenti i svi drugi učesnici morati da čekaju u čekaonici dok ih ne primite na sastanak. To će sprečiti studente da se pridruže sastanku bez nadzora. 

Postavite opciju Uvek dozvoli pozivaocima da zaobilaze čekaonicu na opciju Ne da bi se uverili da će svi koji se pridruže sastanku preko telefona, a ne da koriste Teams, morati da čekaju u čekaonici dok se vi ne pridružite sastanku i primite ga.  

Postoje dveuloge dostupne u okviru Teams sastanaka: izlagači učesnik. Izlagači kontrolišu sastanke i upravljaju sastancima, dok se uloga učesnika kontroliše. U mnogim slučajevima je najbezbednije ako se studenti pridruže sastancima kao učesnici. To će obezbediti da ne mogu da uklone druge učesnike, privremeno isključe druge učesnike ili da imaju druge kontrole za sastanke sa punim privilegijama. Kao učesnici, studenti i dalje mogu da dele video zapise, učestvuju u ćaskanju na sastanku i prikazuju deljene datoteke na sastanku. 

Podesite opciju Ko može da izlaže samo meni da biste se uverili da se vaši studenti i drugi učesnici pridružuju kao učesnici sastanka. 

Ako imate drugog predavača koji bi trebalo da se pridruži vašem razredu i kao izlagač, podesite opciju Ko može da izlaže određenim osobama, a zatim izaberite izlagače koje želite da dodate putem opcije Izaberi izlagače za ovaj sastanak.  

Postavite opciju Dozvoli učesnicima da se ponovo uključi na opciju Ne da bi učesnici bili sigurni da su se pridružili sastanku privremeno isključeni. Ovo će takođe ukloniti mogućnost učesnika da ponovo uključe sebe. Tokom sastanka možete privremeno isključiti i ponovo uključiti studente tako što ćete izabrati stavku Još opcija Ikona „Još opcija“ pored stavke Učesnici.

Uči više: Upravljajte audio dozvolama učesnika na Teams sastancima

Postavite opciju Dozvoli ćaskanje na sastanak na Onemogućeno da bi ćaskanje sa sastanka bilo samo za čitanje.  Niko ne može da šalje poruke u ćaskanju, uključujući organizatora. To sprečava slanje ćaskanja pre, tokom i posle sastanka.   

Postavite opciju Dozvoli ćaskanje na sastanku samo na "Na sastanku" da biste učesnicima omogućili da šalju poruke samo tokom sastanka i dozvolili organizatorima da šalju poruke u bilo kom trenutku.   

Ako je potrebno da promenite postavku tokom sastanka, izaberite stavku Još radnji > sastanka

Pažljivo pregledajte spisak učesnika koji čekaju u čekaonici. Primite studente i pozvane goste samo ako verujete da su ovlašćeni da se pridruže sastanku.  

Ako imate drugog nastavnika ili pomoćnika za nastavnike u razredu, možete da ih postavite kao izlagača i zamolite ih da nadgledaju i primaju studente koji su se kasno pridružili. Ako delegirati ovaj zadatak, uverite se da je vaš pomoćnik svestan toga koga bi trebalo da primi na sastanak.  

Ako je učesnik slučajno primljen na sastanak ili je ometan, možete da ga uklonite iz sastanka: 

 1. Izaberite ili dodirnite stavku Prikaži učesnike u kontrolama poziva.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na neovlašćenog učesnika ili ga dodirnite i zadržite.

 3. Izaberite stavku Ukloni učesnika.

Uverite se da su opcije hola za sastanke ispravno podešene tako da je učesniku blokirano ponovno pridruživanje sastanku bez ulaženja u čekaonicu. 

Tokom sastanka

Obavestite studente da privremeno isključite njihov zvuk, a zatim sa spiska učesnika izaberite stavku Privremeno isključi sve

Možete privremeno isključiti zvuk svih učesnika na sastanku.

Takođe možete da sprečite studente da se ponovo uključe tako što ćete osigurati da su učesnici sastanka. Zatim izaberite stavku Još Ikona „Još opcija“ pored stavke Učesnici > ne dozvoljavaj učesnicima da se ponovo uključi.  

Saznajte više: Upravljanje audio dozvolama učesnika na Teams sastancima.

 Ako ste na privatnom sastanku, koristite gorenavedena uputstva da biste podesili kontrole ćaskanja pre sastanka pomoću opcija sastanka. Tokom sastanka kontrolišite ko može da ćaska tako što ćete izabrati stavku Još radnji > sastanka.

Ako koristite sastanke kanala za svoj razred i želite da blokirate studente da šalju ćaskanja sa sastanka u bilo kom trenutku:  

 1. Idite na nit kanala za sastanak

 2. Dodirnite dugme "Oblikuj" da biste razvili okvir za sastavljanje

 3. Opcija "Promeni sve" može da odgovori vama i moderatorima možete da odgovorite.

Ovo će omogućiti vlasnicima tima da objavljuju poruke na kanalu i na sastanku, ali će vašim studentima biti blokirano dodavanje novih poruka.  

Podešavanje za to ko može da odgovori na objave na kanalu.

Ako vidite neprikladne poruke na sastanku kanala, možete da kliknete desnim tasterom miša i izbrišete poruku ako vam je IT administrator dodelio ispravne dozvole.

Ako koristite sastanak kanala, a studenti ometaju ćaskanje na sastanku, možete da privremeno isključite učenika tokom određenog vremenskog perioda kroz postavke tima.  

Ako je potrebno da druge osobe prezentuju sadržaj tokom sastanka, bilo da je sadržaj od studenta ili kolege, učesnika možete da podignete na nivo izlagača tokom sastanka.  

 1. Izaberite ili dodirnite stavku Prikaži učesnike u kontrolama poziva.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na ime osobe ili ga dodirnite i zadržite.

 3. Izaberite stavku Napravi izlagača.

  Napomena: To osobi dodeljuje puna prava izlagača, što joj omogućava da deli ekran, ukloni učesnike i još mnogo toga. Saznajte više o ulogama sastanaka.  

 4. Kada osoba završi sa izlaganjem, kliknite desnim tasterom miša ili ponovo dodirnite i zadržite njeno ime i izaberite stavku Napravi učesnika.

Ako želite da brzo promenite uloge učesnika ili izlagača za sve osobe u sastanku, možete da koristite postavku Ko može da izlaže? u opcijama sastanka da biste to uradili.  Promene ove postavke snose efekte čim ih napravite, čak i kada je sastanak u toku. 

Nakon sastanka

Na kraju sastanka proverite da li studenti napuštaju sastanak tako što ćete izabrati stavku Još opcija Dugme „Još opcija“ u kontrolama sastanka i izabrati stavku Završi sastanak. Ovo će završiti sastanak za sve učesnike. Jednostavno prekinuti poziv ili zatvoriti prozor sastanka neće primorati studente da odu sa sastanka. 

Ako greškom napustite sastanak bez završavanja, možete ponovo da se pridružite sastanku i da ga pravilno završite kako biste obezbedili da nema protočnih studenata. 

Studenti će i dalje moći da vide istoriju ćaskanja kada se sastanak završi. Na primer, mogu da vide vaše poruke i vezu za snimanje sastanka ako je snimljena.

Kada se sastanak završi, možete da odaberete stavku Završi sastanak.

Zatražite od IT administratora da postavi opšte smernice za sastanke tako da studenti ne mogu ponovo da se pridruže sastancima bez nadzora. 

Kreiranje bezbednih timova i kanala za razred

Ako želite da blokirate odgovore na određenu objavu ili razgovor na kanalu: 

 1. Idite na nit kanala koju želite da kontrolišete.

 2. Dodirnite dugme Oblikuj da biste razvili okvir za sastavljanje.

 3. Opcija "Promeni sve" može da odgovori vama i moderatorima možete da odgovorite.

Podešavanje za to ko može da odgovori na objave na kanalu.

Ovo će omogućiti vlasnicima tima da objavljuju poruke na kanalu, ali će vašim studentima biti blokirano dodavanje novih poruka.  

Predavači mogu da uključe moderaciju za kanal tima razreda da bi kontrolisali ko može da započinje nove objave i odgovara na objave na tom kanalu. 

U usluzi Teams idite na kanal, a zatim izaberite stavku Još opcija Dugme „Još opcija“> Upravljanje kanalom. Odavde možete da uključite i isključite moderaciju, dodate članove razreda kao moderatore i podesite željene postavke.   

Da biste sprečili studente da objavljuju poruke na kanalu, promenite opciju Postavi željene postavke moderacije kanala na Samo vlasnici mogu da objavljuju poruke. Ovo će kontrolisati i objave na kanalu i na sastanku na kanalu. 

Ako studenti ometaju u okviru kanala tima razreda, možete da privremeno isključite učenika na određeno vreme kroz postavke tima.  

Kontrolišite ko ima mogućnost da @mention timu i da li studenti mogu da koriste Giphy, nalepnice ili mimike na kanalima.

 1. Izaberite stavku Još Dugme „Još opcija“ na pločicu tima, a zatim Stavku Upravljaj timom.

 2. Izaberite stavku Postavke.

 • Da biste upravljali ko @mention u tim ili kanal, izaberite stavku @mentions.

 • Da biste upravljali Giphys-ovima, nalepnicama i da li studenti mogu da otpremaju mimike, izaberite stavku Zabavne stvari.

Savet: Možete i da zatražite od IT Administrator unapred kreira ove postavke.

Ako je administrator omogućio nadgledano ćaskanje i učinio vas nadzornikom ćaskanja, moći ćete da izbrišete neprikladne poruke u ćaskanju ili privatnim sastancima.  Da biste izbrisali poruku, zadržite pokazivač iznad poruke i izaberite stavku Još opcija Dugme „Još opcija“> Izbriši.

Izbrisane poruke su i dalje dostupne za sprečavanje gubitka podataka i druge svrhe nadzora nakon brisanja.

Ovo je brzi referentni vodič za IT administratore za preporučene smernice kako bi se obezbedilo bezbedno i bezbedno Teams okruženje za studente. Duže opise i objašnjenja za svaku od ovih preporuka smernica možete pronaći na kartici IT Administrator ovog članka. 

Važno: 

 • IT administratori mogu da pokrenu čarobnjak Teams za obrazovanje smernica da bi lako primenili većinu smernica koje se preporučuju u ovom članku na zakupca. Čarobnjak prilagođava globalne podrazumevane vrednosti osnovnog skupa smernica sa postavkama koje preporučujemo za bezbednost studenata i primenjuje ih na studente. Pokretanje takođe kreira i dodeljuje skup prilagođenih smernica grupi predavača i osoblja.

 • Ako ste već koristili čarobnjak za smernice da biste primenili smernice za studente, predavače i osoblje, koristite ovaj članak kao referencu za dodatne bezbednosne mere ili ako želite ručno da kreirate smernice za zakupca i upravljate njima.

Vodič za brze smernice za studente

Oblast smernica 

Podoblasci

Smernica

Globalna vrednost za primarne i sekundarne studente

Vrednost za predavače 

Smernice za Teams

Kreiranje privatnih kanala

Isključeno

Uključeno

Smernice za sastanke

Generale

Dozvoli funkciju "Sastani se odmah" na kanalima

Isključeno

Uključeno

Dozvoli programski dodatak za Outlook

Isključeno

Uključeno

Dozvoli planiranje sastanaka kanala

Isključeno

Uključeno

Dozvoli planiranje privatnih sastanaka

Isključeno

Uključeno

Dozvoli "Sastani se odmah" na privatnim sastancima

Isključeno

Uključeno

Učesnik i gosti

Omogućavanje anonimnim osobama da započnu sastanak

Isključeno

Uključeno

Uloge koje imaju prava izlagača na sastancima

Svi u organizaciji, ali korisnik može da zameni

Organizatori, ali korisnici mogu da zamene 

Automatski primaj osobe (smernice po organizatoru)

Svi u vašoj organizaciji

Samo organizator

Režim video filtera

Režim video filtera

BlurandDefaultBackgrounds

Svi filteri

Smernice za događaje uživo

Dozvoli planiranje

Isključeno

Uključeno

Smernice za razmenu poruka

Vlasnici mogu da brišu poslate poruke

Isključeno

Uključeno

Brisanje poslatih poruka

Isključeno

Uključeno

Uređivanje poslatih poruka

Isključeno

Uključeno

Ćaskanje

Isključeno

Uključeno

Korišćenje giphy-ja u razgovorima

Isključeno

Uključeno

Slanje hitnih poruka pomoću obaveštenja o prioritetu

Isključeno

Uključeno

Uklanjanje korisnika iz grupnog ćaskanja

Isključeno

Uključeno

Teams aplikacije

Smernice za dozvole

Microsoft aplikacije

Blokiranje određenih aplikacija i dozvoljavanje svim > Walkie Talkie blokiranim

Dozvoli sve aplikacije

Glas

Smernice za pozivanje

Upućivanje privatnih poziva

Isključeno

Uključeno

Postavka audio konferencije

Odjavljivanje sa sastanaka

Isključeno

Isključeno

Spoljni pristup

EnableFederationAccess

Netačno

Nema preporuke

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×