Simptomi

Kada se računar zasnovan na Windows mirovanja vremenski period koji je dovoljan da se Vaš hard disk, isključite, čvrstom disku može isključiti. Na primer, iako ti Isključi čvrsti disk postavka postavljena na 3 minuta, čvrsti disk možda isključiti dok je računar bio na i u stanju mirovanja za 15 do 20 minuta.

Uzrok

Ovakvo ponašanje može da izazove ako dođe do bilo kakvu aktivnost diska, da li ga je uzrokovano korisnički unos ili sistemski zadaci. Aktivnost diska bilo kog tipa uspostavlja tajmer stanja mirovanja na čvrstom disku, a to može povećati količinu vremena koje je potrebno za čvrsti disk da biste isključili.

Windows je dizajniran da automatski obavlja zadatke održavanja da biste poboljšali performanse i pouzdanost. Kada vaš računar na Naizmeničnu struju i u stanju mirovanja, zadaci održavanja sistema možda moći da se kandidujem za par minuta. Ovi zadaci održavanja sistema uključuju optimizaciju diska-raspored da biste poboljšali performanse i priprema poena za restauraciju automatski sistem za povećanje pouzdanosti. Obično, ovi zadaci javljaju prvi put ostavite računar u stanju mirovanja nakon što ga pokrenete. Ovi zadaci se uverite da sistem zadržava svoje performanse i pouzdanost čak i nakon duge upotrebe. Pošto se Ovi zadaci uključuju čitanja i pisanja na čvrsti disk, vremena mirovanja na čvrstom disku je poništi redovno tokom ovog perioda održavanja.

Postoje druge stavke koje može da poništi tajmer stanja mirovanja na čvrstom disku. Ove stavke mogu da sadrže:

  • Stranična operacije.

  • "Ažuriranje Windowsa" provera stanja sistema.

  • Evidentiranje događaja.

  • Otkrivanje mreže kao što su DHCP ili Autonet.

  • Usluge samostalnih proizvođača kao što su kvote softvera ili antivirusnog programa.

  • Planirane zadatke.

  • Tovarenje usluge ili upravljačke programe.

Kada ove stavke ili iz nepismen na čvrsti disk, tajmer stanja mirovanja na čvrstom disku se poništava.

Status

Ovo ponašanje je tako dizajnirano.

Više informacija

Ovo ponašanje se uklapa u operativnom sistemu Windows Vista i Windows 7. Ovo je istina, iako je novi procesi u ovim sistemima iskoristite vremena mirovanja sistema za poboljšanje korisničkog iskustva. Ovi novi procesi uključuju (ali nisu ograničeni na) Superfetch, indeksiranja i zaštitnik. Može biti i aplikacije nezavisnih proizvođača instaliran na računaru i koji koriste ovaj prazan hod bez ozbiljnog narušavanja aktivni korisnik sesije.

Možete koristiti alatku za opcije napajanja na kontrolnoj tabli da konfigurišete računar da se isključi čvrste diskove, nakon što je vaš računar mirovanja određeni vremenski period.

Za više informacija o tome kako da utvrdite da li ovaj članak opisuje vaš problem ili da biste dobili više informacija za rešavanje problema, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

310560 kako otkloniti konfiguracijske pogreške pomoću uslužnog programa "Konfiguracija sistema" u operativnom sistemu Windows XP

310353 kako izvršiti čisto pokretanje u sustavu Windows XP

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×