Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Počevši od novembra 2020 Objavićemo dve nove funkcije u programu Word, Excel i PowerPoint za Windows koji su dizajnirani tako da pomažu korisnicima da otpremaju datoteke u OneDrive. Prva funkcija sprečava duplirane kopije dokumenata otpremljene u OneDrive dok drugi pruža otpremanje na OneDrive odziv koji korisnicima pomaže da iskoriste funkcije kao što su Automatsko čuvanje i saradnja u realnom vremenu. Ovaj članak će odgovarati na neka od uobičajenih pitanja koja Administratori imaju u vezi sa ovim novim iskustvom.  

Pomeranje datoteke pri otpremanju

Čuli smo od korisnika da trenutna otpremanja u OneDrive Experience, koja ažurira kopiju datoteke u usluzi OneDrive, uzrokuje konfuziju, jer i lokalna i OneDrive verzija datoteke mogu da se otvore kasnije. Sada ćemo omogućiti da se datoteka premesti prilikom otpremanja sa lokacije koja nije OneDrive u usluzi OneDrive tako da korisnici podrazumevano moraju da upravljaju jednom kopijom datoteke. Korisnici mogu da potvrde "Ukloni lokalnu datoteku posle otpremanja" ako žele da zadržaju dve kopije.  

Odziv za otpremanje datoteka u OneDrive 

Kada korisnici primaju datoteke iz priloga e-pošte ili drugih izvora samo za čitanje, privremeno se skladište lokalno. U nekoj instanci gde korisnici uređuju ove datoteke, korisniku će možda biti zatraženo da Otpremi datoteku u OneDrive da bi sačuvao promene. 

Šta se dešava ako moja organizacija ili korisnik ne koriste OneDrive?  

Ove promene su primenljive samo kada je korisnik povezao svoj OneDrive nalog sa programom Word, Excel ili PowerPoint. Ako korisnik nije povezao svoje OneDrive naloge ili postojeća smernica onemogućava OneDrive u ovim aplikacijama, neće videti ove funkcije. 

Da li će nova funkcija zameniti smernice koje su postavila organizacije?   

Ne, postojeće konfiguracije administracije i smernice organizacije i dalje će se primeniti i poštovati. 

Da li korisnici mogu da promene to ponašanje? 

Ne, ali ako odbiju otpremanje odziv, neće vas pitati više puta. 

Šta ako je moja organizacija ili korisnik, sinhronizuje datoteke u usluzi OneDrive i drugoj usluzi sinhronizacije?   

Kada koristite Office sa uslugom OneDrive i nezavisnim dobavljačima sinhronizacije, možda će biti poželjno da onemogućite ove funkcije. Obezbeđeni smo dva Registarska ključa koje nezavisni klijenti za sinhronizaciju mogu da postave da bi ih onemogućili. Ako vaša organizacija koristi dobavljača za sinhronizaciju nezavisnog proizvođača, možda su već primenili promene opisane ispod koje onemogućavaju jednu ili obe funkcije.

Dva ključa registratora koji onemoguće ove funkcije su u okviru[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Office\16.0\Common\FileIO]

  • UploadToCloudDeleteOptionSuppressedTimeStamp 

    – Ovaj ključ registratora uklanja "Ukloni lokalnu datoteku posle otpremanja". polje za potvrdu iz dijaloga otpremanje. Sva otpremanja kroz ovaj dijalog će se vršiti kao kopija, ostavljajući originalnu datoteku na uređaju.

  • UploadToCloudPromptSuppressedTimeStamp 

    – Ovaj ključ registratora sprečava da se korisnik od vas zatraži da otpremi datoteke u OneDrive. Korisnici i dalje mogu da otpremaju datoteke u OneDrive kao i obično ako su prijavljeni i povezani sa uslugom OneDrive.

Oba Registarska ključa su QWORD i treba da navode vrednost vremena u 100 nanosecond intervala od 1 1601. Više informacija potražite u članku struktura FILETIME. Vrednost treba da bude postavljena sa trenutnim vremenom prilikom pisanja tastera Reg. Kada vrednost ili ključa za taster Reg propadne u poslednjih 30 dana, odgovarajuće funkcije će biti nedostupne.

Važno: Vremenska oznaka koja predstavlja datum ili vreme u budućnosti neće biti počivala. 

Kao primer, dolenavedena oznaka septembra predstavlja 10, 2020 11:23:30 UVEČE i prouzrokovaće da se odziv Onemogući kada se proceni ili posle tog datuma i vremena do 10 septembra, 2020 11:23:30 PM:

UploadToCloudPromptSuppressedTimeStamp=hex(b): 80,5a,f5,f0,84,86,3f,b7

Dok individualna organizacija može da podesi ove ključeve, očekuje se da će one biti redovno podešene kao "otkucaj vrednosti" za sinhronizaciju datoteka nezavisnih proizvođača da bi se sprečilo neusaglašenosti kada organizacija pokrene hibridno okruženje, sinhronizuje datoteke sa uslugom OneDrive i drugim uslugama sinhronizacije. Detalji opisani ovde mogu se deliti sa vašim nezavisnim provajderom sinhronizacije po potrebi da biste onemogućili funkcije.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×