Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Kada se prijavite u Microsoft Lync 2010 tako što ćete verodostojnost na mreži programa Skype za Business Online (nekadašnji program Lync online), u dijalogu "pouzdanost certifikata" dobijate sledeću poruku:

Lync pokušava da se poveže:Autodiskorice uslugaLync ne može da potvrdi da je server pouzdan za vašu adresu za prijavljivanje. Poveži se bez obzira na to?

A screen shot of the Lync - Sign In dialog box, showing the error message Ovaj dijalog se pojavljuje tokom prijavljivanja ili nakon prijavljivanja.

Uzrok

Ovaj okvir za dijalog je "dijalog modela pouzdanosti". Prikazuje se kada se povezujete sa serverom koji je nepoznat za Lync. Lync mora da ima vašu dozvolu da proveri da li treba da veruje ovom serveru. Na primer, u ranijom ekranu, domainName.contoso.com je nepoznat server. Dijalog može biti prikazan u sledećim slučajevima:

  • Za vreme prijavljivanja u Lync da biste se povezali sa Lync Serverovim, to znači da ime Lync servera koji pokušavate da povežete još uvek nije pouzdan. Zbog toga potvrda Lync zahteva od vas.

  • Nakon prijavljivanja u Lync da biste se povezali sa Exchange serverom nakon što ste prijavljeni, Lync pokušava da se poveže na server pošte Microsoft Exchange servera. Ova veza je obavezna da vam obezbedi bogate Lync funkcije. Ako se vaša adresa za prijavljivanje Lync razlikuje od vaše Exchange adrese, prikazaće se dijalog koji sadrži odziv. U suprotnom, dijalog neće biti prikazan.

Imajte na umu da je ovo bezbednosna funkcija i nije problem ili problem. Lync neće biti povezan ni sa jednom nepoznatim serverom sve dok ne potvrdite da je pouzdan.

Rešenje

Preporučujemo da proverite ime domena koje je prikazano u dijalogu da biste proverili da li je to pouzdani server sa kojim želite da se povežete. Kada odlučite da imate poverenja u server, sledite ove korake:

  1. U dijalogu kliknite da biste izabrali uvek pouzdan server, ne prikazuj ubuduće ovo polje za potvrdu.

  2. Kliknite na dugme Poveži.

Nakon što izvršite ove korake, dijalog se više neće prikazivati kada se povežete sa serverom.

Više informacija

Važnim Ovaj odeljak sadrži korake koji vam govore kako da izmenite registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako nepravilno izmenite registrator. Zato se uverite da ste pažljivo sledili ove korake. Za dodatnu zaštitu, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. U tom slučaju možete da vratite registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Za više informacija o pravljenju rezervne kopije i vraćanju registratora u prethodno stanje kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

322756 Kako da napravite rezervnu kopiju registratora i vratite ga u prethodno stanje u operativnom sistemu WindowsDa biste sprečili prikazivanje dijaloga, možete urediti sledeću vrednost registratora REG_SZ:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Communicator\TrustModelDataDa biste ovo uradili ručno za jedan računar, sledite ove korake:

  1. Pokrenite alatku „Uređivač registratora“.

  2. Pronađite, a zatim dvaput kliknite na vrednost Poverprava podataka za povjerprava:HKEY_CURRENT_USER \Software\microsoft\komunikator\povermodelni podaci

  3. Dodajte potpuno kvalifikovano ime domena (FQDN) računara zasnovanog na serveru koji je prikazan u dijalogu "model pouzdanosti" na postojeće podatke o vrednosti koji su navedeni u vrednosti registratora "modeliranje podataka".

Važnim Podaci o vrednosti za vrednost registratora Poverenekartne podataka su poznati kao adresa zapisa (AOR). Stavka AOR je u formatu potpuno određenog imena domena (FQDN). Zasebni unosi će biti navedeni u listi razgraničenoj zarezima koja čini podatke vrednosti za vrednost registratora Poverenekartnih podataka. Na primer: contoso.com, adatum.com, server01.fourthcoffeee.com. Sve dodatne stavke bi trebalo prethoditi zarezom pre nego što se dodaju na listu. Belešku Ako se adresa servera domena korisničkog poštanskog sandučeta korisnika razlikuje od adrese servera domena Lync prijavljivanja, dijalog "model pouzdanosti" može da se pojavi nakon što se korisnik prijavi. Administratori mogu da koriste ovaj postupak da bi dodali adresu servera domena Exchange poštanskog sandučeta u vrednosti podataka u vrednosti registratora Poveriteljske podataka. Ne postoje Windows Active Direcrory smernice grupe koje mogu da se koriste za upravljanje vrednošću sistemskog registratora Lync 2010. Smernice grupe za vrednost registratora Lync 2010 poveravaju se mogu upravljati ručnim uređanjima registratora na računaru zasnovanom na operativnom sistemu Windows Client ili automatizovanim uređivanjima registratora koje se globalno administriraju na mreži na računarima zasnovanim na operativnom sistemu Windows Client. Sledi primer ovih lokacija registratora koje treba ažurirati:

  • HKEY_CURRENT_USER\Policies\Microsoft\Communicator

  • HKEY_LOCAL_MACHINE\Policies\Microsoft\Communicator

Reference

Lync identifikuje nepoznate servere i domene pomoću usluge Lync Autodiskorice. Za više informacija o usluzi Lync Autodiskorice posetite sledeću Microsoft Veb lokaciju:

Razumevanje usluge Autodiskorice

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×