„Nije moguće umetnuti duplikat ključa reda u objektu "dbo. Agenata” greška prilikom dodavanja agenta RGS grupi putem listu distribucije e Exchange

Simptomi

Razmotrite sledeći slučaj:

  • Imate korisnika šuma i šuma resursa u okruženju Active Directory. Microsoft Exchange Server i Skype za Business Server se nalaze u šumi resursa; Active Directory users hostovanih u šumi korisnika.

  • Kreirate korisnički nalog u šumi korisnika, na primer, korisnik univerzitet. U objectSID je objectSIDU.

  • Kreirajte nalog koji je onemogućen u šumi resursa, na primer, korisnik R, i popunjavanje msRTCSIP-OriginatorSID sa objectSIDU.

  • Omogućite korisniku R u Skype za poslovni 2015 Server sa Sip adresu: sip:user@contoso.com.

  • Na Exchange serveru, kreirate poštansko sanduče za korisnika R sa e-adresom: smtp:user@contoso.com i kreirajte grupu, group@contoso.com, zatim dodajte korisnika R kao član ove grupe.  

  • Na Skajpu za poslovne Server 2015 Kontrolna tabla, izaberite Odgovor grupe, kliknite na grupu, a zatim kliknite na dugme novo da biste kreirali grupu RGS koji koristi ime grupi A i Dodaj agenta korisnika R.

  • Ti kreirajte drugu grupu za RGS koji koristi ime grupe B, izaberite iskoristi postojeću listu distribucije e-pošte u okviru agenata. Unos group@contoso.com adresu liste distribucije koju ste kreirali ranije.

U ovom slučaju, možete dobiti poruku o grešci koja je slična sledećoj:

205 2AE0.12F78 TL_ERROR(TF_COMPONENT) [6]:: [Datum].411.0b2bdc21 (RgsMatchMakingService,ContactCenterModel.ReportMMConfigurationFailureEvent:contactcentermodel.cs(1943)) (000000000141B8B3) ažuriranja konfiguracije otkazivanja, akcija = [kreiranje], stavke = [grupa], identifikator = [IdentifierID], exception=[System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904): nije moguće umetnuti duplikat ključa reda u objektu "dbo. Agenata sa jedinstvenog indeksa „IX_Agents_SipAddress”. Vrednost duplikat ključa je (sip:user@contoso.com).

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što ima postojeći unos u tabeli agente koji koriste grupe kao odgovor. Dbo.agent sto će biti popunjena sa različitim Side za korisnika R (invalida račun koji ste kreirali u šumi resursa). Stoga, to izaziva za dupliranje.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, instalirajte u julu 2018 Kumulativna ažuriranja 6.0.9319.534 za Skajp za poslovne Server 2015, prednji kraj Server i Server ivice.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×