"Ovo nije važeće ime datoteke" ili "<aplikacija> ne može da otvori ovu datoteku" Kada čuvate ili otvarate Office za Mac dokument/datoteku

Simptomi

Kada pokušate da sačuvate Microsoft Word 2011 za Mac ili PowerPoint 2011 za Mac dokument, možda ćete dobiti sledeću poruku o grešci:

Ovo ime datoteke nije važeće. Pokušajte nešto od sledećeg: Proverite putanju da biste se uverili da je ispravno otkucana. Izaberite datoteku sa liste datoteka i fascikli.

Pored toga, kada otvarate datoteku, možete dobiti sledeću poruku o grešci:

"<aplikacija> ne može da otvori ovu datoteku. Datoteka je možda u upotrebi, datoteka možda nije važeća datoteka <aplikacije> ili ime datoteke može da sadrži nevažeće znakove. "

Uzrok

Do ovog problema može doći ako pokušavate da sačuvate datoteku sa nevažećim znakom u imenu datoteke. Neki znakovi imaju posebne namene i nisu važeći u okviru imena datoteka. Primeri ovih znakova su: < (znak minus) > (znak "veće od")/(kosa crta) \ (kosa crta): (dvotačka) | cevi

Ako ste pokušali da koristite neobičan znak u imenu datoteke (kao što je navedeno u odeljku "uzrok" u ovom članku), uklonite ga iz imena datoteke, a zatim pokušajte da sačuvate datoteku. Ako datoteka koju pokušavate da otvorite ima nevažeći znak, preimenujte datoteku, a zatim ponovo pokušajte da je otvorite. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×