Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptomi

Kada pokušate da sačuvate Microsoft Word 2011 za Mac ili PowerPoint 2011 za Mac dokument, možda ćete dobiti sledeću poruku o grešci:

Ovo ime datoteke nije važeće. Pokušajte nešto od sledećeg: Proverite putanju da biste se uverili da je ispravno otkucana. Izaberite datoteku sa liste datoteka i fascikli.

Pored toga, kada otvarate datoteku, možete dobiti sledeću poruku o grešci:

"<aplikacija> ne može da otvori ovu datoteku. Datoteka je možda u upotrebi, datoteka možda nije važeća datoteka <aplikacije> ili ime datoteke može da sadrži nevažeće znakove. "

Uzrok

Do ovog problema može doći ako pokušavate da sačuvate datoteku sa nevažećim znakom u imenu datoteke. Neki znakovi imaju posebne namene i nisu važeći u okviru imena datoteka. Primeri ovih znakova su: < (znak minus) > (znak "veće od")/(kosa crta) \ (kosa crta): (dvotačka) | cevi

Ako ste pokušali da koristite neobičan znak u imenu datoteke (kao što je navedeno u odeljku "uzrok" u ovom članku), uklonite ga iz imena datoteke, a zatim pokušajte da sačuvate datoteku. Ako datoteka koju pokušavate da otvorite ima nevažeći znak, preimenujte datoteku, a zatim ponovo pokušajte da je otvorite. 

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×