Sadržaj
×

Datum izdanja:

10.4.2018.

Verzija:

Verzija OS 14393.2189

Prekid usluge za Windows 10 u verziji 1607 će nastupiti 10. april 2018. Uređaji koji koriste izdanja Windows 10 Home ili Pro više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNO: Izdanja Windows 10 Enterprise i Windows 10 Education će besplatno dobiti dodatnih šest meseci servisiranja. Uređaji na kanalu za dugoročno servisiranje (LTSC) će nastaviti da dobijaju ispravke do oktobra 2026. u skladu sa navedenim na stranici sa smernicama za životni ciklus. Uređaji koji koriste Ispravku za Windows 10 povodom godišnjice (v. 1607) i skup čipova Intel „Clovertrail“ će nastaviti da dobijaju ispravke do januara 2023. u skladu sa blogom Microsoft Community.

Napomena Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Windows 10 Mobile (u verziji OS 14393.2189) u izdanju od 10. aprila 2018.

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

  • Rešava problem koji generiše narušavanje pristupa na određenim stranicama u pregledaču Internet Explorer kada prikazuje SVG grafike sa visokom stopom učitavanja.

  • Rešava problem sa sadržajem za štampanje koji generiše ActiveX u pregledaču Internet Explorer.

  • Rešeni su dodatni problemi sa ažuriranjem informacija o vremenskoj zoni.

  • Rešava problem zbog kog se korisnički nalozi zaključavaju kada se aplikacije premeštaju na deljenu platformu pomoću usluge App-V (npr. XenApp 7.15 u sistemu Windows Server 2016, gde Kerberos potvrda identiteta nije dostupna).

  • Rešava problem koji može da dovede do prestanka rada usluge App-V na RDS serveru koji hostuje veliki broj korisnika.

  • Rešava problem koji, u nekim slučajevima, sprečava Internet Explorer u prepoznavanju prilagođenih kontrola.

  • Bezbednosne ispravke za Internet Explorer, Windows platformu i radne okvire za aplikacije, Microsoft Scripting Engine, Microsoft Edge, komponentu Windows Graphics, Windows Server, Windows bežično umrežavanje, Windows Hyper-V, Windows jezgro i Windows virtuelizaciju i jezgro.

Napomena Ova ispravka nije dostupna preko datoteka za ekspresnu instalaciju operativnog sistema Windows Server 2016.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. Ovo ne utiče na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instaliranja kumulativne ispravke od 13. marta 2018. godine ili novije za operativni sistem Windows 10 u verziji 1607, samo najnovija funkcionalna ispravka operativnog sistema Windows 10 se vraća kao primenjiva. Ovim se sprečava primena prethodno izdatih funkcionalnih ispravki korišćenjem ConfigMgr (aktuelni ogranak) i Windows 10 planova servisiranja.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4103723.

 

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Važno Kada instalirate i  servisnu stek ispravku (SSU) (KB4093137) i najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) iz Kataloga Microsoft Update, instalirajte SSU pre nego što instalirate LCU.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4093119.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×