Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

10.8.2021.

Verzija:

Verzija operativnog sistema 10240.19022

OBAVEŠTENJE O ISTEKU

UVOZNIT Od 12.9.2023. ovaj KB više nije dostupan iz usluge Windows Update, Microsoft Update kataloga ili drugih kanala izdanja.  Preporučujemo da ažurirate uređaje na najnoviju bezbednosnu ispravku kvaliteta. 

08.01.2010
. Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Da biste prikazali ostale beleške i poruke, pogledajte Windows 10 matičnu stranicu istorije ažuriranja verzije 1507.

Ističe

  • Novosti podrazumevane privilegije instalacije tako da morate biti administrator da biste instalirali upravljačke programe kada koristite stavke Point i Print

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

  • Menja podrazumevane zahteve privilegija za instaliranje upravljačkih programa kada koristite tačku i štampanje. Kada instalirate ovu ispravku, morate imati administratorske privilegije da biste instalirali upravljačke programe. Ako koristite stavke Tačka i štampanje, više informacija potražite u člancima KB5005652, Promena podrazumevanog ponašanja u tačkama i štampanju i CVE-2021-34481.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke .

Poboljšanja usluge Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno na Windows Update klijentu da bi se poboljšala pouzdanost. Svakom uređaju koji Windows 10 konfigurisan da automatski prima ispravke iz usluge Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija ispravka Windows 10 funkcija na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odlaganje usluge Windows Update for Business. Ovo se ne odnosi na dugoročno servisiranje izdanja.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada instalirate ovu ispravku, API OpenEncryptedFileRaw(A/W) API šifrovanog sistema datoteka (EFS), koji se često koristi u softveru za rezervne kopije, neće funkcionisati kada napravite rezervnu kopiju na Windows Server 2008 SP2 uređaju ili sa njega. OpenEncryptedFileRaw će nastaviti da radi na svim drugim verzijama operativnog sistema Windows (lokalno i udaljeno).

Ovo ponašanje je očekivano zato što smo rešili problem u izdanjima CVE-2021-36942.

Beleške Ako posle instaliranja ove ispravke ne možete da koristite softver za rezervne kopije u operativnim sistemima Windows 7 SP1 i Server 2008 R2 SP1 ili novijim verzijama, obratite se proizvođaču rezervnog softvera za ažuriranje i podršku.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Ova ispravka više nije dostupna.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×