Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Datum izdanja:

10.8.2021.

Verzija:

Mesečna zbirna ispravka

Važno: Ovo izdanje uključuje paket za Flash uklanjanje. Ako preuzete ovu ispravku, Adobe Flash će biti uklonjen sa uređaja. Više informacija potražite u temi Ažuriranje na Adobe Flash Player prelasku podrške.

Važno: Windows Server 2012 je završio glavnu podršku i sada je produžena podrška. Počevši od jula 2020. godine, više neće biti opcionalnih izdanja (poznata kao "C" ili "D" izdanja) za ovaj operativni sistem. Operativni sistemi u produženoj podršci imaju samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Ažuriraj utorak").

Proverite da li ste instalirali potrebne ispravke navedene u odeljku Kako da nabavite ovu   ispravku pre instaliranja ove ispravke. 

Informacije o različitim tipovima Windows ispravki, kao što su kritične, bezbednosne, upravljački programi, servisni paketi i tako dalje, potražite u sledećem članku. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows Istorija ažuriranja za Server 2012.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka obuhvata poboljšanja i ispravke koje su deo ispravke KB5004294 (objavljene prethodnog 13. jula 2021.) i rešava sledeće probleme:

  • Menja podrazumevane zahteve privilegija za instaliranje upravljačkih programa kada koristite tačku i štampanje. Kada instalirate ovu ispravku, morate imati administrativne privilegije da biste instalirali upravljačke programe. Ako koristite funkcije "Tačka i štampanje", pogledajte KB5005652,Promena podrazumevanog ponašanja u poenima i štampanje iCVE-2021-34481 za više informacija.

  • Rešava problem kada Pametna potvrda identiteta (PIV) ne radi na štampačima i skenerima koji nisu usaženi sa RFC-om koji ne podržavaju potvrdu identiteta pametne kartice. Dodatne informacije potražite u KB5005389.

  • Ova ispravka takođe sadrži opšta poboljšanja bezbednosti u internoj funkcionalnosti OS.

Više informacija o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji "Vodič za bezbednosne ispravke".

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaokrenite posao

Kada instalirate ovu ispravku, API OpenEncryptedFileRaw(A/W)šifrovanog sistema datoteka (EFS) koji se često koristi u softveru za rezervne kopije neće raditi kada napravite rezervnu kopiju na Windows Server 2008 SP2 uređaju ili sa tog uređaja. OpenEncryptedFileRaw će nastaviti da radi na svim drugim verzijama programa Windows (lokalno i udaljeno).

Ovo ponašanje je očekivano zato što smo rešili problem u izdanjima CVE-2021-36942.

Napomišite Ako ne možete da koristite softver za rezervne kopije na sistemima Windows 7 SP1 i Server 2008 R2 SP1 ili novijim verzijama posle instaliranja ove ispravke, obratite se proizvođaču rezervnog softvera za ispravke i podršku.

Određene operacije, kao što je preimenovanje ,koje izvršavate nad datotekama ili fasciklama koje se izvršavaju na klaster deljenoj jačini zvuka (CSV) mogu biti neuspešne uz grešku "STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)". Do ovoga dolazi kada izvršite operaciju na CSV čvoru vlasnika iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od sledećeg:

  • Izvršite operaciju iz procesa koji ima privilegiju administratora.

  • Izvršite operaciju iz čvara koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u narednom izdanju.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preporučujemo da instalirate najnoviju ispravku servisnog paketa (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju zbirnu ispravku. SSU-e poboljšavaju pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja zbirne ispravke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB5001401) automatski će vam biti u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu. 

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Usluge ažuriranja servera (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows Server 2012, Windows ugrađeni 8 Standard

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

 Informacije o datoteci

Preuzmite informacije 5005099o datoteci za ažuriranje da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×