Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

10.1.2023.

Verzija:

OS izdanje 14393.5648

Važno: Za Windows Recovery Environment (WinRE) uređaje pogledajte ažurirana (20.1.20.23. ) Posebna uputstva za Windows Recovery Environment (WinRE) uređaje u odeljku Kako da nabavite ovu ispravku da biste rešili bezbednosne ranjivosti u CVE-2022-41099.

1.10.23.
OPOMENE Danas, 10. januar 2023. godine, javno proširenje za uređaje za servisiranje koji imaju Intel Atom Clover procesor završava se. Ova bezbednosna ispravka od 10. januara 2023. predstavlja poslednju ispravku za ove uređaje. Posle današnjeg dana, neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke. Ove ispravke vas štite od najnovijih bezbednosnih pretnji. Nažalost, ovi uređaji ne ispunjavaju hardverske zahteve za nadogradnju na noviju verziju sistema Windows 10 ili Windows 11. Preporučujemo da razmotrite novi uređaj koji ima Windows 11  

19.11.2010.
Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 10 1607 potražite na stranici istorije ažuriranja.  

Ističe

 • Ova ispravka rešava probleme sa bezbednošću operativnog sistema Windows.  

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Kada instalirate ovaj KB: 

 • Novi! Ova ispravka obezbeđuje Brza daljinska pomoć aplikaciju za klijentski uređaj.

 • Ova ispravka rešava problem koji može da utiče na potvrdu identiteta. To može da ne uspe kada postavite više 16-bitne verzije atributa msds-SupportedEncryptionTypes . Do ovog problema može doći ako ne postavite tipove šifrovanja ili onemogućite RC4 tip šifrovanja na domenu.

 • Ova ispravka rešava problem koji utiče na objekte imena klastera (CNO) ili virtuelne objekte računara (VCO). Poništavanje lozinke ne uspeva. Poruka o grešci je: "Došlo je do greške prilikom poništavanja AD lozinke... // 0x80070005".

 • Ova ispravka uvodi Smernice grupe koji omogućava i onemogućaava datoteke HTML aplikacija (HTA). Ako omogućite ove smernice, onemogućuje pokretanje HTA datoteka. Ako onemogućite ili ne konfigurišete ove smernice, možete da pokrenete HTA datoteku. Da biste konfigurisali ovu Smernice grupe:

  • Otvorite Smernice grupe uređivača.

  • Izaberite stavku Konfiguracija računara > administrativne predloške > Windows > Internet Explorer.

  • Kliknite dvaput na stavku Uključi DisableHTMLApplication.

  • Izaberite stavku Omogućeno.

  • Da biste sačuvali regulatornu postavku, kliknite na dugme U redu iliPrimeni.

 • Ova ispravka rešava poznat problem koji utiče na aplikacije koje koriste microsoft Open Database Connectivity (ODBC) SQL Server upravljački program (sqlsrv32.dll) za povezivanje sa bazama podataka. Veza možda nije uspela. Možda ćete dobiti i grešku u aplikaciji ili možda dobijete grešku od SQL Server.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.  

Dodatne informacije o bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i na Novosti.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Microsoft trenutno nije svestan problema sa ovom ispravkom.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Posebna uputstva za uređaje windows okruženja za oporavak (WinRE) – ažurirano 20.1.2013.

Uređaji sa Windows okruženjem za oporavak (WinRE) moraće da ažuriraju WinRE particiju da bi rešili bezbednosne ranjivosti u CVE-2022-41099. Normalno instaliranje ispravke u operativnom sistemu Windows neće rešiti ovaj bezbednosni problem u funkciji WinRE. Uputstva o tome kako da rešite ovaj problem u programu WinRE potražite u članku CVE-2022-41099

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSU-i poboljšavaju pouzdanost procesa ažuriranja radi ublažavanja potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU-a i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB5017396) biće vam automatski ponuđen. Da biste dobili samostalni paket za najnoviji SSU, potražite ga u katalogu Microsoft Update

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će se preuzeti i instalirati automatski iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5022289.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×