10. jul 2018. – KB4338825 (verzija OS 16299.547)

Datum izdavanja::

Verzija:

10.7.2018.

Verzija OS 16299.547

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

  • Rešava problem zbog koga ponekad dolazi do biranja pogrešnog IME režima za element na kome je aktivan IME.

  • Rešava problem sa prosleđivanjem obrasca u programu Internet Explorer.

  • Rešava problem koji se ogleda u tome da DNS zahtevi zanemaruju konfiguracije proxy servera u programima Internet Explorer i Microsoft Edge.

  • Rešeni su dodatni problemi sa ažuriranjem informacija o vremenskoj zoni.

  • Rešava problem koji dovodi do toga da najnovije verzije pregledača Google Chrome (67.0.3396.79 +) prestaju da rade na Cobalt uređajima.

  • Procenjuje ekosistem operativnog sistema Windows radi lakšeg obezbeđivanja kompatibilnosti aplikacije i uređaja za sve ispravke za Windows.

  • Bezbednosne ispravke za Internet Explorer, Microsoft Edge, Microsoft scripting engine, aplikacije za Windows, Windows grafiku, umrežavanje Windows centara podataka, Windows virtuelizaciju, Windows jezgro i Windows Server.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima potražite u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Neke platforme koje nisu na engleskom mogu da prikažu sledeću nisku na engleskom umesto na lokalnom jeziku: „Čitanje zakazanih zadataka iz datoteke nije podržano u režimu na ovom jeziku“. Ova greška se pojavljuje kada pokušate da čitate zakazane zadatke koje ste napravili i kada je omogućen Device Guard.

Nakon procene, Microsoft je ustanovio da je verovatnoća za ovo mala i da predstavlja problem niskog rizika, i stoga u ovom trenutku neće pružiti rešenja za Windows 10 u verziji 1709. 

Ako mislite da ovaj problem utiče na vas, obratite se Microsoft podršci.

Kada je omogućen Device Guard, određene platforme koje nisu na engleskom jeziku mogu da prikažu sledeće niske na engleskom umesto na lokalizovanom jeziku:

  • „Cannot use '&' or '.' operators to invoke a module scope command across language boundaries (Nije moguće korišćenje operatera „&“ ili „.“ za pozivanje komande opsega modula između granica jezika).“

  • 'Script' resource from 'PSDesiredStateConfiguration' module is not supported when Device Guard is enabled. Please use 'Script' resource published by PSDscResources module from PowerShell Gallery.“ (Resurs Script iz modula PSDesiredStateConfiguration nije podržan kada je omogućen Device Guard. Koristite resurs Script koji objavljuje modul PSDscResources iz galerije PowerShell).

Nakon procene, Microsoft je ustanovio da je verovatnoća za ovo mala i da predstavlja problem niskog rizika, i stoga u ovom trenutku neće pružiti rešenja za Windows 10 u verziji 1709. 

Ako mislite da ovaj problem utiče na vas, obratite se Microsoft podršci.

Nakon instaliranja ove ispravke na server DHCP preuzimanja posla instance koja padne, klijenti preduzeća mogu da prime nevažeću konfiguraciju kada zatraže novu IP adresu.  To može dovesti do gubitka veze pošto sistem neće uspeti da obnovi svoje ugovore.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4345420.

Nakon instaliranja ove ispravke, neki uređaji na kojima su pokrenuta radna opterećenja nadgledanja mreže mogu da prime grešku zaustavljanja 0xD1 zbog stanja trke.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4345420.

Ponovno pokretanje usluge SQL Server možda neće povremeno uspeti usled greške „Tcp port je već u upotrebi“.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4345420.

Kada administrator pokuša da zaustavi World Wide Web Publishing Service (W3SVC), W3SVC ostaje u stanju „zaustavljanja“, ali ne može da se u potpunosti zaustavi ili da se ponovo pokrene.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4345420.

Nakon instalacije neke od bezbednosnih ispravki za .NET iz jula 2018, COM komponenta ne uspeva da se učita zbog grešaka odbijenog pristupa, neregistrovane klase ili internog kvara zbog nepoznatog razloga. Najčešći potpis greške je sledeći:

Tip izuzetka: System.UnauthorizedAccessException

Poruka: Pristup je odbijen. (Izuzetak od HRESULT: 0x80070005 (E_ACCESSDENIED))

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4343897.

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Važno Kada instalirate i servisnu stek ispravku (SSU) (KB4339420) i najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) (KB4338825) iz Kataloga Microsoft Update, instalirajte SSU pre nego što instalirate LCU.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4338825

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×