Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

10.5.2022.

Verzija:

Verzija OS 22000.675

Napomena: Da bismo poboljšali informacije predstavljene na stranicama istorije i srodnim KB-ovima i učinili ih korisnijim našim klijentima, kreirali smo anonimnu anketu za deljenje komentara i povratnih informacija.  

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Za pregled informacija o Windows 11 (originalno izdanje) pogledajte njegovu stranicu istorije ažuriranja.

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Više informacija o ovomesečnijim savetima potražite u člancima:  

Korišćenje generatora lozinke za kreiranje bezbednijih lozinki u pregledaču Microsoft Edge

Organizujte ideje pomoću kolekcija u pregledaču Microsoft Edge

Ističe 

  • Rešava bezbednosne probleme za operativni sistem Windows.      

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja koja su bila deo ispravke KB5012643(objavljeno 25. aprila 2022.) i rešava sledeće probleme: 

  • Rešava poznati problem koji može da izazove treperenje ekrana ako pokrenete uređaj u bezbednom režimu. Komponente koje se oslanjaju naexplorer.exe, kao što su Istraživač datoteka, "Start" meni i traka zadataka, mogu biti ugrožene i prikazuju se kao nedostupne.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Dodatne informacije o bezbednosnim ranjivostima potražite na veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i na veb lokaciji "Vodič za bezbednosne Novosti.

Windows 11 stek servisiranja - 22000.652

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

IT administratori

Nakon instaliranja ispravki za Windows objavljenih 11. januara 2022. ili novijih verzija na pogođenu verziju operativnog sistema Windows, diskovi za oporavak (CD ili DVD) kreirani pomoću aplikacije Pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje (Windows 7) na kontrolnoj tabli možda neće moći da se pokrenu.

Ovaj problem ne utiče na diskove za oporavak koji su kreirani pomoću aplikacije Pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje (Windows 7) na uređajima na kojima su instalirane ispravke za operativni sistem Windows objavljene pre 11. januara 2022. i trebalo bi da se pokrenu na očekivani način.

Napomena Ovaj problem trenutno ne utiče na aplikacije nezavisnog proizvođača za rezervne kopije i oporavak

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5014019.

IT administratori

Kada instalirate ovu ispravku, neke .NET Framework 3.5 aplikacije možda imaju problema ili neće moći da se otvore. Aplikacije na koje ovo utiče koriste određene opcionalne komponente u sistemu .NET Framework 3.5, kao što su Windows Communication Foundation (WCF) i Windows workflow (WWF) komponente.

Ovaj problem bi trebalo rešiti automatski putem alatke za rešavanje problema na uređajima na koje to utiče. Ako uređajem upravlja IT sektor ili alatkama za upravljanje preduzećima, možda nećete automatski dobiti alatku za rešavanje problema i možda će vam biti potrebno dolenavedeno privremeno rešenje da biste rešili problem. Više informacija o ovoj alatki za rešavanje problema potražite u članku Windows Update alatku za rešavanje problema za .NET Framework komponente.

Ako ne dobijete alatku za rešavanje problema automatski, možete da ublažavate ovaj problem tako što ćete ponovo omogućiti funkcije .NET Framework 3.5 i Windows Communication Foundation u Funkcijama operativnog sistema Windows. Uputstva potražite u članku Omogućavanje .NET Framework 3.5 u programu Kontrolna tabla. Napredni korisnici ili IT administratori mogu to da rade programski pomoću komandne linije sa punim privilegijama ( pokreni kao administrator) i izvršavaju sledeće komande:

dism /online /enable-feature /featurename:netfx3 /all
dism /online /enable-feature /featurename:WCF-HTTP-Activation
dism /online /enable-feature /featurename:WCF-NonHTTP-Activation

Svi korisnici

Kada instalirate ovu ispravku, Windows uređaji koji koriste određene GPU jedinice mogu dovesti do neočekivanog zatvaranja aplikacija ili povremenih problema koji utiču na neke aplikacije koje koriste Direct3D 9. Možda ćete dobiti i grešku u evidenciji događaja u Windows evidencijama/aplikacijama, neispravni modul je d3d9on12.dll, a kôd izuzetka je 0xc0000094.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5014019. Ako ne možete da instalirate ispravku KB5014019, pogledajte uputstva u nastavku.

Ovaj problem je rešen pomoću funkcije „Vraćanje poznatog problema“ (KIR). Imajte na umu da će možda biti potrebno do 24 časa da se KIR automatski prenese na uređaje potrošača i nekontrolisane uređaje za preduzeća. Ponovno pokretanje računara Windows može pomoći da se KIR primeni na uređaj brže. Za uređaje kojima upravlja preduzeće, uređaji koji su instalirali pogođeno ažuriranje i naišli na ovaj problem mogu ga rešiti instaliranjem i konfigurisanjem posebnih smernica grupe navedenih u nastavku. Informacije o primeni i konfigurisanju ovih specijalnih smernica grupe potražite u članku Kako koristiti smernice grupe za primenu vraćanja poznatih problema.

Preuzimanje smernica grupe sa nazivom smernica grupe:

Važno Morate da instalirate i konfigurišete Smernice grupe da biste rešili ovaj problem. Pomoć potražite u članku Kako koristiti smernice grupe za primenu vraćanja poznatih problema.

IT administratori

Ažurirano 27. maja 2022.

Kada instalirate ispravke objavljene 10. maja 2022. na kontrolerima domena, možda ćete na serveru ili klijentu videti greške potvrde identiteta mašinskog certifikata za usluge kao što su Server smernica mreže (NPS),, Usluga usmeravanja i daljinskog pristupa (RRAS), Radijus, Extensible Authentication Protocol (EAP) i Protected Extensible Authentication Protocol (PEAP). Pronađen je problem u vezi sa načinom na koji kontroler domena rukuje mapiranjem certifikata na računarskim nalozima.

Napomena Instalacija ispravki objavljenih 10. maja 2022. na klijentskim Windows uređajima i Windows serverima koji nisu kontroleri domena neće dovesti do ovog problema. Ovaj problem utiče samo na instalaciju od 10. maja 2022. ispravke instalirane na serverima koji se koriste kao kontroleri domena.

Ažurirano 27. maja 2022.

Željeno umanjivanje za ovaj problem jeste ručno mapiranje certifikata sa računarskim nalogom u usluzi Active Directory. Uputstva potražite u članku Mapiranje certifikata.

Beleške Uputstva su ista za mapiranje certifikata sa korisničkim ili računarnim nalozima u usluzi Active Directory. Ako željeno ublaženje neće funkcionisati u vašem okruženju, pogledajte članak KB5014754 – promene potvrde identiteta zasnovane na certifikatima u Windows kontrolorima domena za druga moguća ublaženja u odeljku ključa registratora SChannel.

Beleške Bilo koje drugo umanjivanje osim željenih umanjivanja može smanjiti ili onemogućiti bezbednosno otežavanje.

Ovaj problem je rešen u nepravljenim ispravkama objavljenim 19. maja 2022. za instalaciju na svim kontrolerima domena u okruženju, kao i svim serverima aplikacija sa posrednim aplikacijama kao što su serveri smernica mreže (NPS), RADIUS, Certification Authority (CA) ili veb serveri koji prosleđuju certifikat potvrde identiteta klijentu kojem se potvrđuje identitet. Ako ste koristili bilo koje privremeno rešenje ili umanjivanje za ovaj problem, oni više nisu potrebni i preporučujemo vam da ih uklonite. To uključuje uklanjanje ključa registratora (CertificateMappingMethods = 0x1F) dokumentovanog u odeljku ključa registratora SChannelkB5014754. Ne treba ništa da uradite na strani klijenta da biste rešili ovaj problem sa potvrdom identiteta.

Da biste dobili samostalni paket za ove ispravke van mreže, potražite broj KB u Microsoft Update katalogu. Te ispravke možete ručno da uvezete u Windows Server Update Services (WSUS) i Microsoft endpoint Configuration Manager. Uputstva za WSUS potražite u članku WSUS i lokacija kataloga. Uputstva za Upravljanje konfiguracijom potražite u članku Uvoz ispravki iz Microsoft Update kataloga. Napoome: Dolenavedene ispravke nisu Windows Update i neće se instalirati automatski.

Kumulativne ispravke:

Beleške Ne morate da primenite nijednu prethodnu ispravku pre nego što instalirate ove kumulativne ispravke. Ako ste već instalirali ispravke objavljene 10. maja 2022, ne morate da deinstalirate ispravke na koje ovo utiče pre instaliranja novijih ispravki, uključujući gorenavedene ispravke.

IT administratori

Universal Windows Platform (UWP) aplikacije se možda neće otvoriti na uređajima koji su imali uspostavljanje početnih vrednosti Windows uređaja. To uključuje operacije koje su započete korišćenjem funkcije Upravljanje mobilnim uređajima (MDM), kao što su Uspostavljanje početnih vrednosti računara, uspostavljanje početnih vrednosti pritiskom na dugme i Autopilot uspostavljanje početnih vrednosti.

To ne utiče na UWP aplikacije koje ste preuzeli iz prodavnice Microsoft Store. Ovo utiče samo na ograničeni skup aplikacija, uključujući:

  • Paketi aplikacija sa zavisnim elementima okvira

  • Aplikacije koje su obezbeđene za uređaj, ne po korisničkom nalogu.

Aplikacije na koje ovo utiče neće se otvoriti bez poruka o grešci ili drugih uočljivih simptoma. Morate ih ponovo instalirati da biste vratili funkcionalnost u prethodno stanje.

Ovaj problem je rešen u KB5015882 za sva izdanja počev od 12. oktobra 2021. i novije verzije.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će se preuzeti i instalirati automatski iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 11

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5013943

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 22000.652.  

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×