Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

10.10.2017.

Verzija:

verzija OS 15063.674

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ovoj ispravci nije uvedena nijedna nova funkcija operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešen je problem gde neke UWP i Centennial aplikacije imaju sivu ikonu i prilikom pokretanja prikazuju poruku o grešci „Ova aplikacija ne može da se otvori“.

 • Rešen je problem sa pouzdanošću koji prouzrokuje prestanak rada usluge AppReadiness.

 • Rešen je problem zbog kog aplikacije koje koriste stek Silverlight mapa prestaju da rade.

 • Rešen je problem gde VSync sprečava da uređaji pređu u režim samostalnog osvežavanja table, što može dovesti do smanjenja trajanja baterije.

 • Rešen je problem zbog kog se korisnička prilagođavanja (kao što su zakačene pločice) uneta u nametnuti raspored menija Start gube nakon nadogradnje na Windows 10 u verziji 1703.

 • Rešen je problem zbog kog je biblioteka Universal CRT prouzrokovala da proces za povezivanje (link.exe) prestane da radi sa velikim projektima.

 • Rešen je problem koji sprečava funkciju Windows izveštavanje o greškama da sačuva izveštaje o greškama u privremenoj fascikli koja se ponovo kreira sa netačnim dozvolama. Umesto toga, privremena fascikla se slučajno briše.

 • Rešen je problem zbog kog MSMQ brojač performansi (MSMQ Queue) možda neće popuniti instance u redu čekanja kada server hostuje grupisanu MSMQ ulogu.

 • Rešen je problem sa brokerom tokena zbog kog je dolazilo do curenja tokena, što je dovodilo do toga da sesija ostane dodeljena i nakon odjavljivanja.

 • Rešen je problem zbog kog se PIN kodovi pametnih kartica za lične proveru identiteta (PIV) ne keširaju za svaku aplikaciju pojedinačno. Zbog toga korisnici viđaju upit za PIN nekoliko puta u kratkom vremenskom periodu. U uobičajenim okolnostima, upit za PIN se prikazuje samo jednom.

 • Rešen je problem zbog kog ažuriranje Data Recovery Agent (DRA) ključeva za šifrovanje uz pomoć alatke Cipher.exe /u ne uspeva ukoliko na računaru već ne postoji šifrovanje preko korisničkog certifikata.

 • Rešen je problem zbog kog blokiranje modernih aplikacija uz pomoć funkcije AppLocker ne uspeva. Ovaj problem se javlja samo sa modernim aplikacijama koje su unapred instalirane u operativnom sistemu Windows.

 • Rešen je problem sa prosleđivanjem obrazaca u pregledaču Internet Explorer.

 • Rešen je problem sa prikazivanjem grafičkog elementa u pregledaču Internet Explorer.

 • Rešen je problem koji sprečava da neki element dobije fokus u pregledaču Internet Explorer.

 • Rešen je problem sa na usidrenjem i opozivanjem usidrenja prozora pregledača Internet Explorer.

 • Rešen je problem koji je prouzrokovao iskačući prozor u pregledaču Internet Explorer.

 • Rešen je problem zbog kog je API dobavljača neočekivano brisao podatke.

 • Rešen je problem zbog kog ne uspeva kopiranje datoteka SharePoint biblioteke dokumenata pomoću uslužnog programa Robocopy koji je ugrađen kao slovna oznaka disk jedinice. Međutim, u tom slučaju, Robocopy uspešno kopira fascikle.

 • Rešen je problem zbog kog ograničenja za MDM USB ne onemogućavaju USB port na očekivani način.

 • Rešen je problem zbog kog kreiranje neke iSCSI sesije u novoj instalaciji OS-a može dovesti do greške „Instanca pokretanja ne postoji” kada pokušate da se povežete sa odredištem.

 • Rešen je problem zbog kog ne uspeva povezivanje sa RDS aplikacijama koje su izdate preko usluge Azure App Proxy. Poruka o grešci glasi: „Računar ne može da se poveže sa serverom mrežnog prolaza udaljene radne površine. Obratite se administratoru mreže da biste dobili pomoć“. Može se javiti greška kada je ograničenje veličine RDP kolačića prekoračeno. Ova ispravka povećava limit za ograničenje veličine RDP kolačića.

 • Rešen je problem zbog kog USBHUB.SYS nasumično dovodi do oštećenja memorije koje prouzrokuje nasumična otkazivanja sistema koja je izuzetno teško dijagnostifikovati.

 • Rešen je problem koji utiče na preuzimanje nekih igara iz Microsoft Store prodavnice u fazi poručivanja unapred. Preuzimanje otkazuje sa kodom greške 0x80070005, a uređaj pokušava da ponovo pokrene preuzimanje ispočetka.

 • Rešen je problem zbog kog se vrednost registratora ServerSecurityDescriptor ne migrira prilikom nadogradnje na Windows 10 1703. Usled toga, korisnici možda neće moći da dodaju štampač koristeći uslugu Citrix Print Manager. Osim toga, oni možda neće moći da štampaju preko preusmerenog klijentskog štampača, univerzalnog Citrix upravljačkog programa za štampače, ili preko mrežnog upravljačkog programa za štampače koji koristi univerzalni Citrix upravljački program za štampače.

 • Bezbednosne ispravke za komponentu Microsoft Windows Search i Windows upravljačke programe za zaštićeni režim rada, komponentu Microsoft Graphics, Internet Explorer, Windows jezgro, Microsoft Edge, Windows potvrdu identiteta, Windows TPM, Device Guard, Windows bežično umrežavanje, Windows skladištenje i sisteme datoteka, Microsoft Windows DNS, Microsoft mašinu za izvršavanje skripti, Windows Server, Windows podsistem za Linux, mašinu za bazu podataka Microsoft JET i Windows SMB Server.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Microsoft je upoznat sa problemom sa objavljivanjem mesečne bezbednosne ispravke od 10. oktobra 2017. za Windows 10 u verziji 1703 (KB4041676) koja je namenjena WSUS\SCCM upravljanim uređajima gde Windows uređaji možda neće moći da pokrenu sistem nakon instaliranja ove ispravke.

 

Ovo nema uticaja na korisnike koji su preuzeli ispravku direktno iz usluge Windows Update (za verziju Home i za potrošačke uređaje) ili iz usluge Windows Update for Business.

Rešili smo ovaj problem sa objavljivanjem. Korisnici koji su naišli na probleme treba da pročitaju ovaj članak:

Windows uređaji možda ne uspevaju da pokrenu sistem nakon instaliranja ispravke KB 4041676 ili 4041691 u verziji od 10. oktobra, a u kojoj postoji problem sa objavljivanjem

Valjanost kumulativnih bezbednosnih ispravki je potvrđena. Preporučujemo svim korisnicima da preuzmu ove kumulativne bezbednosne ispravke.

Instaliranje ove ispravke može dovesti do toga da aplikacije zasnovane na mašini za bazu podataka Microsoft JET (Microsoft Access 2007 i starije verzije ili aplikacije koje ne proizvodi Microsoft) otkazuju prilikom kreiranja ili otvaranja Microsoft Excel .xls datoteka. Poruka o grešci glasi: „Neočekivana greška spoljašnjeg upravljačkog programa (1). (mašina za bazu podataka Microsoft JET)“.

Preuzmite i instalirajte Microsoft Access Database Engine 2010 Redistributable, a zatim izmenite niske za povezivanje sa bazom podataka u programu Microsoft Excel tako da im dobavljač bude ACE. Na primer: promenite vrednost Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0 u Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0.

Microsoft radi na rešenju problema i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

Aplikacije zasnovane na UWP platformi (Universal Windows Platform) koje koriste JavaScript i asm.js mogu prestati sa radom nakon instalacije ispravke KB4041676.

Deinstalirajte aplikaciju. Kada to bude gotovo, ponovo je instalirajte.

Microsoft radi na rešenju problema i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

Kada instalirate ovaj KB, korisnici pregledača Internet Explorer 11 koji koriste SQL Server Reporting Services (SSRS) možda neće moći da se pomeraju kroz padajući meni pomoću trake za pomeranje.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4053580.

 

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4041676.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×