Sadržaj
×

Datum izdanja:

10.10.2017.

Verzija:

verzija OS 10586.1176

Napomena:

Prekid usluge za Windows 10 u verziji 1511 će nastupiti 10. oktobra 2017.  Uređaji koji koriste ovaj operativni sistem više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10. 

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ovoj ispravci nije uvedena nijedna nova funkcija operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

  • Rešen je problem zbog kog biblioteka Universal CRT _splitpath nije pravilno rukovala višebajtnim niskama, što je prouzrokovalo otkazivanje aplikacija kada pristupite višebajtnim imenima datoteka.

  • Rešen je problem zbog kog je biblioteka Universal CRT prouzrokovala da proces za povezivanje (link.exe) prestane da radi sa velikim projektima.

  • Rešen je problem zbog kog MSMQ brojač performansi (MSMQ Queue) možda neće popuniti instance u redu čekanja kada server hostuje grupisanu MSMQ ulogu.

  • Rešen je problem sa smernicom za zaključavanje radne stanice za pametne kartice zbog kog se, u nekim slučajevima, sistem ne zaključava kada uklonite pametnu karticu.

  • Rešen je problem zbog kog potvrda identiteta ne uspeva kada koristite uslovni pristup u usluzi Azure Active Directory.

  • Rešen je problem sa prosleđivanjem obrazaca u pregledaču Internet Explorer.

  • Rešen je problem zbog kog se poruke koje ne bi trebalo da budu na engleskom prikazuju na engleskom jeziku u pregledaču Internet Explorer.

  • Rešen je problem zbog kog USBHUB.SYS nasumično dovodi do oštećenja memorije koje prouzrokuje nasumična otkazivanja sistema koja je izuzetno teško dijagnostifikovati.

  • Bezbednosne ispravke za komponentu Microsoft Windows Search i Windows upravljačke programe za zaštićeni režim rada, komponentu Microsoft Graphics, Internet Explorer, Windows jezgro, Microsoft Edge, Windows potvrdu identiteta, Windows TPM, Microsoft PowerShell, Windows bežično umrežavanje, Windows skladištenje i sisteme datoteka, Microsoft Windows DNS, Microsoft mašinu za izvršavanje skripti, Windows Server, Device Guard i Windows SMB Server.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poboljšanja klijenta za Windows Update

Microsoft će objaviti ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti usluge Windows Update. Ona će biti ponuđena samo uređajima na kojima nisu instalirane najnovije ispravke i koji trenutno nisu upravljani (npr. pridruženi na domen).

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Instaliranje ove ispravke može dovesti do toga da aplikacije zasnovane na mašini za bazu podataka Microsoft JET (Microsoft Access 2007 i starije verzije ili aplikacije koje ne proizvodi Microsoft) otkazuju prilikom kreiranja ili otvaranja Microsoft Excel .xls datoteka. Poruka o grešci glasi: „Neočekivana greška spoljašnjeg upravljačkog programa (1). (mašina za bazu podataka Microsoft JET)“.

Preuzmite i instalirajte Microsoft Access Database Engine 2010 Redistributable, a zatim izmenite niske za povezivanje sa bazom podataka u programu Microsoft Excel tako da im dobavljač bude ACE. Na primer: promenite vrednost Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0 u Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0.

Microsoft radi na rešenju problema i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

Neki korisnici koji su postavili veličinu teksta za ikone na veću vrednost (preko Postavki za prikaz na kontrolnoj tabli) mogu da imaju problema prilikom pokretanja programa Internet Explorer.

Smanjivanje veličine teksta za ikone ili korišćenje postavke Promeni veličinu svih stavki trebalo bi da ublaži ovaj problem.

Microsoft radi na rešenju problema i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

 

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4041689.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×