10. oktobar 2017. – KB4042895 (verzija OS 10240.17643)

Release Date:

Version:

10.10.2017.

Verzija OS 10240.17643

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ovoj ispravci nije uvedena nijedna nova funkcija operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešen je problem zbog kog biblioteka Universal CR _splitpath nije pravilno rukovala višebajtnim niskama. To je prouzrokovalo otkazivanje aplikacija kada pristupe višebajtnim imenima datoteka.

 • Rešen je problem zbog kog je biblioteka Universal CRT prouzrokovala da proces za povezivanje (link.exe) prestane da radi sa velikim projektima.

 • Rešen je problem zbog kog MSMQ brojač performansi (MSMQ Queue) možda neće popuniti instance u redu čekanja kada server hostuje grupisanu MSMQ ulogu.

 • Rešen je problem koji je uticao na smernicu za zaključavanje radne stanice za pametne kartice zbog kog se, u nekim slučajevima, sistem ne zaključava kada uklonite pametnu karticu.

 • Rešen je problem koji je uticao na prosleđivanje obrazaca u programu Internet Explorer.

 • Rešen je problem koji je uticao na URL kodiranje u pregledaču Internet Explorer.

 • Rešen je problem koji je sprečavao da neki element dobije fokus u pregledaču Internet Explorer.

 • Rešen je problem koji je uticao na usidrenje i opozivanje usidrenja prozora pregledača Internet Explorer.

 • Rešen je problem koji je uticao na prikazivanje grafičkog elementa u pregledaču Internet Explorer.

 • Rešen je problem koji je prouzrokovao iskačući prozor u pregledaču Internet Explorer.

 • Rešen je problem zbog kog je USBHUB.SYS nasumično dovodio do oštećenja memorije koje je prouzrokovalo nasumična otkazivanja sistema koja je izuzetno teško dijagnostifikovati.

 • Bezbednosne ispravke za komponentu Microsoft Windows Search i Windows upravljačke programe za zaštićeni režim rada, komponentu Microsoft Graphics, Internet Explorer, Windows jezgro, Microsoft Edge, Windows potvrdu identiteta, Windows TPM, Device Guard, Windows bežično umrežavanje, Windows skladištenje i sisteme datoteka, Microsoft Windows DNS, Microsoft mašinu za izvršavanje skripti, Windows Server, mašinu za bazu podataka Microsoft JET i Windows SMB Server.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poboljšanja klijenta za Windows Update

Microsoft će objaviti ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti usluge Windows Update. Ona će biti ponuđena samo uređajima na kojima nisu instalirane najnovije ispravke i koji trenutno nisu upravljani (npr. pridruženi na domen).

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Nakon instalacije ispravke KB4042895, korisnici paketa će prilikom zatvaranja nekih aplikacija možda dobiti poruku o grešci koja ukazuje na to da se pojavio izuzetak unutar aplikacije. Ovo može da utiče na aplikacije koje koriste mshtml.dll za učitavanje veb sadržaja. Ovaj problem se javlja samo kada se proces već zatvara. To ne utiče na funkcionalnost aplikacije.

Microsoft radi na rešenju problema i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

Instaliranje ove ispravke može dovesti do toga da aplikacije zasnovane na mašini za bazu podataka Microsoft JET (Microsoft Access 2007 i starije verzije ili aplikacije koje ne proizvodi Microsoft) otkazuju prilikom kreiranja ili otvaranja Microsoft Excel .xls datoteka. Poruka o grešci glasi: „Neočekivana greška spoljašnjeg upravljačkog programa (1). (mašina za bazu podataka Microsoft JET)“.

Preuzmite i instalirajte Microsoft Access Database Engine 2010 Redistributable, a zatim izmenite niske za povezivanje sa bazom podataka u programu Microsoft Excel tako da im dobavljač bude ACE. Na primer: promenite vrednost Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0 u Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0.

Microsoft radi na rešenju problema i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

Neki korisnici koji su postavili veličinu teksta za ikone na veću vrednost (preko Postavki za prikaz na kontrolnoj tabli) mogu da imaju problema prilikom pokretanja programa Internet Explorer.

Smanjivanje veličine teksta za ikone ili korišćenje postavke Promeni veličinu svih stavki trebalo bi da ublaži ovaj problem.

Microsoft radi na rešenju problema i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

Kada instalirate ovaj KB, korisnici pregledača Internet Explorer 11 koji koriste SQL Server Reporting Services (SSRS) možda neće moći da se pomeraju kroz padajući meni pomoću trake za pomeranje.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4053581.

 

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4042895.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×