Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

10.10.2023.

Verzija:

Mesečna zbirna vrednost

OPOMENE  

Windows Server 2008 SP2 Proširena bezbednosna Novosti treća i poslednja godina ESU-a završena je 10. januara 2023. Mnogi klijenti koriste Azures posvećenost bezbednosti i usaglašenosti i prešli su u Azure da bi zaštitili svoje Windows Server 2008 SP2 radne opterećenje besplatnom proširenom bezbednosnom Novosti.

Klijentima kojima je potrebno dodatno vreme za nadogradnju i modernizaciju uređaja koji rade pod operativnim sistemom Windows Server 2008 SP2 u usluzi Azure nudimo još jednu dodatnu godinu proširene bezbednosti Novosti samo za Azure, počevši od 14. februara 2023. i završava se 9. januara 2024. Ovo se odnosi i na Azure Stack HCI, Azure Stack Hub i druge Azure proizvode.

Klijenti koji dobiju dodatnu četvrtu godinu besplatnih proširenih bezbednosnih ispravki (ESU-KB4522133) moraju da prate procedure u programu KB4522133 da bi nastavili da primaju bezbednosne ispravke nakon što je proširena podrška završena 10. januara 2023. Dodatne informacije o ESU i o tome koja izdanja su podržana potražite u KB4497181.

Koraci za instaliranje, aktiviranje i primenu ESU-a ostaju isti. Više informacija potražite u članku Dobijanje proširene bezbednosne Novosti za Windows uređaje koji ispunjavaju uslove za proces količinskog licenciranja. Za ugrađene uređaje obratite se proizvođaču originalne opreme (OEM). Više informacija potražite na ESU blogu.

Preporučujemo da izvršite nadogradnju na noviju verziju sistema Windows Server. 

Saznajte više o nadogradnji sistema Windows Server

Rezime

Saznajte više o ovoj kumulativnom bezbednosnom ažuriranju, uključujući poboljšanja, poznate probleme i kako da preuzmete ispravku.

BELEŠKE Od jula 2020. opcionalna nebezbednosna izdanja za ovaj operativni sistem više se ne nude. Operativni sistemi u proširenoj podršci imaju samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke.

Proverite da li ste instalirali potrebne ispravke u odeljku Kako preuzeti ovu ispravku pre instaliranja ove ispravke.

Informacije o različitim tipovima Windows ispravki, kao što su kritične, bezbednost, upravljački program, servisni paketi i tako dalje, potražite u sledećem članku. Da biste prikazali ostale beleške i poruke za Windows Server 2008 SP2, pogledajte sledeću matičnu stranicu istorije ažuriranja.

Poboljšanja

Ova kumulativna bezbednosna ispravka sadrži poboljšanja koja su deo KB5030271 ( objavljena 12. septembra 2023. godine). Ova ispravka takođe poboljšava sledeće probleme:

 • Rešava problem zbog kog spoljno povezivanje možda ne uspe nakon instalacije ispravki za Windows objavljenih u maju 2023. ili posle. To dovodi do problema sa Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) upitima i potvrdom identiteta.

 • Ova ispravka obuhvata promene u zimskom računanju vremena (DST) za Grenland. Dodatne informacije potražite u blogu "Zimsko računanje vremena & vremenske zone".

Više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivostima potražite u članku Primene | Vodič za bezbednosne ispravkei bezbednosne Novosti.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Sledeći korak

Kada instalirate ovu ispravku i ponovo pokrenete uređaj, možda ćete dobiti grešku "Neuspešno konfigurisanje Ispravki operativnog sistema Windows. Vraćanje promena. Nemojte isključiti računar", a ažuriranje može da se prikaže kao "Nije uspelo " u istoriji ažuriranja.

Ovo se očekuje u sledećim okolnostima:

 • Ako ovu ispravku instalirate na uređaju koji radi pod izdanjem koje nije podržano za ESU. Kompletnu listu izdanja koja su podržana potražite u članku KB4497181.

 • Ako nemate instaliranu i aktiviranu šifru programskog dodatka za ESU MAK.

Ako imate ESU ključ i naišli ste na ovaj problem, proverite da li ste primenili sve preduslove i da li je šifra aktivirana. Informacije o aktivaciji potražite u ovoj objavi na blogu . Informacije o preduslovima potražite u odeljku "Kako dobiti ovu ispravku" u ovom članku.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

VAЋNO Klijenti koji dobiju dodatnu četvrtu godinu besplatnih proširenih bezbednosnih ispravki (ESU) samo u usluzi Azure za verzije ovog operativnog sistema moraju da prate procedure u sistemu KB4522133 da bi nastavili da primaju bezbednosne ispravke.

Dodatne informacije o ESU i o tome koja izdanja su podržana potražite u KB4497181.

Jezički paketi

Ako instalirate jezički paket kada instalirate ovu ispravku, morate ponovo da instalirate ovu ispravku. Zato preporučujemo da instalirate sve jezičke pakete koji su vam potrebni pre nego što instalirate ovu ispravku.

Saznajte više o dodavanju jezičkog paketa u Windows

Preduslov

Morate da instalirate dolenavedene ispravke i ponovo pokrenete uređaj pre nego što instalirate najnoviju zbirnu vrednost. Instaliranje ovih ispravki poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja i ublažava potencijalne probleme prilikom instaliranja mesečne zbirne ispravke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki.

 1. Servisna ispravka steka (SSU) od 9. aprila 2019. godine (KB4493730). Da biste dobili samostalni paket za ovaj SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu. Ova ispravka je potrebna da bi se instalirale ispravke koje su potpisane samo sa SHA-2.

 2. Najnovija ispravka SHA-2 (KB4474419) objavljena je 8. oktobra 2019. Ako koristite Windows Update, najnovija SHA-2 ispravka će vam se automatski ponuditi. Ova ispravka je potrebna da bi se instalirale ispravke koje su potpisane samo sa SHA-2. Više informacija o ISPRAVKAMA ZA SHA-2 potražite u članku Zahtevi podrške za potpisivanje SHA-2 koda za Windows i WSUS za 2019.

 3. Da biste preuzeli ovu bezbednosnu ispravku, morate ponovo da instalirate "Ispravku za paket za pripremu proširenog bezbednosnog Novosti (ESU) licenciranja" (KB5016891) za Windows Server 2008 SP2 koji je dat 8. avgusta 2022. čak i ako ste prethodno instalirali ključ ESU. Paket za pripremu ESU licenciranja biće vam ponuđen iz usluge WSUS. Da biste dobili samostalni paket za paket za pripremu ESU licenciranja, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

 4. Kada instalirate gorenavedene stavke, preporučujemo da instalirate najnoviji SSU. Za Windows Server 2008 SP2, morate da imate instaliranu servisnu stek ispravku (SSU) (KB5031659) ili noviju SSU. Više informacija o najnovijim ispravkama za SSU potražite u članku ADV990001 | Najnoviji stek servisiranja Novosti.

  Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU će vam automatski biti ponuđen ako ste ESU klijent. Da biste dobili samostalni paket za najnoviji SSU, potražite ga u katalogu Microsoft Update. Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

 5. Preuzmite šifru programskog dodatka ESU MAK sa VLSC portala i primenite i aktivirajte šifru programskog dodatka ESU MAK. Ako koristite alatku za upravljanje količinskom aktivacijom (VAMT) za primenu i aktiviranje tastera, pratite uputstva ovde.
   

  VAЋNO Nije vam potreban dodatni ključ za primenu sledećih stavki:

  • Ne morate da primenjujete dodatni ESU ključ za Azure virtuelne mašine (VMs), Azure Stack HCI, verziju 21H2 i novije.

  • Za druge Azure proizvode kao što su Azure VMWare, Azure Nutanix rešenje Azure Stack (Hub, Edge) ili za sopstvene slike u usluzi Azure za Windows Server 2008 SP2, morate da primenite ključ ESU.  Koraci za instaliranje, aktiviranje i primenu ESU-a isti su za četvrtu godinu pokrivenosti ESU-a.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update ako ste ESU klijent.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga .

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows Server 2008 servisni paket 2

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Informacije o datoteci

Da biste videli listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za ažuriranje KB5031416.

Reference

Saznajte više o standardnoj terminologiji koja se koristi za opisivanja Microsoft softverskih ispravki.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×