10. septembar 2019 – KB4515384 (verzija OS 18362.356)

Release Date:

Version:

10.9.2019.

Verzija OS 18362.356

Napomena Pratite @WindowsUpdate da biste saznali kada se objavljuje novi sadržaj na kontrolnoj tabli sa informacijama o izdanju.

Napomena Ovo izdanje sadrži i ispravke za Microsoft HoloLens (verzija OS 18362.1031) objavljene 10. septembra 2019. Microsoft će objaviti ispravku direktno za Windows Update klijent kako bi se poboljšala pouzdanost usluge Windows Update na Microsoft HoloLens uređajima koji se nisu ažurirali ovu najnoviju verziju operativnog sistema.

ePub podrška za Microsoft Edge se završava

Microsoft Edge će prestati da podržava e-knjige koje koriste oznaku tipa datoteke .epub u sledećih nekoliko meseci. Dodatne informacije potražite u članku Preuzmite ePub aplikaciju da biste nastavili čitanje e-knjiga.

Više informacija o različitim tipovima ispravki za Windows, kao što su kritična, bezbednost, upravljački program, servisni paketi itd., potražite u sledećem članku.

Istaknute stavke

 • Ispravke za poboljšanje bezbednosti prilikom korišćenja pretraživača Internet Explorer i Microsoft Edge, tehnologije umrežavanja i ulaznih uređaja kao što su miš, tastatura ili nalivpero.

 • Ispravke verifikacije korisničkih imena i lozinki.

 • Ispravke skladištenja i upravljanja datotekama.

 • Ažurira problem koji izaziva kôd greške 52 (uzvičnik u žutom trouglu) prilikom povezivanja Bluetooth audio uređaja.

Poboljšanja i popravke

Ova bezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

 • Pruža zaštitu od nove potklase ranjivosti bočnog kanala pri spekulativnom izvršavanju, poznate kao Uzorkovanje mikroarhitektonskih podataka, za 32-bitne (x86) verzije sistema Windows.
  Više informacija potražite u okviru Bezbednosni savet 190013. Ovaj savet obuhvata CVE-2019-11091, CVE-2018-12126, CVE-2018-12127 i CVE-2018-12130. Koristite postavke registratora kao što je opisano u člancima Windows Client i Windows Server. (Ove postavke registratora su podrazumevano omogućene za izdanja OS Windows Client i OS Windows Server.)

 • Rešava problem koji uzrokuje visoku iskorišćenost procesora zbog postupka SearchUI.exe za mali broj korisnika. Ovaj problem se javlja samo na uređajima koji su onemogućili pretragu veba pomoću funkcije Windows Desktop Search.

 • Rešava problem koji izaziva kôd greške 52 (uzvičnik u žutom trouglu) prilikom povezivanja Bluetooth audio uređaja.

 • Bezbednosne ispravke za pretraživače Microsoft Edge i Internet Explorer, Microsoft Scripting Engine, Windows platformu i radni okvir za aplikacije, Windows Input i Composition, Windows Media, Windows Fundamentals, Windows proveru identiteta, Windows Cryptography, Windows Datacenter umrežavanje, Windows skladištenje i sistem datoteka, Windows bežično umrežavanje, mašinu za bazu podataka Microsoft JET, Windows jezgro, Windows virtuelizaciju i Windows server.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. To se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Microsoft je primio izveštaje da je nakon instaliranja ove ispravke zvuk u određenim igrama tiši ili drugačiji od očekivanog. Na zahtev nekih naših partnera za zvuk, implementirali smo promenu kompatibilnosti koje su omogućile podršku za određene igre i prikazivanje zvuka na više kanala. Zbog povratnih informacija korisnika, tu promenu poništavamo jer neke igre i neki uređaji ne prikazuju zvuk na više kanala na očekivani način. To može da rezultira zvukom u igrama koji je drugačiji od zvuka na koji su se korisnici navikli i u kom možda nedostaju neki kanali.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4517211.

Neki uređivač metoda unosa (IME) može da se ne odaziva ili može da ima visoku iskorišćenost procesora. Zahvaćeni uređivači metode unosa obuhvataju kineski (pojednostavljeni) (ChsIME.EXE) i tradicionalni kineski (ChtIME.EXE) sa tastaturom Changjie / tastaturom za brzi unos.

Zbog bezbednosnih promena u ovoj ispravci, ovaj problem može da se javi kada usluga tastature na ekranu osetljivom na dodir i table za pisanje rukom nije konfigurisana na podrazumevani tip pokretanja „Ručno“. Da biste rešili ovaj problem, obavite sledeće:

 1. Izaberite taster Start i otkucajte „services“.

 2. Otvorite aplikaciju Usluge i locirajte Usluga tastature na ekranu osetljivom na dodir i table za pisanje rukom.

 3. Dvaput kliknite na stavku Usluga tastature na ekranu osetljivom na dodir i table za pisanje rukom i izaberite Svojstva.

 4. Pronađite Tip pokretanja: i promenite ga na Ručno.

 5. Izaberite dugme U redu.

Usluga tablet unosa je sada podrazumevana konfiguracija i IME bi trebalo da radi na očekivani način.

Prilikom postavljanja novog Windows uređaja tokom prvog utiska (OOBE) možda nećete moći da kreirate lokalnog korisnika dok koristite način unosa Uređivač metoda unosa (IME). Ovaj problem može uticati na vas ako koristite IME za kineski, japanski ili korejski jezik.

Napomena Ovaj problem ne utiče na korišćenje Microsoft naloga tokom OOBE.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4530684.

 

Preuzimanje ove ispravke

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa instaliranjem najnovije kumulativne ispravke i primenom Microsoft bezbednosnih popravki. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB 4515383) će biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Kanal objavljivanja

Dostupno

Naredni korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nema. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update.

Katalog Microsoft Update

Da

Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa uslugom WSUS ako konfigurišete Proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 10 u verziji 1903 i novije verzije

Klasifikacija: bezbednosne ispravke

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4515384

 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×