Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

11.4.2023.

Verzija:

Verzija operativnog sistema 22000.1817

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Pregled verzije Windows 11 21H2 potražite na stranici istorije ažuriranja.

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na Windows kontrolnoj tabli za ispravnost.       

Savet: Tražite mesečni video? Sada je u članku Windows 11 verzije 22H2.

Ističe  

  • Ova ispravka rešava probleme sa bezbednošću operativnog sistema Windows.    

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja koja su bila deo ispravke KB5023774 (objavljeno 28. marta 2023. godine). Kada instalirate ovaj KB:

  • Novi! Ova ispravka primenjuje novo windows rešenje za lozinku za administratore (LAPS) kao funkciju prijemnog poštanskog sandučeta operativnog sistema Windows. Više informacija potražite u članku Na zahtev korisnika: Windows LAPS je sada dostupan!

  • Ova ispravka utiče na Arapsku Republiku Egipat. Ispravka podržava vladin letnje/zimsko računanje vremena za promenu vremena za 2023.

  • Ova ispravka rešava problem sa kompatibilnošću. Do ovog problema dolazi zbog nepodržanog korišćenja registratora.

  • Ova ispravka se rešava poznatim problemom koji utiče na profile uređaja na kiosku. Ako ste omogućili automatsko prijavljivanje, to možda neće funkcionisati. Kada Autopilot dovrši obezbeđivanje, ovi uređaji ostaju na ekranu akreditiva. Do ovog problema dolazi kada instalirate ispravke od 10. januara 2023. i novije.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Više informacija o bezbednosnim ranjivostima potražite na veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i na Novosti.

Windows 11 stek servisiranja - 22000.1811

Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

Svi korisnici

Nakon instaliranja ove ili novije ispravke, Windows uređaji sa nekim aplikacijama za prilagođavanje korisničkog interfejsa nezavisnih proizvođača možda se neće pokrenuti. Ove aplikacije nezavisnih proizvođača mogu da izazovu greške sa explorer.exe koje se mogu ponoviti više puta u petlji. Poznate aplikacije za prilagođavanje korisničkog interfejsa nezavisnih proizvođača jesu ExplorerPatcher i StartAllBack. Ovi tipovi aplikacija često koriste nepodržane metode da bi se postiglo prilagođavanje i kao rezultat toga mogu dati neželjene rezultate na vašem Windows uređaju.

ExplorerPatcher i StartAllBack su objavili verziju koja navodi da je ovaj problem rešen.

Napomena Ako koristite bilo koju aplikaciju za prilagođavanje korisničkog interfejsa nezavisnog proizvođača i naiđete na ovaj ili bilo kakve druge probleme, moraćete da se obratite korisničkoj podršci za projektanta aplikacije koju koristite.

Svi korisnici

Nakon instaliranja ove ili novije ispravke, Red Dead Redemption 2 se možda neće otvoriti. Kada pokušate da ga otvorite iz aplikacije Rockstar Games Launcher tako što kliknete na dugme „Reprodukuj“, prebaciće se na opciju „Učitavanje“, ali se Red Dead Redemption 2 možda neće otvoriti i dugme će se vratiti na „Reprodukuj“.

Ovaj problem je rešen u ažuriranju Rockstar Games za Red Dead Redemption 2. Kada ažurirate na najnoviju verziju igre, trebalo bi da možete da je otvorite na očekivani način.

IT administratori

Možda ćete imati povremene probleme sa čuvanjem, kopiranjem ili prilaganjem datoteka pomoću 32-bitnih aplikacija koje znaju za velike adrese i koje koriste API CopyFile. Verovatnije je da će ovaj problem uticati na Windows uređaje kada se koristi neki komercijalni ili preduzetnički bezbednosni softver koji koristi proširene atribute datoteka. Na Microsoft Office aplikacije kao što su Microsoft Word ili Microsoft Excel to utiče samo kada koristite 32-bitne verzije i možda ćete dobiti grešku „Dokument nije sačuvan“.

Malo je verovatno da će se sa ovim problemom suočiti korisnici koji koriste Windows uređaje kod kuće ili na komercijalnim uređajima kojima se ne upravlja. Ovaj problem ne utiče na aplikacije ako su 64-bitne ili 32-bitne i NE ZNAJU za velike adrese.

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5027223.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz Windows Update.

Windows Update za preduzeća

Da

Niko. Ova ispravka će se automatski preuzeti i instalirati sa lokacije Windows Update u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 11

Klasifikacija: bezbednosni Novosti

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5025224

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 22000.1811.  

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×