Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja:
11. februar 2020.

Verzija:
.NET Framework 4.8

Ova ispravka za Windows 10 verziju 1709 uključuje kumulativna poboljšanja pouzdanosti za .NET 4.8. Preporučujemo da primenite ovu ispravku kao deo redovnih rutina održavanja. Pre nego što instalirate ovu ispravku, pogledajte odeljke Zahteva za preduslove i Ponovno pokretanje.

Ova ispravka je uključena u kumulativnu ispravku koja je dat 11. februara 2020. Ova ispravka je prethodno objavljena u kumulativnoj ispravki koja je bila dat 23. januara 2020.

Poboljšanja kvaliteta i pouzdanosti

WCF1

- Dodat je mehanizam ponovnog pokretanja sa sažetkom prilikom konfigurisanja krajnjih tačkih tačkih stavki u usluzi WCF aktivacija da bi se rešio potencijalni uslov rase kada se ponovo više puta ponovo pokrene IIS aplikacija, a pri tom se koristi opterećenje visokog CPU-a, zbog čega je krajnja tačka nedostupna. Klijenti mogu da daju satanak za popravku dodavanjem sledećeg AppSetting za SMSvcHost.exe.config u okviru fascikli %windir%\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319 i "%windir%\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319". Tako ćete pokušati da registrujete krajnju tačku 10 puta uz kašnjenje u 1 sekundu između svakog pokušaja pre postavljanja krajnje tačke u stanje neuspeha.

<appSettings>
<add key="wcf:SMSvcHost:listenerRegistrationRetryCount" value="10"/><add
key="wcf:SMSvcHost:listenerRegistrationRetryDelayms" value="1000"/><
/appSettings>

– Postoji stanje rase kada se putanje slušanja zatvaraju zbog pada procesa IIS radnog procesa i iste krajnje tačke koje se ponovo konfigurisane kao slušanje, ali aktivacija na čekanju. Kada se pronalazi neusaglašenost, ova promena omogućava ponošenje ponovanja pod pretpostavkom da je neusaglašenost prolazna zbog ovog uslova za rasu. Ponošenje broja i trajanje čekanja može da se konfiguriše putem postavki aplikacije.

Winforms

– rešava problem u sistemu. Windows. Forms.TextBox controls with ImeMode property set to NoControl. Ove kontrole sada zadržavaju IME postavku u skladu sa postavkom OS, bez obzira na redosled navigacije na stranici. Ispravka se primenjuje na CHS pomoću pinyin tastature.

– rešava problem sa sistemom. Windows.Forms.ComboBox kontrola sa funkcijom ImeMode postavljenim na ImeMode.NoControl u jeziku CHS pomoću Pinyin tastature da bi zadržala režim unosa kontrole nadređenog kontejnera umesto prebacivanja na onemogućeni IME prilikom pomeranja pomoću klikova mišem i kada se fokus premesti sa kontrole sa onemogućenim IME-om na ovu kontrolu kombinovanog okvira.

– Promena pristupačnosti u programu .NET Framework 4.8 regresivna uređivanja IP adrese u prikazu DataGridView u kopije čarobnjaka za klastere u uslugama klastera za preuzimanje neuspeha: korisnici ne mogu da unesu vrednost IP adrese nakon kontrole UIA restrukcije stabla u vezi sa premeštanjem kontrole u drugu ćeliju za uređivanje. Takve prilagođene DataGridView ćelije (ćelija IP adrese) i njihove unutrašnje kontrole trenutno se ne obrađuju u podrazumevanoj restrukturiranje UIA stabla u cilju sprečavanja ovog problema.

CLR2

– Promena u scenarijima .NET Framework 4.8 regresivna je u određenim EnterpriseServices scenarijima u kojima objekat sa jednom nitima može da se tretira kao objekat sa više niti i može dovesti do otkazivanja blokiranja. Ova promena sada ispravno identifikuje objekte u jednoj niti kao takvu i izbegava ovu grešku.

– Postoji stanje u rasi u prenosnom kešu dobavljača PDB metapodataka koji je cureo i izazvao padove u API-ju dijagnostikeTrace. Da biste ispravili rasu, otkrij uzrok u kome dobavljač nije uklonjen i otklonite ga.

– Rešava problem kada ste u GC serveru, ako stvarno nemate memoriju prilikom obavljanja SOH dodela (tj. kada je došlo do potpunog blokiranja GC-a, i dalje nema prostora za dodelu SOH), videćete da se GC-ove potpuno blokiraju i iznova se aktiviraju sa razlogom za aktiviranje OutOfSpaceSOH. Ovo rešenje je da pokrenete OOM kada otkrijemo ovu situaciju umesto da pokrenete petlji GC-ove.

– Rešava problem izazvan promenom afiniteta procesa od 1 do N cores.

SQL

– Rešava problem sa SqlClient Bid praćenjima u kojima se informacije ne štampaju zbog neispravno oblikovanih niski.

WPF3

– Rešava problem gde se u nekim okolnostima iskačuće iskačuće mejlodije u WPF aplikacijama visokog DPI-a nisu prikazane, prikazuju se u gornjem levom uglu ekrana ili se prikazljuju nedovršeno.

– Rešava problem prilikom pravljenja XPS dokumenta u WPF formatu gde podskup fonta može da dovede do formata FileFormatException ako bi proces podsetanja razvijao font. Da biste izbegli ovaj izuzetak, podesite prekidač AppContext pod imenom "Switch.MS.Internal.TtfDelta.AllowFontReuseDuringFontSubsetting" na "true", koristeći jedan od metoda opisanih ovde u okviru "AppContext za korisnike biblioteke".

– Adresuje netačnu širinu karet za umetanje teksta u okviru za tekst i al., kada DPI sistema premašuje broj 96. Konkretno, kart na monitoru sa nižim DPI-om od primarnog, u nekim situacijama kada je DPI svestan.

– Rešava neodazivanje koje protiče tokom rasporeda koordinatnih mreža sa kolonama koje pripadaju Deljenoj grupi deljenih grupa

– Rešava prekid odazivanja i događaja StackOverflowException koji nastane prilikom otvaranja trakeSplitButton, ako aplikacija programski onemogući dugme i zamenjuje stavke menija pre nego što korisnik otpusti taster miša.

– Adresa određenih zastoja koja mogu da protezre tokom pomeranja u prikazu stabla.

Net biblioteke

– Ojačva UdpClient u odnosu na neispravnu korišćenje u mrežnim konfiguracijama sa izuzetno velikim MTU-om.

Acquistion & Deployment

– rešava problem gde instaliranje sistema .NET 4.8 na Windows računarima pre 1809 izdanja sprečava . Postavke specifične za NET koje treba da se mire tokom Windows na izgradi 1809. Napomi: da biste sprečili ovaj problem, ova ispravka mora da se primeni pre nadogradnje na noviju verziju Windows.


1 Windows Communication Foundation (WCF)
2 Common Language Runtime (CLR)
3 Windows Presentation Foundation (WPF)

Kako da nabavite i instalirate ispravku

Instaliraj ovu ispravku

Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativnu ispravku da biste dobili listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki.

Preduslovi

Da biste primenili ovu ispravku, morate .NET Framework 4.8.

Ponovo pokreni zahtev

Morate ponovo da pokrenete računar kada primenite ovu ispravku ako se koristi neka datoteka na koju ovo utiče. Preporučujemo da zatvorite sve .NET Framework zasnovane na sistemu pre nego što primenite ovu ispravku.

Informacije o zameni ažuriranja

Ova ispravka zamenjuje prethodno objavljene ispravke 4532999.

Kako da dobijete pomoć i podršku za ovu ispravku

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×