Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

11.1.2022.

Verzija:

OS Build 22000.434

Informacije o Windows ažuriranja potražite u članku o tipovima Windows ažuriranja i o tipovima mesečnog kvaliteta ažuriranja. Za pregled izdanja Windows 11 (originalno izdanje) pogledajte stranicu istorije ažuriranja.

NapomišitePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavljuje na Windows na tabli za Windows objavljivanja.

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Istaknute stavke 

  • Ažurira poznati problem koji utiče na japanske uređivače metoda unosa (IME).  Tekst koji unesete može da se pojavi bez redosleda ili se kursor teksta može neočekivano pomerati u aplikacijama koje koriste skup znakova sa višebajta (MBCS).

  • Ažuriranja bezbednosti za Windows sistem.    

Poboljšanja

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju: 

  • Rešava poznati problem koji utiče na japanske uređivače metoda unosa (IME). Kada koristite japanski IME za unos teksta, tekst može da izgleda bez redosleda ili se kursor teksta može neočekivano pomerati u aplikacijama koje koriste skup znakova sa višebajta (MBCS). Ovaj problem utiče na Microsoft japanski IME i japanske imes nezavisne proizvođače.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Za više informacija o bezbednosnim ranjivostima, pogledajte veb lokaciju Vodič za bezbednosne ispravke i Bezbednosne ispravke iz januara 2022.

Windows 11 servisne stek ispravke - 22000.345

  • Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranje, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Ažuriranja steka (SSU) obezbeđuju da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranje kako bi vaši uređaji mogli da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Odnosi se na

Simptom

Zaobilazno rešenje

Svi korisnici

Nakon instaliranja operativnog sistema Windows 11, neki programi za uređivanje slika možda neće ispravno prikazati boje na određenim ekranima visokog dinamičkog opsega (HDR). Ovo se često posmatra sa belim bojama, koje mogu biti prikazane u svetložutoj ili drugim bojama.

Ovaj problem se javlja kada određeni Win32 API-ji koji prikazuju boje vraćaju neočekivane informacije ili greške pod određenim uslovima. Ovo ne utiče na sve programe za upravljanje profilima boja, a očekuje se da će opcije profila boja dostupne na stranici Postavke operativnog sistema Windows 11, uključujući Microsoft Color Kontrolna tabla, ispravno funkcionisati.

Ovaj problem je rešen u KB5008353.

IT dominaci

Nakon instaliranja ove ispravke, IP Security (IPSEC) veze koje sadrže ID prodavca možda neće uspeti. Ovo može da utiče i na VPN veze koje koriste Layer 2 Protocol (L2TP) ili IP bezbednosni internet ključ Exchange (IPSEC IKE).

Ovaj problem je rešen u KB5010795.

Svi korisnici

Nedavne e-poruke se možda neće pojaviti u rezultatima pretrage aplikacije Microsoft Outlook za stone računare. Ovaj problem se odnosi na e-poruke koje su uskladištene lokalno u PST ili OST datotekama. To može da utiče na POP i IMAP naloge, kao i na naloge hostovane u sistemima Microsoft Exchange i Microsoft 365. Ako je podrazumevana pretraga u aplikaciji Microsoft Outlook podešena na pretragu servera, problem će uticati samo na naprednu pretragu.

Ovaj problem je rešen u KB5010386.

Svi korisnici

Kada pokušate da uspostavite početne vrednosti Windows uređaja sa aplikacijama koje imaju fascikle sa repariranim podacima, kao što su OneDrive ili OneDrive for Business, datoteke koje su preuzete ili sinhronizovane lokalno iz usluge OneDrive možda neće biti izbrisane kada izaberete opciju „Ukloni sve". Do ovog problema može da dođe prilikom pokušaja ručnog uspostavljanja početnih vrednosti u okviru operativnog sistema Windows ili daljinskog uspostavljanja početnih vrednosti. Daljinsko uspostavljanje početnih vrednosti može da se pokrene iz usluge Mobile Upravljanje uređajima (MDM) ili drugih aplikacija za upravljanje, kao što su Microsoft Intune alatke ili alatke nezavisnih proizvođača. OneDrive datoteke koje su „samo u oblaku“ ili koje nisu preuzete ili otvorene na uređaju nisu pogođene i neće postojati, jer se datoteke ne preuzimaju niti sinhronizuju lokalno.

Napomena Neki proizvođači uređaja i neka dokumentacija mogu pozvati funkciju za uspostavljanje početnih vrednosti uređaja, „Uspostavljanje početnih vrednosti pritisnutog dugmeta", „PBR", „Uspostavi početne vrednosti ovog računara", „Uspostavi početne vrednosti računara" ili „Novi početak".

Ovaj problem je rešen u isprav iKB5011493. Nekim uređajima može biti potrebno do sedam (7) dana nakon instalacije ispravkeKB5011493 da bi se u potpunosti rešio problem i sprečio da datoteke ostanu nakon uspostavljanja početnih vrednosti. Za trenutni efekat možete ručno da pokrenete rešavanje problema za Windows Update koristeći uputstva u odeljku Rešavanje problema za Windows Update. Ako ste deo organizacije koja upravlja uređajima ili pripremljenim slikama operativnog sistema za primenu, možete da rešite ovaj problem i tako što ćete primeniti ispravku kompatibilnosti za instaliranje i oporavak operativnog sistema Windows. To poboljšava „bezbedni operativni sistem“ (SafeOS) koji se koristi za ažuriranje Windows okruženja za oporavak operativnog sistema (WinRE). Te ispravke možete da primenite koristeći uputstva u odeljku Dodavanje paketa ispravki u operativnom sistemu Windows RE koristećiispravku KB5012414za Windows 11 (originalno izdanje).

Važno Ako su već uspostavljene početne vrednosti uređaja, a OneDrive datoteke su i dalje tu, morate da koristite gorenavedeno zaobilazno rešenje ili da izvršite drugo uspostavljanje početnih vrednosti nakon primene nekog od gorenavedenih zaobilaznih rešenja.

IT dominaci

Nakon instaliranja ispravki za Windows objavljenih 11. januara 2022. ili novijih verzija na pogođenu verziju operativnog sistema Windows, diskovi za oporavak (CD ili DVD) kreirani pomoću aplikacije Pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje (Windows 7) na kontrolnoj tabli možda neće moći da se pokrenu.

Ovaj problem ne utiče na diskove za oporavak koji su kreirani pomoću aplikacije Pravljenje rezervne kopije i vraćanje u prethodno stanje (Windows 7) na uređajima na kojima su instalirane ispravke za operativni sistem Windows objavljene pre 11. januara 2022. i trebalo bi da se pokrenu na očekivani način.

Napomena Ovaj problem trenutno ne utiče na aplikacije nezavisnog proizvođača za rezervne kopije i oporavak

Ovaj problem je rešen u ispravci KB5014019.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft kombinuje najnoviju stek ispravku servisnog paketa (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranja steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj.

Windows Update for Business

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa lokacije Windows Ažuriraj u skladu sa konfigurisanim smernicama.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 11

Klasifikacija: Bezbednosne ispravke

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU kada instalirate kombinovani SSU i LCU paket, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete pomoću ove komande: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Ažuriranjewusa.exeinstalacioni program (wusa.exe) sa prekidača /deinstalac na kombinovanom paketu neće raditi zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci za kumulativne ispravke da biste dobili listu datoteka koje su 5009566 obezbeđene u ovoj ispravki. 

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranje, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 22000.345.  

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×