Sadržaj
×

Datum izdavanja::

11.6.2019.

Verzija:

Verzija OS 18362.175

Napomena Pratite @WindowsUpdate da biste saznali kada se objavljuje novi sadržaj na kontrolnoj tabli sa informacijama o izdanju.

Napomena

Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Microsoft HoloLens (verzija OS 18362.1020) u izdanju od 11. juna 2019.

Microsoft će objaviti ispravku direktno za Windows Update klijent kako bi se poboljšala pouzdanost usluge Windows Update na Microsoft HoloLens uređajima koji se nisu ažurirali ovu najnoviju verziju operativnog sistema.

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ključne promene spadaju:

  • Rešava problem bezbednosne ranjivosti tako što namerno sprečava povezivanje između Windows i Bluetooth uređaja koji nisu bezbedni i koristi dobro poznate ključeve za šifrovanje veza, uključujući i bezbednosne mere. Ako u prikazivaču događaja, za događaj BTHUSB Event 22 stoji: „Vaš Bluetooth uređaj je pokušao da uspostavi vezu za otklanjanje grešaka…“, onda je vaš sistem zahvaćen. Obratite se proizvođaču vašeg Bluetooth uređaja kako biste utvrdili da li postoji ispravka za uređaj. Više informacija potražite u ispravkama CVE-2019-2102 i KB4507623.

  • Bezbednosne ispravke za Windows virtuelizaciju, Microsoft Scripting Engine, Internet Explorer, Windows platformu i radne okvire za aplikacije, Windows Input i Composition, Windows Media, Windows ljusku, Windows Server, Windows potvrdu identiteta, Windows Cryptography, Windows skladište i sisteme datoteka, Windows SQL komponente, mašinu za bazu podataka Microsoft JET i Internet Information Services.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaj će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poboljšanja za Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno za Windows Update klijent radi poboljšanja pouzdanosti. Bilo kojem uređaju sa operativnim sistemom Windows 10 koji je konfigurisan tako da automatski dobija ispravke sa lokacije Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija funkcionalna ispravku za Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernice za odlaganje iz kolekcije Windows Update za preduzeća. To se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranja.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Windows Sandbox možda neće moći da se pokrene uz grešku „ERROR_FILE_NOT_FOUND (0x80070002)“ na uređajima na kojima se promeni jezik operativnog sistema tokom procesa ažuriranja kada instalirate Windows 10, verziju 1903.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4512941.

Prilikom pokušaja proširenja, prikaza ili kreiranja Prilagođenog prikaza u Prikazivaču događaja može da vam se prikaže poruka o grešci „MMC je otkrio grešku u proširenju konzole i poništiće njegovo učitavanje“, a aplikacija može prestati da se odaziva ili može da se zatvori. Možete dobiti istu poruku o grešci prilikom korišćenja opcije Filtriranje trenutne evidencije u meniju Radnja sa ugrađenim prikazima ili evidencijom. Ugrađeni prikazi i druge funkcije Prikazivača događaja trebalo bi da rade na očekivani način.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4501375.

Usluga Upravljač za uspostavljanje veze daljinskog pristupa (RASMAN) može da prestane sa radom i možda ćete dobiti grešku „0xc0000005“ na uređajima na kojima je nivo dijagnostičkih podataka ručno konfigurisan na nepodrazumevanu postavku 0. Možda ćete dobiti i grešku u odeljku Aplikacije Windows evidencijeu komponenti Prikazivač događaja sa ID-om događaja 1000 koji referencira „svchost.exe_RasMan“ i „rasman.dll“.

Greška se javlja samo kada je VPN profil konfigurisan kao povezivanje Uvek na VPN-u (AOVPN) sa tunelom uređaja ili bez njega. To ne utiče na VPN profile ili veze koji se uspostavljaju samo ručno.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4505903.

Uređaji koji se pokreću pomoću imidža okruženja izvršavanja pre pokretanja sistema (PXE) iz Windows usluge daljinske primene (WDS) ili System Center Upravljača konfiguracije (SCCM) možda neće uspeti da se pokrenu zbog greške „Status: 0xc0000001, informacije: zahtevani uređaj nije povezan ili mu nije moguće pristupiti” nakon instaliranja ove ispravke na WDS serveru.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4512941.

Uređaji povezani sa domenom koji je konfigurisan za korišćenje MIT Kerberos područja se možda neće pokrenuti ili će možda nastaviti da se ponovo pokreće nakon instalacije ove ispravke. Uređaji koji su kontroleri domena ili članovi domena zahvaćeni su ovim.

Ako niste sigurni da li je vaš uređaj zahvaćen, kontaktirajte svog administratora. Napredni korisnici mogu da provere da li postoji ovaj ključ registratora prateći putanju HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System\Kerberos\MitRealms ili da provere smernicu „Definisanje interoperabilnih postavki za Kerberos v5 područje“ pod stavkom Konfiguracija računara -> Smernice -> Administrativni predlošci > Sistem -> Kerberos.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4512941.

 

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). Servisne stek ispravke (SSU) poboljšavaju pouzdanost postupka ažuriranja da bi se ublažili potencijalni problemi sa LCU instaliranjem. Za više informacija pogledajte Servisne stek ispravke.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB4498523) će biti automatski ponuđen. Zaseban paket za najnoviji SSU potražite u Katalogu Microsoft Update.

Instaliranje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4503293

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×