Sadržaj
×

Datum izdanja:

12.4.2022.

Verzija:

Samo bezbednosna ispravka

Rezime

Saznajte više o ovoj bezbednosnoj ispravci, uključujući poboljšanja i ispravke, sve poznate probleme i kako da preuzmete ispravku.

VAЋNO Windows 8.1 i Windows Server 2012 R2 dostigli su kraj glavne podrške i sada su u proširenoj podršci. Počev od jula 2020, više neće biti opcionalnih, nebezbednosnih izdanja (poznatih kao "C" izdanja) za ovaj operativni sistem. Operativni sistemi u proširenoj podršci imaju samo kumulativne mesečne bezbednosne ispravke (poznate kao "B" ili "Update Tuesday").

Informacije o različitim tipovima Windows ispravki, kao što su kritične, bezbednost, upravljački program, servisni paketi i tako dalje, pogledajte sledeći članak. Da biste prikazali ostale beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Windows 8.1 i Windows Server 2012 R2 istorije ažuriranja.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Rešava problem u programu Windows Media Center gde će neki korisnici možda morati ponovo da konfiguriše aplikaciju pri svakom pokretanju.

 • Rešava curenje memorije koje je uveo ključ registratora PacRequestorEnforcement u kumulativnu ispravku iz novembra 2021. koja dovodi do smanjenja performansi na kontrolerima domena.

 • Rešava problem zbog kog ID događaja 37 može biti evidentiran tokom određenih scenarija promene lozinke.

 • Rešava problem zbog kog spajanja domena možda neće uspeti u okruženjima koja koriste imena DNS hostova koji se ne podudaraju.

Više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke i bezbednosnim ispravkama iz aprila 2022.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Određene operacije, kao što je preimenovanje, koje izvršavate na datotekama ili fasciklama koje se nalaze na deljenom volumenu klastera (CSV) možda neće uspeti uz grešku "STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)". To se dešava kada izvršite operaciju na Čvoru CSV vlasnika iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od sledećeg:

 • Izvršite operaciju iz procesa koji ima administratorske privilegije.

 • Izvršite operaciju iz čvora koji nema CSV vlasništvo.

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

Nakon instaliranja ispravki objavljenih 11. januara 2022. ili novijih ispravki, aplikacije koje koriste Microsoft .NET Framework za pribavljanje ili podešavanje informacija o pouzdanosti šuma u aktivnom direktorijumu mogu da ne uspeju, da se zatvore ili možda dobijete grešku iz aplikacije ili Windows. Možda ćete takođe dobiti grešku kršenja pristupa (0xc0000005).

Napomena za projektante: Ugrožene aplikacije koriste API system.DirectoryServices.

Da biste ručno rešili ovaj problem, primenite vanmrežene ispravke za verziju programa .NET Framework koristi aplikacija.

Beleške Ove dodatne ispravke nisu dostupne iz programa Windows Update i neće se instalirati automatski. Da biste dobili samostalni paket, potražite broj KB za svoju verziju programa Windows i .NET Framework u Microsoft Update katalogu.

Te ispravke možete ručno da uvezete u Windows Server Update Services (WSUS) i Microsoft Endpoint Configuration Manager. Uputstva za WSUS potražite u članku WSUS i lokacija kataloga. Uputstva za Upravljanje konfiguracijom potražite u članku Uvoz ispravki iz Microsoft Update kataloga.

Uputstva o tome kako da instalirate ovu ispravku za operativni sistem potražite u člancima baze znanja navedenim u nastavku:

 • Windows Server 2022: 

 • Windows Server 2019: 

 • Windows Server 2016: 

 • Windows Server 2012 R2: 

 • Windows Server 2012:

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preporučujemo da instalirate najnoviju servisnu stek ispravku (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju zbirnu vrednost. SSU-i poboljšavaju pouzdanost procesa ažuriranja radi ublažavanja potencijalnih problema prilikom instaliranja zbirne i primene Microsoft bezbednosnih ispravki. Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Ažuriranja steka servisiranja (SSU): Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB5012672) biće vam automatski ponuđen. Da biste dobili samostalni paket za najnoviji SSU, potražite ga u katalogu Microsoft Update

OPOMENE Ako koristite samo bezbednosne ispravke, moraćete da instalirate i sve prethodne ispravke samo za bezbednost i najnoviju kumulativnu ispravku za Internet Explorer (KB5011486).

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Ne

Pogledajte ostale opcije u nastavku.

Microsoft Update katalog

Da

Da biste dobili samostalni paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update kataloga.

Windows usluga ažuriranja servera (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS-om ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod: Windows 8.1, Windows Server 2012 R2, Windows Embedded 8.1 Industry Enterprise, Windows Embedded 8.1 Industry Pro

Klasifikacija: bezbednosna ispravka

Informacije o datoteci

Da biste videli listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za ažuriranje 5012639

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×