12. decembar 2017 – KB4054517 (verzija OS 16299.125)

Datum izdavanja::

Verzija:

12.12.2017.

verzija OS 16299.125

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

  • Ažurira podrazumevanu vidljivost programa Internet Explorer za dugme koje pokreće Microsoft Edge.

  • Rešen je problem zbog kog Device Guard Windows zaštitnika i Application Control blokiraju neke aplikacije, pa one ne mogu da se pokrenu, čak i u režimu sprovođenja samo nadzora.

  • Rešen je problem sa resetovanjem PLC bita na U0/U3 prelazima.

  • Rešen je problem sa personalizovanim Bluetooth uređajima koji ne podržavaju povezivanja.

  • Rešen je problem usled kojeg tastatura na ekranu osetljivom na dodir ne podržava standardni raspored za 88 jezika.

  • Rešen je problem usled kojeg tastatura na ekranu osetljivom na dodir za Input Method Editor (IME) nezavisnog proizvođača nema IME ključ za uključivanje/isključivanje.

  • Rešeni su dodatni problemi sa ažuriranjem informacija o vremenskoj zoni.

  • Rešen je problem usled kojeg korisnik ne može da kopira ili klonira virtuelne mašine (VM) kada se koristi System Center Virtual Machine Manager (VMM). Poruka o grešci glasi „0x80070057 – nevažeći parametar”. Ovaj problem utiče na VMM korisnički interfejs i PowerShell skripte koje se koriste za VM kloniranje i kopiranje.

  • Rešava problem usled kog usluga deljenja internet veze (ICS) ne zadržava veze posle ponovnog pokretanja OS ili restartovanja ICS usluge. Rešenje se može aktivirati pomoću opcionalnog ključa registratora „EnableRebootPersistConnection”, što je opisano u KB4055559.

  • Bezbednosne ispravke za Microsoft Scripting Engine, Microsoft Edge i Windows Server.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Instaliranje ispravki može da se zaustavi na 99% i može da prikaže CPU sa punim privilegijama ili iskorišćenost diska ako je uređaj resetovan pomoću funkcionalnosti Uspostavite početne vrednosti računara nakon instalacije ispravke KB4054022.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4058702.

Napomena Ako ste pogođeni ovim problemom, morate ponovo da pokrenete računar ili da zaustavite postojeće procese pouzdanog instalacionog programa tako što ćete na administrativnoj komandnoj liniji pokrenuti sledeće komande:

taskkill /f /im tiworker.exe

taskkill /f /im trustedinstaller.exe

Uređaji koji su pogođeni ovim problemom možda imaju velike CBS datoteke evidencije. Ove datoteke možete da izbrišete tako što ćete na administrativnoj komandnoj liniji pokrenuti sledeće komande:

del /f %windir%\logs\cbs\*.log

Istorija usluge Windows Update prijavljuje da nije uspelo instaliranje ispravke KB4054517 zbog greške 0x80070643.

I pored toga što je ispravka uspešno instalirana, Windows Update greškom prijavljuje da nije uspelo instaliranje ispravke. Da biste proverili instalaciju, kliknite na dugme Proveri da li postoje ispravke da biste potvrdili da nisu dostupne dodatne ispravke.

Takođe možete da otkucate Osnovni podaci o računaru  u polju za pretragu na traci zadataka da biste potvrdili da uređaj koristi očekivanu verziju OS.

Microsoft radi na rešenju problema i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

Nakon instaliranja ove ispravke, možda će se izbrisati neke unapred instalirane aplikacije na OS Windows 10 u verziji 1709 prilikom ponovnog pokretanja sistema.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4056892.

Deinstalirane aplikacije se mogu ponovo instalirati ručno iz prodavnice Microsoft Store.

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4054517.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×