Sadržaj
×

Datum izdavanja::

12.6.2018.

Verzija:

Verzija OS 16299.492

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Obezbeđena je zaštita od dodatne podklase spekulativnog izvršavanja ranjivosti na bočnom kanalu, poznate kao Spekulativno premošćavanje skladišta (CVE-2018-3639). Ove zaštite nisu podrazumevano omogućene. Da biste pronašli smernice za Windows klijente (IT profesionalce), sledite uputstva u članku KB4073119. Da biste pronašli smernice za Windows Server, sledite uputstva u članku KB4072698. Koristite ovaj dokument sa smernicama da biste omogućili ublažavanja za spekulativno premošćavanje skladišta (CVE-2018-3639), pored ublažavanja koja su već objavljena za Spectre Variant 2 (CVE-2017-5715) i Meltdown (CVE-2017-5754).

 • Rešen je problem sa aplikacijom Microsoft Edge koji prouzrokuje netačne odgovore na XML zahteve.

 • Dodaje podršku za veb standard SameSite kolačića za Microsoft Edge i Internet Explorer.

 • Rešen je problem sa programom Internet Explorer koji ga sprečava da koristi ažuriranu verziju lokacijskih usluga.

 • Rešen je problem zbog kog ispravke firmvera mogu da prouzrokuju prelazak uređaja u BitLocker režim oporavka kada je BitLocker omogućen, ali bezbedno pokretanje sistema nije omogućeno ili prisutno. Ova ispravka sprečava instalaciju firmvera na uređajima u tom stanju. Ova ispravka sprečava instalaciju firmvera na uređajima u ovom stanju. Administratori mogu da instaliraju ispravke firmvera na sledeće načine:

  1. Privremeno obustavljanje funkcije BitLocker.

  2. Instaliranje ispravke firmvera neposredno pre sledećeg pokretanja operativnog sistema.

  3. Brzo ponovno pokretanje uređaja kako BitLocker ne bi ostao u obustavljenom stanju.

 • Rešava problem kompatibilnosti binarne serijalizacije za klasu CultureAwareComparer.

 • Bezbednosne ispravke za Internet Explorer, Microsoft Edge, Microsoft Scripting Engine, mrežni most na stonim računarima s operativnim sistemom Windows, Windows aplikacije, Windows ljusku, Windows skladište i sisteme datoteka, Windows platformu i radne okvire za aplikacije, Windows virtuelizaciju i jezgro, Windows bežično umrežavanje, kao i za Windows Server.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima potražite u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Neke platforme koje nisu na engleskom mogu da prikažu sledeću nisku na engleskom umesto na lokalnom jeziku: „Reading scheduled jobs from file is not supported in this language mode“ (Čitanje zakazanih zadataka iz datoteke nije podržano u režimu na ovom jeziku). Ova greška se pojavljuje kada pokušate da čitate zakazane zadatke koje ste napravili i kada je omogućen Device Guard.

Nakon procene, Microsoft je ustanovio da je verovatnoća za ovo mala i da predstavlja problem niskog rizika, i stoga u ovom trenutku neće pružiti rešenja za Windows 10 u verziji 1709.

Ako smatrate da ovaj problem utiče na vas, obratite se Microsoft podršci.

Kada je omogućen Device Guard, određene platforme koje nisu na engleskom jeziku mogu da prikažu sledeće niske na engleskom umesto na lokalizovanom jeziku:

 • Cannot use '&' or '.' operators to invoke a module scope command across language boundaries (Nije moguće korišćenje operatera „&“ ili „.“ za pozivanje komande opsega modula između granica jezika).

 • 'Script' resource from 'PSDesiredStateConfiguration' module is not supported when Device Guard is enabled. Please use 'Script' resource published by PSDscResources module from PowerShell Gallery.“ (Resurs Script iz modula PSDesiredStateConfiguration nije podržan kada je omogućen Device Guard. Koristite resurs Script koji objavljuje modul PSDscResources iz galerije PowerShell).

Nakon procene, Microsoft je ustanovio da je verovatnoća za ovo mala i da predstavlja problem niskog rizika, i stoga u ovom trenutku neće pružiti rešenja za Windows 10 u verziji 1709.

Ako smatrate da ovaj problem utiče na vas, obratite se Microsoft podršci.

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4284819

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×