Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

12.6.2018.

Verzija:

Verzija OS 17134.112

Poboljšanja i popravke

Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. Ova ispravka ne sadrži nijednu novu funkciju operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Obezbeđena je zaštita od dodatne podklase spekulativnog izvršavanja ranjivosti na bočnom kanalu, poznate kao Spekulativno premošćavanje skladišta (CVE-2018-3639). Ove zaštite nisu podrazumevano omogućene. Da biste pronašli smernice za Windows klijente (IT profesionalce), sledite uputstva u članku KB4073119. Da biste pronašli smernice za Windows Server, sledite uputstva u članku KB4072698. Koristite ovaj dokument sa smernicama da biste omogućili ublažavanja za spekulativno premošćavanje skladišta (CVE-2018-3639), pored ublažavanja koja su već objavljena za Spectre Variant 2 (CVE-2017-5715) i Meltdown (CVE-2017-5754).

 • Rešen je problem zbog kog verzije 2017 i 2018 programa Intuit QuickBooks ne mogu da rade u režimu za više korisnika na Windows 10 1803 uređajima. Korisnicima će sada biti ponuđen Windows 10 u verziji 1803.

 • Dodaje podršku za veb standard SameSite kolačića za Microsoft Edge i Internet Explorer.

 • Rešen je problem sa programom Internet Explorer koji ga sprečava da koristi ažuriranu verziju lokacijskih usluga.

 • Rešen je problem zbog kog određene igre ne mogu da prikažu dijaloge kada se povežu sa monitorima koji podržavaju umetnute formate prikaza.

 • Rešen je problem sa kontrolama osvetljenosti na nekim laptop računarima nakon ažuriranja na Ispravku za Windows 10 iz aprila 2018.

 • Rešen je problem sa pouzdanošću zbog kog traka za igre možda neće uspeti da se pokrene.

 • Rešen je problem zbog kog ispravke firmvera mogu da prouzrokuju prelazak uređaja u BitLocker režim oporavka kada je BitLocker omogućen, ali bezbedno pokretanje sistema nije omogućeno ili prisutno. Ova ispravka sprečava instalaciju firmvera na uređajima u tom stanju. Ova ispravka sprečava instalaciju firmvera na uređajima u ovom stanju. Administratori mogu da instaliraju ispravke firmvera na sledeće načine:

  1. Privremeno obustavljanje funkcije BitLocker.

  2. Instaliranje ispravke firmvera neposredno pre sledećeg pokretanja operativnog sistema.

  3. Brzo ponovno pokretanje uređaja kako BitLocker ne bi ostao u obustavljenom stanju.

 • Rešen je problem koji prouzrokuje pokretanje sistema do crnog ekrana. Ovaj problem se javlja jer prethodne ispravke za Prolećnu ispravku za kreativne nisu bile kompatibilne sa određenim verzijama uslužnih programa za poboljšanje performansi računara nakon instalacije.

 • Rešen je problem zbog kog klijenti sa kombinacijom određenih Windows jezika za prikaz i liste jezika po izboru korisnika (UPLL) primaju suvišan UPLL unos i unos birača jezika unosa. Ovaj problem se javlja nakon nadogradnje na Windows 10 u verziji 1803 i usled toga klijenti ne mogu da uklone ovaj unos jezika ili prateću tastaturu.

 • Bezbednosne ispravke za Internet Explorer, Microsoft Edge, Microsoft Scripting Engine, mrežni most na stonim računarima s operativnim sistemom Windows, Windows aplikacije, Windows ljusku, Windows jezgro, Windows Server, Windows skladište i sisteme datoteka, Windows bežično umrežavanje, daljinsko izvršavanje koda, kao i za Windows virtuelizaciju i jezgro.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima potražite u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci

Simptom

Zaobilazno rešenje

Neki korisnici operativnog sistema Windows 10 u verziji 1803 možda će dobiti grešku „Naveden je nevažeći argument“ prilikom pristupa datotekama ili pokretanja programa iz deljene fascikle pomoću SMBv1 protokola.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4284848.

Microsoft Edge može da prestane da radi kada pokrene preuzimanje fonta sa pogrešno oblikovane (neusaglašene sa RFC-om) URL adrese.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4284848.

Preuzimanje ove ispravke

Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4284835

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×