Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

13.4.2021.

Verzija:

Izdanja operativnog sistema 19041.928 i 19042.928

OBAVEŠTENJE O ISTEKU

UVOZNIT Od 12.9.2023. ovaj KB je dostupan samo iz usluge Windows Update. Više nije dostupan iz Microsoft Update kataloga ili drugih kanala izdanja.  Preporučujemo da ažurirate uređaje na najnoviju bezbednosnu ispravku kvaliteta. 

NOVO 13.4.21
. OPOMENE
Microsoft je uklonio Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge za računare koji je van podrške u martu 2021. U ovom izdanju od 13. aprila 2021. godine instaliraćemo novi Microsoft Edge. Dodatne informacije potražite u članku Novi Microsoft Edge za zamenu Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge u izdanju za Windows 10 u utorak.

2.24.21
.VAЋNO U sklopu kraja podrške za Adobe Flash, KB4577586je sada dostupan kao opcionalna ispravka za Windows Update (WU) i Windows Server Update Services (WSUS). Ako instalirate KB4577586, Adobe Flash Player će trajno ukloniti sa Windows uređaja. Kada ga instalirate, ne možete da deinstalirate KB4577586. Više detalja o Microsoft planovima potražite u članku Ažuriranje na kraju podrške za Adobe Flash Player.

11/17/20

Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Da biste prikazali ostale beleške i poruke, pogledajte Windows 10 matičnu stranicu istorije ažuriranja verzije 2004.

BeleškePratite @WindowsUpdate biste saznali kada se novi sadržaj objavi na kontrolnoj tabli sa informacijama o izdanju.

Ističe

 • Novosti poboljšali bezbednost kada Windows izvršava osnovne operacije.

 • Novosti poboljšali bezbednost kada koristite ulazne uređaje kao što su miš, tastatura ili olovka.

Poboljšanja i ispravke

BeleškeDa biste prikazali listu rešenih problema, kliknite na ime operativnog sistema ili ga dodirnite da biste razvili odeljak koji se može skupiti.

 • Ova ispravka poboljšava kvalitet steka servisiranja, što je komponenta koja instalira Windows ispravke. Servisiranje steka ispravki (SSU) osigurajte da imate robusnu i pouzdanu stek servisiranja tako da vaši uređaji mogu da primaju i instaliraju Microsoft ispravke.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Ovo izdanje uključuje sva poboljšanja iz Windows 10 verzije 2004.

 • Dodatni problemi nisu dokumentovani za ovo izdanje.

Napomena: Ovo izdanje takođe sadrži ispravke za Microsoft HoloLens (izdanje operativnog sistema 19041.1144) objavljene 13. aprila 2021. Microsoft će izdati ispravku direktno na Windows Update klijentu da bi poboljšao pouzdanost usluge Windows Update Microsoft HoloLens koji nisu ažurirani na ovu najnoviju verziju operativnog sistema.

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Rešava problem zbog kog principal u pouzdanom MIT realmu ne uspe da dobije tiket usluge Kerberos od Active Directory kontrolera domena (DC). To se dešava na uređajima koji su instalirali Windows Novosti koji sadrže CVE-2020-17049 zaštitu i konfigurisanu perfromTicketSignature na 1 ili noviju verziju. Ove ispravke su objavljene između 10. novembra 2020. i 8. decembra 2020. Nabavka tiketa takođe ne uspeva uz grešku "KRB_GENERIC_ERROR", ako pozivaoci podnose tiket za dodelu tiketa (TGT) bez obezbeđivanja USER_NO_AUTH_DATA_REQUIRED tiketa.

 • Rešava problem sa bezbednosnim ranjivostima koje identifikuje istraživač bezbednosti. Zbog ovih bezbednosnih ranjivosti, ova i sve buduće ispravke operativnog sistema Windows više neće sadržati funkciju RemoteFX vGPU . Više informacija o ranjivosti i njenom uklanjanju potražite u člancima CVE-2020-1036 i KB4570006. Bezbedne vGPU alternative dostupne su uz diskretnu dodelu uređaja (DDA) u Izdanjima Windows Server LTSC (Windows Server 2016 i Windows Server 2019) i Windows Server SAC izdanjima (Windows Server, verzija 1803 i novije verzije).

 • Rešava potencijalno podizanje ranjivosti privilegija na način na koji Azure Active Directory veb prijavljivanje omogućava proizvoljno pregledanje krajnjih tačaka nezavisnih proizvođača koje se koriste za spoljnu potvrdu identiteta. Više informacija potražite u člancima CVE-2021-27092 i CSP smernica – potvrda identiteta.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da Windows napravi rezervnu kopiju pomoću istorije datoteka kako bi prestao da radi za nekoliko korisnika. Do ovog problema dolazi nakon instaliranja ispravke od 9. februara 2021. Poruka o grešci glasi"Nije uspelo pokretanje pravljenja rezervne kopije veza korisnika (greška 8007005)".

 • Bezbednosne ispravke za Windows platformu aplikacija i frameworke, Windows aplikacije, Windows unos i sastav, Windows Office Media, Windows Fundamentals, Windows cryptography, Windows AI Platform, Windows Kernel, Windows Virtualization i Windows Media.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke .

Poboljšanja usluge Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno na Windows Update klijentu da bi se poboljšala pouzdanost. Svakom uređaju koji Windows 10 konfigurisan da automatski prima ispravke iz usluge Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija ispravka Windows 10 funkcija na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odlaganje usluge Windows Update for Business. Ovo se ne odnosi na dugoročno servisiranje izdanja.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom

Zaobilazno rešenje

Kada koristite Microsoft Japanese Input Method Editor (IME) za unos Kanji znakova u aplikaciji koja automatski dozvoljava unos Furigana znakova, možda nećete dobiti ispravne Furigana znakove. Možda ćete morati ručno da unesete Furigana znakove.

Beleške Aplikacije na koje ovo utiče koriste funkciju ImmGetCompositionString( ).

Ovaj problem je rešen u KB5005101.

Uređaji sa Instalacijama operativnog sistema Windows kreiranim na osnovu prilagođenih vanmrežnih medija ili prilagođene ISO slike možda su Zastarela verzija pregledača Microsoft Edge uklonili ovu ispravku, ali nisu automatski zamenjeni novim pregledačem Microsoft Edge. Ovaj problem se nailazi samo kada se kreiraju prilagođeni vanmrežni mediji ili ISO slike putem ubacivanja ove ispravke u sliku bez instaliranja samostalne stek ispravke servisiranja (SSU) objavljenog 29. marta 2021. ili novije.

Beleške To ne utiče na uređaje koji se direktno povezuju sa uslugom Windows Update da bi primali ispravke. To uključuje uređaje koji koriste Windows Update for Business. Svaki uređaj koji se poveže sa uslugom Windows Update trebalo bi uvek da prima najnovije verzije SSU-a i najnoviju kumulativnu ispravku (LCU) bez dodatnih koraka.

Da biste izbegli ovaj problem, obavezno prvo ubacite SSU koji je objavljen 29. marta 2021. ili kasnije u prilagođeni vanmrežni medijum ili ISO sliku pre nego što ubacite LCU. Da biste to uraditi sa kombinovanim SSU i LCU paketima koji se sada koriste za Windows 10 verziju 20H2 i Windows 10 verziju 2004, moraćete da izdvojite SSU iz kombinovanog paketa. Koristite sledeće korake da biste izdvojli SSU:

 1. Izdvojite cab iz msu pomoću ove komandne linije (koristeći paket za KB5000842 kao primer): razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.msu /f:Windows10.0-KB5000842-x64.cab <odredišnu putanju>

 2. Izdvojite SSU iz prethodno izdvojenog cab-a putem ove komandne linije: razvijte Windows10.0-KB5000842-x64.cab /f:* <odredišnu putanju>

 3. Onda ćete imati SSU cab, u ovom primeru pod imenom SSU-19041.903-x64.cab. Prvo ubacite ovu datoteku u vanmrežnu sliku, a zatim LCU.

Ako ste već naišli na ovaj problem tako što ste instalirali operativni sistem pomoću prilagođenih medijuma na koje ovo utiče, možete da ga ublažite tako što ćete direktno instalirati novi Microsoft Edge pregledač. Ako vam je potrebna šira primena novog pregledača Microsoft Edge za preduzeća, pogledajte članak Preuzimanje i primena pregledača Microsoft Edge za preduzeća.

Mali podskup korisnika prijavio je manje od očekivanih performansi u igrama nakon instaliranja ove ispravke. Većina korisnika na koje ovaj problem utiče koriste igre preko celog ekrana ili režime bez granica i koriste dva ili više monitora.

Ovaj problem je rešen u KB5003690.

Nakon instaliranja ove ispravke, 5.1 Dolby Digital zvuk može da se reprodukuje koji sadrži buku ili preskakanje u određenim aplikacijama kada koristite određene audio uređaje i postavke operativnog sistema Windows.

Beleške Ovaj problem se ne javlja kada se koristi stereo.

Ovaj problem je rešen u KB5003690.

Kako da preuzmete ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Preduslov:

Microsoft sada kombinuje najnoviju stek ispravku servisiranja (SSU) za operativni sistem sa najnovijom kumulativnom ispravkom (LCU). Ako naiđete na grešku, 0x800f0823 – CBS_E_NEW_SERVICING_STACK_REQUIRED, zatvorite poruku o grešci i instalirajte poslednji samostalni SSU (KB4598481) pre instaliranja ovog LCU-a. Više ne morate da instalirate ovaj SSU (KB4598481) za buduće ispravke. 

Opšte informacije o SSU-u potražite u člancima Ažuriranja steka servisiranja i Stek servisiranja Novosti (SSU): Najčešća pitanja.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupna

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Niko. Ova ispravka će biti preuzeta i automatski instalirana sa usluge Windows Update.

Microsoft Update katalog

Ne

Više nije dostupno.

Windows Server Update Services (WSUS)

Ne

Više nije dostupno.

Ako želite da uklonite LCU

Da biste uklonili LCU nakon instaliranja kombinovanog SSU i LCU paketa, koristite opciju komandne linije DISM/Remove-Package sa imenom LCU paketa kao argumentom. Ime paketa možete da pronađete koristeći ovu komandu: DISM /online /get-packages.

Pokretanje Windows Update samostalnog instalacionog programa (wusa.exe) sa prekidačom /deinstaliraj na kombinovanom paketu neće funkcionisati zato što kombinovani paket sadrži SSU. Posle instalacije ne možete da uklonite SSU iz sistema.

Informacije o datoteci

Za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki, preuzmite informacije o datoteci za informacije o kumulativnim 5001330

Za listu datoteka koje su obezbeđene u steku servisiranja, preuzmite informacije o datoteci za SSU – verzija 19041.925 i 19042.925

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×