Sadržaj
×

13. april 2021. – KB5001335 (mesečna zbirna ispravka)

Datum izdavanja::

13.4.2021.

Verzija:

Mesečna zbirna ispravka

Važno: Proverite da li ste instalirali potrebne ispravke navedene u odeljku Kako da nabavite ovu   ispravku pre instaliranja ove ispravke. 

Informacije o različitim tipovima Windows ispravki, kao što su kritične, bezbednosne, upravljački programi, servisni paketi i tako dalje, potražite u sledećem članku. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu istorije ažuriranja za Windows 7 SP1 i Windows Server 2008 R2 SP1.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka obuhvata poboljšanja i ispravke koje su deo ispravke KB5000841 (objavljene 9. marta 2021.) i rešava sledeće probleme:

 • Rešava promenu vremenske zone za Volgograd, Rusiju iz UTC+4 u UTC+3 standardno vreme u Moskvi (MSK).

 • Rešava promenu vremenske zone za Republiku Južni Sudan iz UTC+3 u UTC+2 Juba. Više informacija o ovoj promeni potražite u temi KB 4601275.

 • Rešava problem sa bezbednosnim ranjivostima koje identifikuje istraživač bezbednosti. Zbog ovih bezbednosnih ranjivosti, ova i sve buduće Windows ispravke više neće sadržati funkciju RemoteFX vGPU. Više informacija o ranjivosti i njegovom uklanjanju potražite u kvizom CVE-2020-1036 i KB4570006. Bezbedne vGPU alternative dostupne su pomoću diskretnog dodeljivanje uređaja (DDA) u Izdanjima Windows Server LTSC (Windows Server 2016 i Windows Server 2019) i Windows Server SAC izdanjima (Windows Server, verzija 1803 i novije verzije).

 • Rešava problem koji vas sprečava da navedete do 255 kolona kada koristite indeksirani oblik indeksiranog teksta (IISAM) koji može da se instalira.

 • Rešava problem ako nadgledate ove događaje, Windows rezervna kopija neće prijaviti uspešan ID događaja 14 ili rezervnu kopiju završenog ID-a događaja 4 kada primenite ispravku KB4561643 ili KB4556843.

 • Bezbednosne ispravke za Windows aplikacije, Windows hibridno umrežavanje u oblaku, Windows kernel i Windows Media.

Više informacija o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji "Vodič za bezbednosne ispravke".

Poznati problemi u ovoj ispravki

Simptom 

Zaokrenite posao 

Nakon instaliranja ove ispravke i ponovnog pokretanja uređaja, možda ćete dobiti grešku "Konfigurisanje Ispravki operativnog sistema Windows nije uspelo. Vraćanje promena. Nemojte isključiti računar", a ažuriranje može da se pojavi kao Neuspelo u istoriji ažuriranja.

To se očekuje u sledećim okolnostima:

 • Ako ovu ispravku instalirate na uređaju koji radi pod izdanjem koje nije podržano za ESU. Kompletnu listu izdanja koja su podržana možete da vidite u KB4497181.

 • Ako nemate instaliranu i aktiviranu šifru ESU MAK dodatka.

Ako ste kupili ESU šifru i naišli na ovaj problem, proverite da li ste primenili sve preduslove i da je šifra aktivirana. Informacije o aktivaciji potražite u ovoj objavi na blogu. Informacije o preduslovima potražite u odeljku "Kako dobiti ovu ispravku" u ovom članku.

Određene operacije, kao što je preimenovanje ,koje izvršavate nad datotekama ili fasciklama koje se izvršavaju na klaster deljenoj jačini zvuka (CSV) mogu biti neuspešne uz grešku "STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)". Do ovoga dolazi kada izvršite operaciju na CSV čvoru vlasnika iz procesa koji nema administratorske privilegije.

Uradite nešto od sledećeg: 

 • Izvršite operaciju iz procesa koji ima privilegiju administratora.

 • Izvršite operaciju iz čvara koji nema vlasništvo nad CSV-om.

Microsoft radi na rešenju i obezbediće ispravku u narednom izdanju. 

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

VAŽNO Klijenti koji su kupili proširenu bezbednosnu ispravku (ESU) za verzije ovih operativnih sistema moraju da prate procedure u KB4522133 da bi nastavili da dobijaju bezbednosne ispravke kada se produžena podrška završi. Proširena podrška se završava na sledeći broj:

 • Za Windows 7 servisni paket 1 i Windows Server 2008 R2 servisni paket 1 produžena podrška se završava 14. januara 2020.

 • Proširena podrška za Windows Ugrađeni Standard 7 završava se 13. oktobra 2020.

Dodatne informacije o ESU i tome koja su izdanja podržana potražite u kB4497181.

Napomišite Za Windows Ugrađeni Standard 7, Windows Management Instrumentation (WMI) mora biti omogućen da biste dobijali ispravke sa usluge Windows Update ili usluge Windows Server Update.

Preduslov

Morate da instalirate ispravke navedene u nastavku i ponovo pokrenete uređaj pre instaliranja najnovije zbirne ispravke. Instaliranje tih ispravki poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja i ublaži potencijalne probleme prilikom instaliranja zbirne ispravke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki.

 1. Ispravka steka za servisni paket (SSU) od 12. marta 2019. (KB4490628). Da biste nabavili sami paket za ovaj SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu. Ova ispravka je neophodna za instaliranje ispravki koje su potpisane samo sa SHA-2.

 2. Najnovija ISPRAVKA ZA SHA-2 (KB4474419) objavljena 10. septembra 2019. Ako koristite Windows Update, najnovija SHA-2 ispravka će vam biti automatski u ponudi. Ova ispravka je neophodna za instaliranje ispravki koje su potpisane samo sa SHA-2. Dodatne informacije o SHA-2 ispravkama potražite u 2019 sha-2zahtevu za podršku za potpisivanje kodova za Windows i WSUS.

 3. Za Windows tanak računar morate imati SSU od 11. avgusta 2020 (KB4570673) ili noviji SSU da biste nastavili da dobijate proširene bezbednosne ispravke, počevši od ispravki od 13. oktobra 2020.

 4. Da biste nabavili ovu bezbednosnu ispravku, morate ponovo da instalirate paket za pripremu proširenih bezbednosnih ispravki (ESU) (KB4538483)ili "Ispravka za proširene bezbednosne ispravke (ESU) paketa za pripremu licenciranja" (KB4575903)čak i ako ste prethodno instalirali ključ ESU. Paket za pripremu ESU licenciranja će vam biti ponuđen iz softvera WSUS. Da biste nabavili standalne pakete za pripremu ESU licenciranja, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Kada instalirate gorenavedene stavke, preporučujemo da instalirate najnoviji SSU(KB4592510). Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU će vam automatski biti ponuđen ako ste ESU klijent. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu. Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.  

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana sa usluge Windows Update ako ste ESU klijent.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 7 servisni paket 1, Windows Server 2008 R2 servisni paket 1, Windows ugrađeni standard 7 servisni paket 1, Windows ugrađeni POSReady 7, Windows tanak računar

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci 5001335za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×