Srodne teme
×
Sign in with Microsoft
New to Microsoft? Create an account.

Datum izdanja:

13.4.2021.

Verzija:

OS Build 10240.18906

09.03.21.
VAŽNO U sklopu podrške za Adobe Flash, KB4577586je sada dostupan kao opcionalna ispravka za Windows Update (WU) i Windows Server Update Services (WSUS). Ako instalirate KB4577586, Adobe Flash Player će trajno ukloniti sa Windows uređaja. Kada je instalirate, ne možete da deinstal imate KB4577586. Više detalja o planovima korporacije Microsoft možete da pročitate u članku Ažuriranje na Adobe Flash Player kraju podrške.

08.12.20.
Informacije o Terminologiji ažuriranja operativnog sistema Windows potražite u članku o tipovima Windows ispravki i tipovima mesečnih kvaliteta ažuriranja. Da biste prikazali druge beleške i poruke, pogledajte matičnu stranicu Istorija ažuriranja za Windows 10 u verziji 1507.

Istaknute stavke

 • Ispravke radi poboljšanja bezbednosti kada Windows izvršava osnovne operacije.

 • Ispravke koje poboljšavaju bezbednost kada koristite ulazne uređaje kao što su miš, tastatura ili olovka.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Promene ključa uključuju:

 • Ažurira podrazumevane vrednosti za sledeće ključeve registratora programa Internet Explorer:

  • svcKBFWLink = " " (niska sa jednim praznim razmakom)

  • svcKBNumber = " " (niska sa jednim praznim razmakom)

  • svcUpdateVersion = 11.0.1000.

     Pored toga, ove vrednosti se više neće ažurirati automatski. 

 • Ažurira vremensku zonu Volgograd, Rusija sa UTC+4 na UTC+3. 

 • Dodaje novu vremensku zonu, UTC+2:00 Juba, za Republiku Južni Sudan. 

 • Rešava problem sa bezbednosnim ranjivostima koje identifikuje istraživač bezbednosti. Zbog ovih bezbednosnih ranjivosti, ova i sve buduće Windows ispravke više neće sadržati funkciju RemoteFX vGPU. Više informacija o ranjivosti i njegovom uklanjanju potražite u kvizom CVE-2020-1036 i KB4570006. Bezbedne vGPU alternative dostupne su pomoću diskretnog dodeljivanje uređaja (DDA) u Izdanjima Windows Server LTSC (Windows Server 2016 i Windows Server 2019) i Windows Server SAC izdanjima (Windows Server, verzija 1803 i novije verzije).

 • Rešava problem koji vas sprečava da navedete do 255 kolona kada koristite indeksirani oblik indeksiranog teksta (IISAM) koji može da se instalira.

 • Rešava problem zbog kojih Windows pravi probleme pri korišćenju istorije datoteka kako bi prestao da radi za nekoliko korisnika. Do ovog problema dolazi nakon instaliranja ispravke od 9. februara 2021. Poruka o grešci je "Nije uspelo pokretanje rezervne kopije veza korisnika (greška 8007005)".

 • Bezbednosne ispravke za Windows aplikacije, Windows input i composition, Windows Office Media, Windows AI platformu, Windows Fundamentals, Windows hibridno umrežavanje u oblaku, Windows kernel i Windows Media.

Ako ste instalirali starije ispravke, samo nove ispravke koje se nalaze u ovom paketu biće preuzete i instalirane na vašem uređaju.

Više informacija o otklonjenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji "Vodič za bezbednosne ispravke".

Poboljšanja usluge Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno Windows Update klijentu da bi poboljšao pouzdanost. Svi uređaji koji rade pod operativnim sistemom Windows 10 konfigurisanim da automatski prima ispravke iz usluge Windows Update, uključujući izdanja Enterprise i Pro, biće ponuđeni najnoviju ispravku funkcije operativnog sistema Windows 10 na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odložavanje usluge Windows Update for Business. Ovo se ne odnosi na izdanja dugoročnog servisiranje.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Microsoft trenutno nije svestan problema sa ovom ispravkom.

Kako da nabavite ovu ispravku

Pre instaliranja ove ispravke

Microsoft preporučuje da instalirate najnoviju ispravku steka za servisiranje (SSU) za operativni sistem pre nego što instalirate najnoviju kumulativnu ispravku (LCU). SSUs poboljšava pouzdanost procesa ažuriranja za ublaživanje potencijalnih problema prilikom instaliranja LCU datoteke i primene Microsoft bezbednosnih ispravki.  Opšte informacije o SSU-ovima potražite u temama Ažuriranje steka Servisiranje steka i Ažuriranja steka (SSU):Najčešća pitanja.

Ako koristite Windows Update, najnoviji SSU (KB5001399) biće vam automatski u ponudi. Da biste nabavili sami paket za najnoviji SSU, potražite ga u Microsoft Update katalogu.

Instaliraj ovu ispravku

Kanal izdavanja

Dostupno

Sledeći korak

Windows Update i Microsoft Update

Da

Nijedno. Ova ispravka će automatski biti preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update.

Katalog usluge Microsoft Update

Da

Da biste nabavili jedini paket za ovu ispravku, idite na veb lokaciju Microsoft Update Catalog.

Windows Server Update Services (WSUS)

Da

Ova ispravka će se automatski sinhronizovati sa WSUS ako konfigurišete proizvode i klasifikacije na sledeći način:

Proizvod:Windows 10

Klasifikacija:bezbednosne ispravke

Informacije o datoteci

Preuzmite informacije o datoteci 500134za listu datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravki. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×