Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Datum izdavanja::

13.4.2021.

Verzija:

OS izdanje 14393.4350

OBAVEŠTENJE O ISTEKU

Od 12.9.2023. KB5001347 više nije dostupan iz usluge Windows Update, kataloga Microsoft Update niti drugih kanala izdanja. Preporučujemo da ažurirate uređaje na najnoviju bezbednosnu ispravku kvaliteta.

09.03.21.
VAЋNO U sklopu kraja podrške za Adobe Flash, KB4577586je sada dostupan kao opcionalna ispravka za Windows Update (WU) i Windows Server Update Services (WSUS). Ako instalirate KB4577586, Adobe Flash Player će trajno ukloniti sa Windows uređaja. Kada ga instalirate, ne možete da deinstalirate KB4577586. Više detalja o Microsoft planovima potražite u članku Ažuriranje na kraju podrške za Adobe Flash Player.

19.11.2010.
Informacije o windows terminologiji ažuriranja potražite u članku o tipovima ispravki za Windows i tipovima mesečnih kvalitativnih ispravki. Da biste prikazali ostale beleške i poruke, pogledajte Windows 10 matičnu stranicu istorije ažuriranja verzije 1607. 

Ističe

 • Novosti poboljšali bezbednost kada Windows izvršava osnovne operacije.

 • Novosti poboljšali bezbednost kada koristite ulazne uređaje kao što su miš, tastatura ili olovka.

Poboljšanja i ispravke

Ova bezbednosna ispravka uključuje poboljšanja kvaliteta. Ključne promene uključuju:

 • Novosti podrazumevane vrednosti za sledeće ključeve registratora programa Internet Explorer:

  • svcKBFWLink = " " (niska sa jednim praznim razmakom)

  • svcKBNumber = " " (niska sa jednim praznim razmakom)

  • svcUpdateVersion = 11,0,1000.

    Pored toga, ove vrednosti se više neće ažurirati automatski. 

 • Rešite problem koji dovodi do toga da sistem povremeno prestane da radi kada se korisnici odjave ili prekinu vezu sa udaljenim sesijama.

 • Rešava problem sa curenjem sadržaja koji može da explorer.exevelike količine memorije.

 • Novosti UTC+3 u Vremenskoj zoni Volgograd, Rusija od UTC+4 do UTC+3.

 • Dodaje novu vremensku zonu, UTC+2:00 Juba, za Republiku Južni Sudan.

 • Rešava stanje trke koje dovodi do toga da PowerShell periodično prestane da radi i generiše grešku kršenja pristupa. Do ovog problema dolazi kada omogućite transkripciju na sistemu i istovremeno pokrenete više PowerShell skripti.

 • Rešava problem koji dovodi do toga da vreme spavanja definisano u HKLM\Software\Microsoft\AppV\MAV\Configuration\MaxAttachWaitTimeInMilliseconds bude kraće nego što je predviđeno.

 • Rešava problem zbog kog principal u pouzdanom MIT realmu ne uspe da dobije tiket usluge Kerberos od Active Directory kontrolera domena (DC). To se dešava na uređajima koji su instalirali Windows Novosti koji sadrže CVE-2020-17049 zaštitu i konfigurisanu perfromTicketSignature na 1 ili noviju verziju. Ove ispravke su objavljene između 10. novembra 2020. i 8. decembra 2020. Nabavka tiketa takođe ne uspeva uz grešku "KRB_GENERIC_ERROR", ako pozivaoci podnose tiket za dodelu tiketa (TGT) bez obezbeđivanja USER_NO_AUTH_DATA_REQUIRED tiketa.

 • Rešava problem sa visokom iskorišćenošću memorije prilikom izvršavanja XSLT transformacija pomoću MSXLM6.

 • Rešava problem u programu spaceport.sys može dovesti do greške zaustavljanja 0x7E.

 • Rešava problem sa procenom statusa kompatibilnosti Windows ekosistem da bi se obezbedila kompatibilnost aplikacija i uređaja za sve ispravke operativnog sistema Windows.

 • Rešava problem sa bezbednosnim ranjivostima koje identifikuje istraživač bezbednosti. Zbog ovih bezbednosnih ranjivosti, ova i sve buduće ispravke operativnog sistema Windows više neće sadržati funkciju RemoteFX vGPU . Više informacija o ranjivosti i njenom uklanjanju potražite u člancima CVE-2020-1036 i KB4570006. Bezbedne vGPU alternative dostupne su uz diskretnu dodelu uređaja (DDA) u Izdanjima Windows Server LTSC (Windows Server 2016 i Windows Server 2019) i Windows Server SAC izdanjima (Windows Server, verzija 1803 i novije verzije).

 • Rešava problem koji vas sprečava da navedete do 255 kolona kada koristite indeksiran indeksirane indeksirane metode sekvencijalnog pristupa Jet Text (IISAM).

 • Rešava problem koji dovodi do toga da Windows napravi rezervnu kopiju pomoću istorije datoteka kako bi prestao da radi za nekoliko korisnika. Do ovog problema dolazi nakon instaliranja ispravke od 9. februara 2021. Poruka o grešci glasi"Nije uspelo pokretanje pravljenja rezervne kopije veza korisnika (greška 8007005)".

 • Bezbednosne ispravke za Windows aplikacije, Windows unos i sastav, Windows Office Media, Windows Fundamentals, Windows AI platforma, Windows hibridno umrežavanje u oblaku, Windows kernel i Windows Media.

Ako ste instalirali starije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove ispravke sadržane u ovom paketu.

Više informacija o rešenim bezbednosnim ranjivostima potražite na novoj veb lokaciji Vodič za bezbednosne ispravke .

Poboljšanja usluge Windows Update

Microsoft je objavio ispravku direktno na Windows Update klijentu da bi se poboljšala pouzdanost. Svakom uređaju koji Windows 10 konfigurisan da automatski prima ispravke iz usluge Windows Update, uključujući Enterprise i Pro izdanja, biće ponuđena najnovija ispravka Windows 10 funkcija na osnovu kompatibilnosti uređaja i smernica za odlaganje usluge Windows Update for Business. Ovo se ne odnosi na dugoročno servisiranje izdanja.

Poznati problemi u ovoj ispravki

Microsoft trenutno nije svestan problema sa ovom ispravkom.

Kako da preuzmete ovu ispravku

KB5001347 više nije dostupna.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×